Αν δεν ήξερες τα Σεπόλια μέχρι τώρα, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο φρόντισαν να τα μάθεις. Πρόκειται για μια κεντρική συνοικία της Αθήνας, που συνορεύει με τα Κάτω Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο και τον Κολωνό. Αν και παλιότερα δεν είχε και τόσο… καλή φήμη, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται μια πιο προσιτή περιοχή. Η ανοικοδόμηση νέων πολυκατοικιών, τα χαμηλά ενοίκια και η κοντινή απόσταση από το κέντρο, την καθιστούν προσιτή για διαμονή, αν και πολλοί θα είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχει την «τρελή» ζωή όσων αφορά στις επιλογές εξόδου. Το ΧΟΜ είναι ίσως η μοναδική μοντέρνα πινελιά σε μια κατά τα άλλα παραδοσιακή γειτονιά γεμάτη παλιά καφενεία και σουβλατζίδικα. Πολύ κοντά στο μετρό Σεπολίων, έχω δει αρκετούς διάσημους να απολαμβάνουν το ποτό τους στο εν λόγω μαγαζί, ανενόχλητοι.
Απέναντι από το ΧΟΜ βρίσκεται κρυμμένο ένα πολύ όμορφο εστιατόριο, το Παραμύθι. Θα το αναγνωρίσεις από τις φωτισμένες ομπρέλες στα δέντρα, αν και δεν σου πάει το μυαλό για τι είδους εστιατόριο είναι, όπως επίσης δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι ένα «κυριλλέ» μαγαζί θα έδενε τόσο αρμονικά σε μια χύμα περιοχή. Το Παραμύθι το καταφέρνει.
Αυτό που έχουν μάλλον σε αφθονία τα Σεπόλια είναι οι βιοτεχνίες. Σε υπόγεια ή σε μεγαλοπρεπή κτήρια, θα βρεις ό,τι θέλεις εδώ. Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής σε σχέση με την υπόλοιπη περιοχή, αποτελεί το κτίριο Βιοτεχνίας Ανδρικού πλεκτού ΙΣΤΟΣ, να δηλώνει το παρών στην περιοχή για περισσότερα από 15 χρόνια.
Σε αντίθεση με άλλες κεντρικές περιοχές, τα Σεπόλια έχουν αρκετά μικρά πάρκα, μεταξύ των οποίων και ο φημισμένος Λόφος Σκουζέ, μια πνοή πράσινου στην περιοχή με τον επιβλητικό ναό Αγίου Αιμιλιανού να δεσπόζει.
Τα Σεπόλια έχουν ιστορία και στα αθλητικά δρώμενα. Συγκεκριμένα,ο Αθλητικός Σύλλογος Άφοβος Σεπολίων ιδρύθηκε το 1936 και ως έδρα χρησιμοποιεί το γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος χωρητικότητας 150 θεατών.Είναι από τα πιο παλιά ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία της Αθήνας και λειτουργεί από το 1936 μέχρι σήμερα.
Κλείνοντας, εδώ βρίσκεται και το γήπεδο του Τρίτωνα, με επίσης μεγάλη ιστορία στον χώρο του αθλητισμού, όπου ο Σπύρος Βελλινιάτης ανακάλυψε τον Θανάση και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρόσφατα, προς τιμήν του Γιάννη, δημιουργήθηκε το φημισμένο γκράφιτι δίνοντας χρώμα και μια πνοή φρεσκάδας στην γειτονιά.