Ημέρα Βιβλίου: διαβάζω κι αλλάζω!

Αυτός ο μήνας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Γιατί; Μα είναι στις 23 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου!

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζει και φέτος, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Πρόκειται για μια πολυσύνθετη προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» και είχε τρομερή απήχηση. Όλος ο Απρίλιος θα έχει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για τους λάτρεις του βιβλίου –μικρούς και μεγάλους. Σκοπός είναι να προωθηθεί η ανάγνωση, και πέρα από το ενδιαφέρον των παλιών βιβλιοφάγων, να προσελκυσθούν και καινούριοι και να αγαπήσουν τον κόσμο του βιβλίου!

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, η ΕΝΕΛΒΙ ανασχεδίασε τον κόμβο επικοινωνίας της Ημέρας Βιβλίου. Στον ιστότοπο αυτό μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν και να κατεβάζουν όλο το ψηφιακό υλικό, να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους, ενώ μέσα από αυτόν θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών για όλες τις δράσεις που εντάσσονται στον εορτασμό.

Advertisements
Ad 14

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα και έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι μπορούν!

Φιλοδοξία, είναι η Ημέρα Βιβλίου να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας σε όλες τις ηλικίες.

Μπορείτε να βρείτε το site εδώ.

Διαβάστε επίσης  Μερόπη Μάττα: "Το παραμύθι αφήνει τον μικρό αναγνώστη με ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας δίνοντάς του να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του για τη σωτηρία του πλανήτη"

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε