Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Κερδίστε δυο αντίτυπα του βιβλίου “Η γκιλοτίνα του Ναυπλίου” του Φαίδωνα Κυριακού

Το MAXMAG και οι εκδόσεις Κέδρος  σας κάνουν δώρο, μετά από κλήρωση, δυο αντίτυπα του βιβλίου “Η γκιλοτίνα του Ναυπλίου” του Φαίδωνα Κυριακού. Για να λάβεις μέρος στην κλήρωση το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Ημερομηνία έναρξης: 6/4
Ημερομηνία λήξης: 13/4

Οι νικητές είναι:

  1. Τριανταφυλλιά Αρμπιαν
  2. Ανθούλα Μπεκιάρη

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς.

Περίληψη:

Φυλακές Ναυπλίου, 1872.

Στο αθλιότερο δεσμωτήριο της χώρας, δύο θανατοποινίτες περιμένουν την εκτέλεσή τους. Ο Πάρις και ο Λιανός, δύο απόκληροι που δεν έχουν τίποτα κοινό, βλέπουν το κοινό τέλος τους να πλησιάζει χωρίς να γνωρίζουν πόσες μέρες τούς έχουν απομείνει.

Κλεισμένοι μέσα σε πέτρινα τείχη, προσπαθώντας να ξορκίσουν το επικείμενο τέλος, θα αναβιώσουν το παρελθόν τους με όλη τη λαμπρότητα και την τραγωδία του. Το μακρινό Παρίσι του φιλελληνισμού, έργα τέχνης και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας, τραγικές σκηνές της Ελληνικής Επανάστασης και ο αγώνας για επιβίωση, όλα θα αναδυθούν κι όλα θα μπλεχτούν μέσα στο μικρό κελί – ένα κελί όπου θα γεννηθεί μια αναπάντεχη φιλία.

Πόσες ανατροπές χωράει η ζωή; Πόσο πόνο και πόση λύτρωση; Πώς μπορείς να συμφιλιωθείς με το αναπόφευκτο κι αυτό που άλλοι έχουν αποφασίσει για εσένα;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Φαίδων Κυριακού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Είναι διδάκτωρ Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Strathclyde στη Γλασκόβη και σήμερα εργάζεται στη Σκοτία ως μεταδιδακτορικός ερευνητής καρδιαγγειακών μοσχευμάτων.
Παράλληλα ασχολείται ενεργά με την ποίηση και έχει εκδώσει δύο παιδικά βιβλία: Η σούπα της σοφίας (εκδ. Μεταίχμιο, 2015) και Όνειρο Χριστουγέννων (εκδ. Μάρτης, 2019).
Η γκιλοτίνα του Ναυπλίου είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.faidonkyriakou.com

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Ίρβιν Γιάλομ είναι αυτό το τελευταίο σου βιβλίο;

O Ίρβιν Γιάλομ δεν χρειάζεται συστάσεις. Το πλούσιο βιογραφικό του, τα βιβλία του καθώς και…

Βιβλίο

7 τρόποι να διαβάζεις περισσότερα βιβλία

Φέτος, όπως και πέρσι, έθεσες έναν στόχο στην αρχή της χρονιάς. Να διαβάσεις περισσότερα βιβλία.…

Βιβλίο

«Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές»: από το bestseller της Emily Henry στην κινηματογραφική μεταφορά του Netflix

«Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές»: από το bestseller της Emily Henry στην κινηματογραφική μεταφορά του…

Βιβλίο

«Περί Έρωτος και Άλλων Δαιμονίων»: Όταν το Πάθος γίνεται η πιο Ιερή Ασθένεια

Η ταυτότητα του βιβλίου Το “περί έρωτος και άλλων δαιμονίων” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το…

Βιβλίο

Το ακουστικό κέρας της Leonora Carrington: κάτι παραπάνω από ένα αλλόκοτο fever dream

Παρότι η εικαστική καλλιτέχνιδα Leonora Carrington θεωρείται η «τελευταία των σουρεαλιστών», η ίδια δεν ενστερνίστηκε…

Βιβλίο

«Διάβολοι και άγιοι» του Ζαν Μπατίστ Αντρεά : Η διττή φύση των ανθρώπων

Έχοντας πλέον διαβάσει και τα τρία μυθιστορήματα του βραβευμένου με Goncourt 2023 Γάλλου συγγραφέα Ζαν…

Βιβλίο

Οι τρεις Ιθάκες

Στο υπό έκδοση βιβλίο του Επάνοδος στον Όμηρο, ο αλήστου μνήμης φιλόλογος – ιστορικός Σαράντος…