Φθινοπωρινές νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λιβάνη

Φθινοπωρινές νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λιβάνη

Μετά το άρωμα Χριστουγέννων που μας παρουσίασαν οι εκδόσεις Λιβάνη έχουν νέες κυκλοφορίες και για εμάς τα μεγάλα παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες για τις νέες αλλά και παλιότερες κυκλοφορίες μπείτε στο www.livanis.gr.

  • “Το σπίτι του Κάιν”  |  Καρακατσάνης Μάριος

Μέσα σε όλους μας υπάρχει ο σπόρος του καλού και του κακού.

Διαρκής είναι ο αγώνας για το ποιο θα επικρατήσει.
Όμως δεν μπορεί το ένα να υπάρξει χωρίς το άλλο.
Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε όλοι καλοί ούτε όλοι κακοί. Κινούνται συνέχεια μεταξύ του φωτός και του σκοταδιού.
Όλες και όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν Κάιν ή μια Έβελιν, έναν Μπέντζαμιν ή έναν Τζέικ.
Ίσως κάποιοι κρύβουμε περισσότερους από έναν ή και τους τέσσερις μαζί.
Παρ’ όλ’ αυτά ο Κάιν, η Έβελιν, ο Μπέντζαμιν και ο Τζέικ, οι ήρωες της ιστορίας, δεν είναι χαρακτήρες φανταστικοί,
πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομοιότητά τους με πρόσωπα ή απόψεις της πραγματικής ζωής δεν είναι απλή σύμπτωση… Βρίσκονται και θα βρίσκονται, αν όχι μέσα μας, πάντοτε ανάμεσά μας!!!
Λένε ότι ένα αντικείμενο είναι ικανό να απορροφήσει όλη την αρνητική ενέργεια που περιβάλλει εκείνον που το φοράει ή το κατέχει. Ειδικότερα όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ο γιος του Αδάμ και της Εύας, που, εκτός από το προπατορικό αμάρτημα των γονιών του, κουβαλά και την προσωπική του κατάρα.
Σε αυτή την περίπτωση, η ενέργεια είναι ικανή να διατηρηθεί αυτούσια, όσοι αιώνες κι αν περάσουν!
Και αλίμονο στην αδύναμη –όσο και καταδικασμένη– ψυχή του ανθρώπου που θα βρεθεί στο διάβα της…
  • “Tο όχι δεν είναι αρκετό”  |  Κλάιν Ναόμι

Η έγκριτη δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν έχει αφιερώσει δύο δεκαετίες στη μελέτη των πολιτικών σοκ, της κλιματικής αλλαγής και των εμπορικών επωνυμιών. Μέσα από τη μοναδική οπτική της γωνία, υποστηρίζει ότι ο Τραμπ δεν είναι μια παρέκκλιση, αλλά η λογική κορύφωση των χειρότερων, των πιο επικίνδυνων τάσεων των τελευταίων πενήντα ετών, των συνθηκών που προκάλεσαν την άνοδο του εθνικισμού σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Παραμύθι ...μύθι...μύθι
Advertising

Advertisements
Ad 14
Δεν αρκεί, μας λέει, να αντισταθούμε, να πούμε «όχι». Η σημερινή ιστορική συγκυρία απαιτεί περισσότερα: ένα αξιόπιστο «ναι» που θα εμπνέει, έναν οδικό χάρτη για να ανακτήσουμε το έδαφος που χάσαμε εξαιτίας του οικονομικού λαϊκισμού και να αντιμετωπίσουμε όσους μας διαιρούν, ένα σχέδιο που θα χαράζει μια τολμηρή πορεία για να οδηγηθούμε στον δίκαιο και αλληλέγγυο κόσμο που θέλουμε και χρειαζόμαστε.
Αυτό το επίκαιρο βιβλίο αποτελεί ένα θετικό σοκ, καθώς μας βοηθάει να καταλάβουμε πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, αλλά και πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να θεραπεύσουμε συλλογικά τις κοινωνίες μας και τον πλανήτη.
Η εκλογή του Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ είναι μια επίφοβη κλιμάκωση σε έναν κόσμο αλλεπάλληλων κρίσεων. Το επικίνδυνο πρόγραμμά του (κατάληψη του κράτους από τις εταιρείες, αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, πολεμοκαπηλία και απόρριψη της κλιματικής επιστήμης προκειμένου να συνεχιστεί η φρενήρης εκμετάλλευση των ορυκτών καυσίμων) θα προκαλέσει απανωτές καταστροφές και σοκ στην οικονομία, στην εθνική ασφάλεια και στο περιβάλλον.
Το βιβλίο αυτό δεν είναι παρά μια προσπάθεια ανάλυσης του πώς οδηγηθήκαμε σε αυτή τη σουρεαλιστική πολιτική συγκυρία, με ποιους συγκεκριμένους τρόπους ενδέχεται να επιδεινωθούν τα πράγματα και πώς θα μπορέσουμε, αν διατηρήσουμε την αυτοκυριαρχία μας, να αντιστρέψουμε το σενάριο και να οδηγηθούμε σε ένα ριζικά καλύτερο μέλλον.
  • “Στη Στροφή Του Χρόνου”  |  Διονυσιάδης Σπύρος

Οι αληθινοί έρωτες δεν έχουν ποτέ τέλος. Η αγάπη είναι φωτιά που σε καίει, ένας πόλεμος, μια συνεχής μάχη, η βαθιά αληθινή σοφία. Χτίζει γέφυρες και όχι τοίχους. Έτσι γεννήθηκε και η αγάπη αυτή στο φορτηγό πλοίο «Μυρτώ». Μέσα σε ένα στροβίλισμα του χρόνου. Ο καπετάνιος, ο μηχανικός και το πλήρωμα δένονται απρόσμενα με δεσμούς αέναους με τον έρωτα, την καθημερινότητα, τη χαρά, τη θλίψη και τον

Διαβάστε επίσης  Οι άντρες χωρίς γυναίκες - Χαρούκι Μουρακάμι: Πόσο πραγματικά μπορεί να στοιχίσει η απώλεια;

πόλεμο.

Την ένιωθε χαλαρωμένη. Ίδιο μικρό ζωάκι είχε κουλουριαστεί στην αγκαλιά του. Είχε κλείσει τα μάτια. Δεν ήταν βέβαιος, αλλά νόμιζε ότι την είχε πάρει ο ύπνος. Η γαλήνη ήταν αποτυπωμένη στη μορφή της. Κοίταζε αυτό το μικρό σώμα, αφημένο με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δική του αγκαλιά.
Από την έξαρση, πριν από λίγο, του σαρκικού πόθου, ένιωθε ότι περνούσε σε μια ανώτερη αίσθηση. Ίσως πρωτόγνωρη γι’ αυτόν. Αυτή της στοργής, προστασίας, σεβασμού και ψυχικής πληρότητας. Συλλογιζόταν ποια ψυχική δύναμη κλεινόταν μέσα στο μικροκαμωμένο αυτό σώμα.
Μια ψυχή που άντεξε πόνο, έδωσε αγάπη και ήταν έτοιμη και πάλι για όλα, αδιαφορώντας για το κόστος.

  • “scripta manent”  |  Μηλιαράκης Ι. Πέτρος

«…“κριτές” της αποτελεσματικότητας κανόνων δικαίου με γνήσια δημοκρατική νομιμοποίηση γίνονται μη κυβερνητικές οντότητες “θολής” και, πάντως, μη δημοκρατικώς νομιμοποιημένης καταγωγής.
Το κατά τ’ ανωτέρω, στερούμενο δημοκρατικής νομιμοποίησης ως προς τη δομή και τη δράση του, παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό “σύμπλεγμα” “Αγορών” και “Οίκων Αξιολόγησης” αναδεικνύει μ’ εξαιρετική, πλην όμως άκρως ανησυχητική, καθαρότητα την επικυριαρχία του “οικονομικού” επί του δημοκρατικώς κρατικής προέλευσης “θεσμικού” στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος».

Advertising

απόσπασμα ομιλίας του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου που έλαβε χώρα τη 14η Σεπτεμβρίου 2016 στην έναρξη εργασιών του 4ου ετήσιου «Athens Democracy Forum», με θέμα: «Religion, Migration, Power and Money», που διοργάνωσαν οι New York Times υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας


«Η έννοια του Αρχιπελάγους καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο Montego Bay της Ιαμαϊκής και αυτό εισάγει οπωσδήποτε θετικό πρόκριμα για την Ελλάδα, γιατί οφείλουμε να διεκδικούμε με ενεργητικές παρεμβάσεις να επεκταθεί η έννοια αυτή, με όλα βεβαίως τα επιμέρους αποτελέσματά της, και στα πράγματι μικτά Αρχιπελαγικά Κράτη, όπως είναι η χώρα μας. Η νέα Σύμβαση προσφέρει μια επαρκή βάση για τον σκοπό αυτό. Άλλωστε η αρχιπελαγική δομή καθεαυτή απαιτεί εκ των πραγμάτων για όλα τα Αρχιπελαγικά Κράτη (αμιγή ή μικτά) την ειδική πρόνοια της “μη διάσπασης” του ενιαίου της αρχιπελαγικής δομής και εν τέλει τη “μη διάσπαση” της κρατικής κυριαρχίας».

  • “Ποιητικές απόπειρες – Αποτυπώματα ψυχής”  |  Γεωργάκης Θεόδωρος
Διαβάστε επίσης  Ένα εμβατήριο αντίστασης: η ποίηση του Σωτήρη Νούσια

Εκείνο το ηλιοβασίλεμα
σιμά στους μύλους, ώρα θεϊκή,
στεκόμουνα αμίλητος
με τη σκέψη δοσμένη σε σένα.

Πρόσμενα ν’ ακούσω
τους χτύπους της καρδιάς σου.
Πρόσμενα την ανάσα σου
ν’ αγρικήσω και το άρωμά σου να γευτώ.

Advertising

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Δυσκολίες κατανόησης του κειμένου: Οι αιτίες των δυσκολιών

Η κατανόηση του κειμένου βασίζεται τόσο στην αποκωδικοποίηση όσο και

Η τελευταία προβολή δεν ήρθε ακόμα – Η εξέλιξη του κινηματογράφου

Ο κινηματογράφος γεννήθηκε από μια λαχτάρα: να σταματήσει ο χρόνος