Ημέρα Βιβλίου: διαβάζω κι αλλάζω!

Αυτός ο μήνας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Γιατί; Μα είναι στις 23 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου!

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και φέτος, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Πρόκειται για μια πολυσύνθετη προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» και είχε τρομερή απήχηση. Όλος ο Απρίλιος θα έχει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για τους λάτρεις του βιβλίου –μικρούς και μεγάλους. Σκοπός είναι να προωθηθεί η ανάγνωση, και πέρα από το ενδιαφέρον των παλιών βιβλιοφάγων, να προσελκυσθούν και καινούριοι και να αγαπήσουν τον κόσμο του βιβλίου!

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, η ΕΝΕΛΒΙ ανασχεδίασε τον κόμβο επικοινωνίας της Ημέρας Βιβλίου. Στον ιστότοπο αυτό μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν και να κατεβάζουν όλο το ψηφιακό υλικό, να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους, ενώ μέσα από αυτόν θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών για όλες τις δράσεις που εντάσσονται στον εορτασμό.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα και έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι μπορούν!

Φιλοδοξία, είναι η Ημέρα Βιβλίου να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας σε όλες τις ηλικίες.

Διαβάστε επίσης  «Μια φρουτιέρα ζαβολιές» ένα παιδικό βιβλίο για τα συναισθήματα από τις εκδόσεις Φυλάτος

Μπορείτε να βρείτε το site εδώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Eggers

Το σινεμά τρόμου του Robert Eggers

Ο Νεοϋορκέζος Robert Houston Eggers, φέτος συμπληρώνει την τέταρτη κατά

Βραδιές με δωρεάν προβολές στα Ιωάννινα!

Οι κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται με τις κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίζουν!