Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου Απόψε δεν έχουμε φίλους της ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

15 Αυγούστου 2018

Το MAXMAG και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση ένα αντίτυπο του βιβλίου Απόψε δεν έχουμε φίλους της ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ σε pocket μέγεθος.

Για να λάβεις μέρος στην κλήρωση το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φορμα συμμετοχής.

Έναρξη Διαγωνισμού: 15/8

Λήξη Διαγωνισμού: 20/8

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι:

ΝΙΝΕΤΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς.


Advertising

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δεκέμβριος 2008: Πορείες και συνθήματα. Μια μεγάλη φωτιά σε μια μεγάλη σχολή. Και μια φράση που εκτοξεύεται με δύναμη: Απόψε δεν έχουμε φίλους.

Οκτώβριος 1981-1989: Ένας ανυποψίαστος –μα αποφασισμένος– ιστορικός ερευνά το απαγορευμένο θέμα των δωσίλογων και τις γερμανοφασιστικές οργανώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από παντού, πέφτουν να τον φάνε.

1934-1944: Ναζιστική Γερμανία, κατεχόμενη Θεσσαλονίκη. Εβραίοι, Έλληνες, Γερμανοί. Μαυραγορίτες, κατηχητικά, φυλακές και συσσίτια. Προδότες και πατριώτες.

Advertising

Ένα μυθιστόρημα για τρεις γενιές Ελλήνων που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, την ώρα που η Ιστορία δείχνει τα δόντια της. Γονείς και παιδιά, φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μπακάληδες και αλάνια, γιαγιάδες και υπάλληλοι, συνδικαλιστές και ουδετερόφιλοι μαθαίνουν μια και καλή πως πρώτα κοιτάς πού χύθηκε το αίμα σου και ύστερα διαλέγεις πλευρά.
Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος απόφαση, όταν ο κόσμος γύρω καίγεται;
Πώς τσακίζεται η θεωρία στην πράξη;
Και ποιος μας βεβαίωσε, παρακαλώ, πως αυτή η χώρα ποτέ δεν πεθαίνει;
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Η Σοφία Νικολαΐδου έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες και μεταφράσεις. Το μυθιστόρημά της Χορεύουν οι ελέφαντες (Μεταίχμιο, 2012) μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Melville House. Το μυθιστόρημά της Απόψε δεν έχουμε φίλους (Μεταίχμιο, 2010) μεταφράστηκε στα εβραϊκά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Kester Books, ενώ για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature 2010. Το βιβλίο της Καλά και σήμερα: Το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος (Μεταίχμιο, 2015) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας ως έργο που προάγει τον διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επίσης κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Στο τέλος νικάω εγώ (2017). Διδάσκει δημιουργική γραφή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από τη στήλη: Διαγωνισμοί

Διαγωνισμοί

Οι νικητές του βιβλίου «Λάκης ο λύκος» της Μυρτώς Κτενά-Παλατέ από τις εκδόσεις Άνω Τελεία

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Άνω Τελεία σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δύο αντίτυπα…

Διαγωνισμοί

Η νικήτρια του βιβλίου «Η ώρα του εκτελεστή» του Matthew Quirk από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, ένα αντίτυπο του…

Διαγωνισμοί

Οι νικητές του βιβλίου «Θαλασσινή Ανεμώνα» του Κωνσταντίνου Παπαποστόλου από τις εκδόσεις Άνω Τελεία

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Άνω Τελεία σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δύο αντίτυπα…

Διαγωνισμοί

O νικητής του βιβλίου «Η τέχνη να διαβάζεις τη σκέψη» του Henrik Fexeus από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, ένα αντίτυπο του…

Διαγωνισμοί

Οι νικητές για τα 2 αντίτυπα του βιβλίου «Πορφυρές Αναμνήσεις» της Κωσταρέλου Στέλλας από τις εκδόσεις Λυκόφως

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Λυκόφως σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δύο αντίτυπα του βιβλίου «Πορφυρές…

Διαγωνισμοί

Οι νικητές για τα 2 αντίτυπα του βιβλίου του βιβλίου «Το μακρύ σοκάκι» του Γιώτσα Γιώργου από τις εκδόσεις Λυκόφως

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Λυκόφως σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δύο αντίτυπα του βιβλίου «Το μακρύ…

Διαγωνισμοί

Οι νικητές των 2 αντιτύπων του βιβλίου «Η Ευτυχία Είναι Γένους Θηλυκού» της Καραμπακάκη Στέλλα από τις εκδόσεις Λυκόφως

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Λυκόφως σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δύο αντίτυπα του βιβλίου «Η Ευτυχία…