Σαν σήμερα γεννήθηκε: Ο δημιουργικός Herb Ritts

Σαν σήμερα γεννήθηκε,ο Herb Ritts. Ήταν καλλιτεχνικός και εμπορικός διευθυντής και σκηνοθέτης. Αλλά η καριέρα του δεν ξεκίνησε έτσι. Ξεκίνησε ως φωτογράφος μόδας και πορτρέτων,την δεκαετία του ’80 . Παρακάτω σας παραθέτω κάποια γεγονότα,για την ζωή του και την δουλειά του.

 1.  Η αρχή του σκασμένου λάστιχου

Herb Ritts

Από νεαρή ηλικία δούλευε ως πωλητής επίπλων,στο μαγαζί των γονιών του,όμως το πάθος του ήταν στην φωτογραφία. Ο Herb Ritts ξεκίνησε,να παίρνει μαθήματα νυχτερινής φωτογραφίας όταν βρέθηκε, σε ένα γκρουπ με ανερχόμενους ηθοποιούς. Μέσα σε αυτό το γκρουπ γνώρισε, τον επιστήθιο φίλο του Richard Gere. Τότε ο Gere ήταν ακόμα στα πρώτα του βήματα,ως ηθοποιός. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Herb Ritts,ως έναν άνθρωπο που “ένιωθες όμορφα γύρω του”.

 

Herb RittsΟ Gere ήταν αυτός, που κάλεσε τον Herb Ritts και του πρότεινε, ένα οδικό ταξίδι στην έρημο για φωτογράφιση. Το αυτοκίνητο ήταν της -τότε- κοπέλας του Gere,και ενώ όλα πήγαιναν καλά,ξαφνικά το λάστιχο έσκασε. Αυτό τους έκανε,να σταματήσουν για επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος. Τότε ο Herb Ritts αποφάσισε, να βγάλει φωτογραφίες ενός νεαρού Gere, πριν την φήμη. Τότε ο Gere είχε θεωρήσει αυτή την φωτογράφιση,ως ένα είδος διασκέδασης,αλλά ύστερα κατάλαβε ότι το έργο του Ritts ήταν κάτι παραπάνω από αυτό.

 2.  Το “κακό παιχνίδι” με τη  μουσική

Herb Ritts

Ο Herb Ritts δεν ήταν μόνο ένας απλός φωτογράφος,ήταν ένας δημιουργικός άνθρωπος. Για αυτό στα τέλη του ’80 ξεκίνησε, την σκηνοθεσία μουσικών βίντεο. Η αρχή έγινε με το τραγούδι της Madonna “Cherish”, που η ίδια τότε βρισκόταν στην αρχή, της καριέρας της. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, και σχεδόν κάθε χρόνο σκηνοθετούσε μουσικά βίντεο, για μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής. Κάποια από αυτά τα ονόματα είναι: Michael Jackson, Mariah Carey, Tracy Chapman,Toni Braxton κ.α.π.

Διαβάστε επίσης  6 από τους σημαντικούς φωτογράφους του κόσμου

Μέσα σε αυτά τα ονόματα ήταν, και του Chris Issac με το αισθησιακό τραγούδι “Wicked Game”. Το βίντεο κλιπ προξένησε πολλές θετικές εντυπώσεις,που όμως ο Issac στην αρχή δεν πίστευε στην επιτυχία, του συγκεκριμένου βίντεο. Ο λόγος ήταν, διότι φαινόταν συχνά το πρόσωπο του στο βίντεο κλιπ,και θεώρησε πως δεν είναι αρκετά αισθησιακό,λόγω αυτού του γεγονότος . Πάλι καλά που άκουσε τότε τον Ritts, γιατί το βίντεο κέρδισε και αναγνώριση με την νίκη βραβείων. Η τοποθεσία που γυρίστηκε το βίντεο,είναι στην Χαβάη.  Πιο συγκεκριμένα είναι, στην παραλία Kamoamoa. Η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή για την μαύρη άμμο,που προκλήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου.

Herb Ritts

Παρόλο την γεμάτη ζωή του ο Herb Ritts,απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2002, νικημένος από το Aids. Ο Gere σε συνέντευξη του, τον χαρακτηρίζει ως έναν καλοσυνάτο άνθρωπο. Ήταν τέτοιος άνθρωπος, που όταν βλέπει κοινούς γνωστούς τους,όλοι αρχίζουν και κλαίνε ενθυμούμενοι εκείνον.

Λέγομαι Χαρίσσα και ,σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ( πρώην ΤΕΙ Πειραιά ) στην Διοίκηση Τουρισμού .
Και ασχολούμαι με την φωτογραφία ενεργά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι κάτι που γεμίζει την μέρα μου,με δημιουργικότητα .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης