Ευτυχία: Με ποια έννοια τη χρησιμοποιούμε

Τι θα πει ευτυχία;

Η έννοια της ευτυχίας αποκτά διαφορετική σημασία για τον καθένα μας  ξεχωριστά, καθώς η δική  μου άποψη είναι πως αποτελεί εντελώς προσωπική υπόθεση. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής η ανθρώπινη φύση επιδιώκει να απαντήσει ερωτήματα και  έννοιες. Αυτές  απασχολούν την ανθρώπινη φύση και τον πολιτισμό  αιώνες  τώρα , όπως η έννοια της ευτυχίας. Τι θα πει  ευτυχία και πώς κάποιος την αποκτά. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, εύστοχος ορισμός ή μη.

Η ευτυχία ως μια προσωπική υπόθεση

Πιστεύω ακράδαντα όμως,  πως ο βαθύτερος  σκοπός  και τον νόημα της ανθρώπινης  ύπαρξης είναι η αποφυγή και η απώλεια του πόνου. Αυτός είναι ο στόχος κάθε ζωντανής μορφής και ύπαρξης Δεν υπάρχει καθολική ευτυχία. Ο καθένας ορίζει την ευτυχία όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται κατά συνέπεια , η έννοια έχει υιοθετήσει κατά καιρούς  χαρακτηρισμούς όπως η ευτυχία είναι οι επιθυμίες μας, η ευτυχία είναι στιγμές, ή όπως η ευτυχία πηγάζει  και κρύβεται μέσα μας. Η ευτυχία δεν υπόσχεται τον ερχομό της μετά από μια επαγγελματική επιτυχία  ή την επίτευξη ενός στόχου. Ούτε η  δημιουργία της οικογένειας και των απογόνων αποτελεί  εγγύτητα της ευτυχίας.

Η έννοια της ευτυχίας αποτελεί προσωπική υπόθεση

Αντιλαμβάνομαι πως όλα τα προηγούμενα ,μπορούν  να συμβάλουν στην πραγματοποίηση επιθυμιών και την υλοποίηση σχεδίων όμως  ποια είναι η πραγματική σχέση της ευτυχίας με όλα αυτά ; H αλήθεια είναι πως τίποτα από αυτά δεν  υπογράφουν την εξασφάλιση της ανθρώπινης ευτυχίας διότι αυτή αποτελεί πολύ πιο βαθύ ορισμό και νόημα. Όλοι έχουμε  ακούσει την φράση ότι η  ευτυχία προέρχεται από τα μικρά καθημερινά πράγματα της  ζωής. Δεν μπορώ να πω απόλυτα πως ταυτίζομαι με την ιδέα αυτή. Η έννοια της  ευτυχίας για τον άνθρωπο έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος για αυτό και αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο να διατυπωθεί με ακρίβεια.  Έχει να κάνει με την ίδια την ανθρώπινη φύση και την ανθρώπινη ύπαρξη , με τον ίδιο τον άνθρωπο ως ον μεμονωμένα .

Διαβάστε επίσης  Αντίσταση στην αλλαγή: ένα εμπόδιο στη ζωή μας

Η ευτυχία δεν είναι τίποτα απ’ όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως. Η ευτυχία είναι κάτι ασύλληπτο και αποκτά διαφορετική  έννοια που ο καθένας από εμάς  της αποδίδει. Θα είναι αυτό που θα ονομάσουμε εμείς.  Είναι  η απώλεια του πόνου και της δυστυχίας, είναι η πλήρης απομάκρυνση και αποβολή του παρελθόντος   και η αναίρεση του μέλλοντος και της  μελλοντικής προβολής. Είναι αυτή η στιγμή , είναι το τώρα.  Όταν λοιπόν σταματήσουμε να κουβαλάμε το παρελθόν μας και να προβάλλουμε διαρκώς το μέλλον τότε μονάχα θα είμαστε ελεύθεροι να δεχτούμε πραγματικά το  τώρα όπου αποτελεί την μοναδική αλήθεια που έχουμε. Και αυτό είναι αρκετό. Η αλήθεια αυτή είναι αρκετή για να νιώσουμε την ευτυχία. Είναι κάθε μέρα μια επιλογή , η επιλογή που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις.

Advertisements
Ad 14

Κυνηγώντας διαρκώς λοιπόν την ευτυχία χωλαίνουμε στην πράξη

Κατανοούμε ολοένα  και βαθύτερα  τις παραδοχές της κοινωνίας μας που διαρκώς μας έχει  δείξει  με τις δομές και την νοοτροπία της. Το πιο δύσκολο κομμάτι  στο μονοπάτι αυτό της αναζήτησης είναι η ατομική διερεύνηση της  προσωπικής μας ολοκλήρωσης. Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από  αυτή που ήδη υπάρχει μέχρι και σήμερα και  η οποία  είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γέννησης των κοινωνικών προβολών. Ο μηχανισμός λοιπόν αυτός που έμφυτα υπάρχει εντός κάθε ζωντανού οργανισμού είναι μια επιλογή. Εiναι η δικής σου επιλογή.

H συγγραφή ήταν ένας τρόπος όπου από πολύ νωρίς εντάχθηκε ως η πιο σημαντική διαδικασία έκφρασης και ενασχόλησης μου. Η θεματολογία είναι οτιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει και να μου δημιουργήσει την ανάγκη να θέλω να το επικοινωνήσω με το κοινό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод