Γνωστές ταινίες βασισμένες σε ομώνυμα βιβλία

Σε κάποιος από εμάς έχει συμβεί, αφότου δούμε μία ταινία που μας αρέσει να μπούμε σε διαδικασία να ψάξουμε ορισμένες πληροφορίες τόσο για το σενάριο όσο και τους ηθοποιούς. Πολλές από τις ταινίες που έχουμε δει, είναι βασισμένες σε ομώνυμα βιβλία. Μπορεί να αφορούν κλασικές, ρομαντικές κομεντί, επιστημονικής φαντασίας ή ακόμα και παιδικές ταινίες. Αυτό το άρθρο αφορά γνωστές ταινίες που είναι βασισμένες σε ομώνυμα βιβλία. Καλή ανάγνωση!

Χάρι Πότερ – J. K. Rowling

Γνωστές ταινίες βασισμένες σε ομώνυμα βιβλία
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Ο Χάρι Πότερ, μια σειρά οχτώ μυθιστορημάτων φαντασίας από την βρετανίδα συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Απευθυνόμενα κυρίως σε νεανικό κοινό, τα μυθιστορήματα εριστρέφονται γύρω από τον Χάρι Πότερ, ένα ορφανό που ανακαλύπτει στην ηλικία των έντεκα ότι είναι μάγος. Tα βιβλία της σειράς Χάρι Πότερ πούλησαν περίπου 450 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Μάλιστα, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007, πούλησε 11 εκατομμύρια αντίτυπα μόλις στο πρώτο 24ωρο διάθεσής του. Η ανάρπαστη επιτυχία συνεχίστηκε καθώς η Warner Bros, αγόρασε τα δικαιώματα των βιβλίων, μεταφέροντάς τα στην μεγάλη οθόνη.


Πρόγευμα στο Τίφφανυς – Capote Truman

Γνωστές ταινίες βασισμένες σε ομώνυμα βιβλία
Πηγή εικόνας: public.gr

Η γνωστή ταινία “Breakfast at Tiffany’s” είναι βασισμένη στο ομώνυμο, κλασικό βιβλίο. Η ταινία μας άρεσε λίγο περισσότερο αρχικά λόγω της πρωταγωνίστριας, Όντρεϊ Χέπμπορν ως Χόλυ Γκολάιτλι, καθώς η ερμηνία της μάγεψε το κοινό παγκοσμίως. Δευτερευόντως, όλες οι ρομαντικές ψυχές νιώσαμε την πληρότητα με το “happy end”!

Το “Πρόγευμα στο Τίφφανυς” είναι ένα σύντομο μυθιστόρημα για μια μεγάλη πόλη και μια εύθυμη κοπέλα που τη λένε Χόλλυ Γκολάιτλυ. Η Χόλλυ είναι call-girl με χαρακτηριστικό παρελθόν -κατάγεται από τα βάθη της αμερικανικής επαρχίας- και ξεφαντώνει στη Νέα Υόρκη, απολαμβάνοντας την ανωνυμία. Ο Τρούμαν Καπότε περιγράφει εδώ την ανέμελη ζωή μιας νεοϋρκέζικης κοινότητας -τα πάρτι, τις φιλίες, τις απογοητεύσεις και τις κρίσεις- που θυμίζει τον κύκλο της Σάλλυ Μπόουλς στο “Αντίο, Βερολίνο”.

Διαβάστε επίσης  Η Θεωρία της Σχετικότητας του Αινστάιν με λέξεις της Βιρτζίνια Γουλφ: Ορλάντο

Η Χόλλυ ψάχνει την ευτυχία -όπως η Σάλλυ- στα πιο απίθανα μέρη και, κατά κάποιον τρόπο, τη βρίσκει· ο Τρούμαν Καπότε -όπως και ο Κρίστοφερ Ίστεργουντ- υποστηρίζει πως η ευτυχία βρίσκεται πράγματι στα πιο απίθανα μέρη. Το “Πρόγευμα στο Τίφφανυς” είναι ένα νεανικό μυθιστόρημα που λάμπει σαν τη φωταγωγημένη Νέα Υόρκη και σαν τη βιτρίνα του περίφημου κοσμηματοπωλείου στην Πέμπτη Λεωφόρο. Η Χόλλυ ερωτοτροπεί με τα διαμάντια του Τίφφανυς, που δεν είναι παρά μια μεταφορά για την αιωνιότητα.


Ο νονός – Puzo Mario

Γνωστές ταινίες βασισμένες σε ομώνυμα βιβλία
Πηγή εικόνας: public.gr

Παγκοσμίου φήμης ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο «ο νονός». Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία κέρδισε περισσότερα από 20 βραβεία μεταξύ αυτών 3 Όσκαρ(ήταν υποψήφιο για άλλα 8), 5 Χρυσές Σφαίρες και 1 Βραβείο Γκράμι.

Ο Ντον Βίτο Κορλεόνε, ο Νονός, είναι καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος γενναιόδωρος και λογικός… αλλά επίσης αδίστακτος μαφιόζος, αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη.
Εντούτοις οι μέρες του είναι μετρημένες και το μέλλον της αυτοκρατορίας του, που την έχτισε με αίμα, ίντριγκες και κομπίνες στη διάρκεια μιας πολυτάραχης ζωής, βρίσκεται στα χέρια των τριών γιων του: του αψίθυμου Σόνι, του άβουλου και άστατου Φρέντι και του αδιάφορου Μάικλ, που αρνείται να συμμορφωθεί με την οικογενειακή παράδοση, αλλά θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του μέσα από την προδοσία, την τιμωρία, την εκδίκηση και την απώλεια. Σε αυτό τον κύκλο αίματος, ωστόσο, τίποτα δεν είναι προσωπικό. Απλώς μπίζνες.


Η απίστευτη ιστορία του Μπένζαμιν Μπάτον – Francis Scott Key Fitzgerald

Πηγή εικόνας: public.gr

Η ταινία «Η απίστευτη ιστορία του Μπένζαμιν Μπάτον», επίσης βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως αποφέροντας 333,9 εκατομμύρια δολάρια. Τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία είναι άκρως συγκινητικά.

Διαβάστε επίσης  Ειρήνη Φραγκάκη: 10 αγαπημένα βιβλία

«Αντί να χαίρεται, πήρε ν’ ανησυχεί – γινόταν ολοένα και νεότερος. Είχε έως τώρα την ελπίδα ότι άπαξ και θα έφτανε σε μια σωματική ηλικία ισοδύναμη με τη χρονική του ηλικία, το γκροτέσκο φαινόμενο που είχε σημαδέψει τη γέννησή του θα έπαυε να ισχύει. Ανατρίχιασε. Η μοίρα του έμοιαζε απαίσια, απίστευτη»

Στο βιβλίο αυτό ο Φιτζέραλντ αφηγείται την εκπληκτική ιστορία ενός άντρα που γεννιέται στην ηλικία των ογδόντα χρονών και με την πάροδο των χρόνων γίνεται ολοένα και νεότερος. Αν και η ζωή του Μπένζαμιν Μπάτον από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο φαίνεται να είναι πραγματικά απίστευτη και μοναδική, στην πραγματικότητα είναι ίδια με τη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου. Συναναστρέφεται με ανθρώπους, βρίσκει και χάνει την αγάπη, αποκτά παιδιά, νιώθει τις χαρές της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου. Καθώς και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν το χρόνο και όλη η παράξενη ζωή του επιβεβαιώνει με μοναδικό τρόπο πως σημασία δεν έχει εάν ζεις τη ζωή σου προς τα μπρος ή προς τα πίσω αλλά το πώς την ζεις.


Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας – Smith Dodie

Πηγή εικόνας: politeianet.gr

Χωρίς πολλές συστάσεις, «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας» είναι γνωστά σε μικρούς και μεγάλους. Η ταινία, βασισμένη στο παιδικό βιβλίο, αποτελεί αγαπημένη ανάμνηση σε όλους.

Ο Πόνγκο και η Μίσις ξέρουν ότι για την κλοπή των κουταβιών τους ευθύνεται η Κρουέλα ντε Βιλ! Θα καταφέρουν άραγε τα σκυλιά της Δαλματίας να σώσουν τα πολυαγαπημένα τους κουτάβια;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενώ έχω κάνει το πέρασμά μου και σε τμήμα Δημοσιογραφίας. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία, βλέπω ταινίες, συνεχίζω με σειρές … και γενικά καταπιάνομαι με οτιδήποτε δεν με αναγκάζει να βγω από το σπίτι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The keeper of stories

The keeper of stories, ένα βιβλίο με πολλές ιστορίες

Σας ενδιαφέρουν τα βιβλία που εμπεριέχουν διάφορες ιστορίες; εάν ναι,
catcalling

Catcalling: όχι, δεν είναι κοπλιμέντο!

Το catcalling ή αλλιώς street harassment πρόκειται για λεκτική παρενόχληση