Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν

Το MAXMAG και το θέατρο «Τεχνοχώρος Φάμπρικα» σας χαρίζουν μετά από κλήρωση 2 διπλές προσκλήσεις για την Παράσταση  «Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν» για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018,  στις 21:30.

Έναρξη διαγωνισμού 9/1/2018

Λήξη διαγωνισμού 12/1/2018

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφθείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς θέλετε.

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν

Σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κακατσίδη

Βασισμένο στο «Bed Time Stories» του Γιώργου Ηλιόπουλου

Πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου 2018

Η θεατρική ομάδα «Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ» παρουσιάζει «Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν», μια πρόβα-παράσταση, μια σουρεαλιστική κωμωδία με στοιχεία αποδόμησης, που βασίζεται στο έργο «Bed Time Stories» του Γιώργου Ηλιόπουλου.
O Παναγιώτης, ένας τριανταεννιάχρονος διευθυντής σε πολυεθνική εταιρεία, κάνει αναδρομή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του. Πως κατάφερε να εξελιχτεί, τι υποχωρήσεις έκανε, τα χαμένα όνειρά του και οι επαγγελματικές φιλοδοξίες του. Κάνοντας αναδρομή στα παιδικά του χρόνια και την δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, αναπολεί και
αυτοδικαιολογείται για τη μετέπειτα εξέλιξη του ως «κροκόδειλος» στο καπιταλιστικό σύστημα.

Όπως ο κροκόδειλος που έρπεται στη ζούγκλα ψάχνοντας τα θηράματά του, έτσι και ο ήρωας μας έρπεται δόλια και καταχθόνια στη καπιταλιστική ζούγκλα, υποκρινόμενος με κροκοδείλια δάκρυα τον ευαίσθητο και ρομαντικό βιοπαλαιστή. Οι «κροκόδειλοι» λένε τραγούδια, είναι κοινωνικοί, και αγαπούν το ροζ χρώμα. Αυτό ωθεί τον ήρωα του έργου σε ένα αδυσώπητο αγώνα με τη συνείδησή του, με αποτέλεσμα να εξελιχτεί σε ένα στυγνό αριβίστα.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "ΑΜΛΕΤ VS ΤΕΛΜΑ" για την Κυριακή 19 Νοεμβρίου

Εκμεταλλεύεται ακόμα και τους ομοφυλόφιλους, ενώ ο ίδιος δεν είναι, και τους χρησιμοποιεί για να καταφέρει να ανελιχθεί στη θέση του διευθυντή ενώ παράλληλα γοητεύει ηλικιωμένες γυναίκες, παντρεμένες και μη, με έχοντας τον ίδιο σκοπό. Πατάει επί πτωμάτων και γίνεται «Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ».

Αρχικά, μην έχοντας ηθικό ενδοιασμό, μεταμορφώνεται σε ντετέκτιβ και ερωτοτροπεί, με στυλ «ροζέ», με ένα ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, με σκοπό να τον εξολοθρεύσει και να τον μεταμορφώσει σε «δουλική πλύστρα».

Advertising

Στη δεύτερη σκηνή εξετάζεται το φαινόμενο του trafficking και η ψυχολογική κατάσταση ενός θύτη-προαγωγού που διακινεί πόρνες σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας. Σωματεμπορία, διακίνηση ναρκωτικών και σεξουαλική εκμετάλλευση από χώρες κυρίως του Ανατολικού μπλοκ και της Αφρικής. Αυτός ο μονόλογος, σκοπίμως ερμηνευμένος από γυναίκα,
καταδεικνύει την θηλυκή και συνάμα επικριτική στάση της γυναίκας, που από θύμα γίνεται θύτης, για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ρόλου. Εάν βρισκόταν μια γυναικά στη θέση του εκμεταλλευτή-νταβαντζή ανθρωπίνων σωμάτων και ψυχών, πως θα αντιδρούσε, και τι χαρακτήρα θα διαμόρφωνε χρησιμοποιώντας την «λεκτική» ενός άντρα;

Πως θα της ταίριαζε αυτό το «ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ»; Mήπως δεν υπάρχει τελικά φύλο στους ρόλους; Mήπως ένας έμπορος σάρκας μπορεί να είναι και γυναίκα; Και στο παρελθόν έχουμε παραδείγματα, απλά τώρα τα πράγματα και οι καταστάσεις έχουν εξελιχτεί και μετασχηματιστεί. Ένας σύγχρονος θηλυκός εξάγγελος. Ρόλος – πρόκληση για τη γυναίκα ηθοποιό, αλλά και την γυναίκα θεατή!

Σουρεαλισμός και βαθιά ενδοσκόπηση του ασυνειδήτου στον καπιταλιστικό κόσμο, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με πτυχές κωμικό- δράματος Άρλεκιν. Το έργο γράφτηκε από τον Γιώργο Ηλιόπουλο το 1999. Δεκαοκτώ χρονιά μετά φαντάζει επίκαιρο, διαχρονικό και προφητικό για το 2018 που ζούμε. Άραγε μέχρι που
μπορεί να φτάσει τον άνθρωπο η παγκοσμιοποίηση;

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Splinters στο Θέατρο Τ, για τις 20/2

Όλα αυτά υπό το πλέγμα ΠΡΟΒΑΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ που διέπει την ομάδα τα τελευταία χρόνια επηρεασμένη από τον μεγάλο ψυχαναλυτή Καρλ Γιουνγκ, που έλεγε ότι το θέατρο είναι όνειρο. Και το όνειρο είναι θέατρο. Και αυτός που ονειρεύεται είναι ο ίδιος η σκηνή, ο ηθοποιός, το κοινό, ο υποβολέας ο σκηνοθέτης και ο κριτικός.

Advertising

Είδος: Σουρεαλιστική κωμωδία

Συντελεστές Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν

Συγγραφή: Γιώργος Ηλιόπουλος Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν
Διασκευή: Παναγιώτης Κακατσίδης
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κακατσίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Από την ομάδα «Η πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο»
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ευαγγελίου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Τσαμάκος & ομάδα «Η πεταλούδα στο τελευταίο
θρανίο»
Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη, Κωνσταντίνος Πλατής
Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Κακατσίδης, Αλεξία Αδαμαντίδου

Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν Διαγωνισμός για Το κροκοδειλένιο Άρλεκιν

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σχολική ετοιμότητα παιδιών με χαμηλό βάρος γέννησης

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο, με τίτλο Σχολική ετοιμότητα

Ανατροφή παιδιών με ΑΓΔ: Ανταμοιβές και προκλήσεις

Το παρόν άρθρο Περίπου 7,6% των παιδιών (~ δύο παιδιά