Ελένη Αρίστη: Μια Ελληνίδα Σταρ της Universal

 

Η Ελένη Αρίστη θεωρείται η πρώτη Ελληνίδα ηθοποιός που υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλη κινηματογραφική εταιρεία στο Χόλυγουντ.

 

Ένα αστέρι γεννιέται

Η Ελένη Αρίστη γεννήθηκε το 1909 στο Hartford του Connecticut. Οι γονείς της, Νικόλας Δημόπουλος και Αρίστη Πανταζίδη, έφυγαν από την Αθήνα και μετανάστευσαν στην Αμερική πριν γεννηθεί. Το πραγματικό της όνομα ήταν «Ελένη Πανταζίδη», αλλά αργότερα υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Elene Aristi». Λίγο μετά τα 7 της χρόνια, μετακόμισαν οικογενειακώς από το Hartford στο Σικάγο. Από μια ηλικία και μετά, μεγάλωσε με τη μητέρα της και τον πατριό της.

Advertising

Advertisements
Ad 14
Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: eBay

 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Hartford Courant, στις 21 Οκτωβρίου 1928, διηγήθηκε την πρώτη φορά που βγήκε έξω με αγόρι: «Κατά την επίσκεψή μας σε φίλους στο Hartford, πήγαμε (με το αγόρι) μια βόλτα κοντά στο Trinity College. Ήταν μια από τις πρώτες μου συγκινήσεις. Δεν ξέρω αν ήταν το θέαμα του υπέροχου σκηνικού κατά μήκος της διαδρομής ή η εμπειρία του να είσαι έξω με ένα αγόρι.»

Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «Sedalia Capital»

 

Φοιτητικά Χρόνια

Σπούδασε στο Northwestern University και το 1926 πήρε το Bachelor of Arts. Κατά την περίοδο των φοιτητικών της χρόνων, αποφάσισε με μια φίλη της να συμμετάσχουν σε θερινά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ώστε με τις διδακτικές μονάδες που θα συγκέντρωναν, να αποφοιτήσουν στα 3,5 χρόνια, αντί για 4. Όμως, μετά από μια παράσταση της Olga Petrova που παρακολούθησαν, σκέφτηκαν να στήσουν μια φάρσα.

Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: περιοδικό «Picture-Play»

 

Η Ελένη Αρίστη θα παρίστανε μια Ρωσίδα κόμισσα, που διέφυγε στην Αμερική κατά την Οκτωβριανή Επανάσταση, ενώ η φίλη της την κόρη Ρώσου στρατηγού. Όσον αφορά τα πραγματικά ονόματά τους, θα υποστήριζαν ότι τα επέλεξαν μετά από παρότρυνση ενός Έλληνα καθηγητή που τους βοήθησε να δραπετεύσουν από τη Ρωσία. Τελικά, η ιστορία τους αποκαλύφτηκε έναν χρόνο αργότερα από τον αρχισυντάκτη της τοπικής φοιτητικής εφημερίδας.

Advertising

Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «Corsicana Daily Sun»

 

Συμβόλαιο με τη Universal

Η Ελένη Αρίστη είχε πολύ ωραία φωνή mezzo-soprano και ξεχωριστή ομορφιά. Έτσι δεν άργησε να ασχοληθεί με την Έβδομη Τέχνη. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Hollywood το 1927 σε κωμωδίες του γνωστού παραγωγού Julius Stern (κουνιάδος του ιδρυτή των Universal Studios  Carl Laemmle). Τότε μετακόμισε η μητέρα της και ο πατριός της από την Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Ο Αμερικανός παραγωγός Julius Stern, Πηγή Εικόνας: IMDb

 

Συμμετείχε, επίσης, στην κινηματογραφική μεταφορά του πασίγνωστου μυθιστορήματος «Η καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά» της Harriet Beecher Stowe, από τον Harry A. Pollard. Ο τίτλος της ταινίας ήταν «Uncle Tom’s Cabin».

Σκηνή της ταινίας «Uncle Tom’s Cabin», Πηγή Εικόνας: IMDb

 

Το 1928 έπαιξε στην ταινία μυστηρίου του Paul Leni «The Last Warning» με πρωταγωνιστές τη Laura La Plante, τον Montagu Love και τη Margaret Livingston.

Advertising

Σκηνή της ταινίας «The Last Warning», Πηγή Εικόνας: The Arts Desk

 

Την ίδια χρονιά έπαιξε και στη δραματική ταινία «Revenge» του Edwin Carewe με πρωταγωνίστρια την Dolores del Rio.

Η Dolores del Rio στην ταινία «Revenge», Πηγή Εικόνας: Twitter

 

Ο Carl Laemmle Jr. την ανακάλυψε όταν έπαιζε ως κομπάρσα στο ρομαντικό δράμα «Show Boat» του Harry A. Pollard κι έτσι τον Αύγουστο του 1928 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Universal.

Joseph Schildkraut & Laura La Plante στην ταινία «Show Boat», Πηγή Εικόνας: TCM

 

Μαζί της υπέγραψαν συμβόλαιο και οι:  Barbara Kent (έφυγε στα 103), George Lewis, Eddie Phillips, Churchill Ross, Beth Laemmle (πρόκειται για την Carla Laemmle, την ανιψιά του Carl Laemmle, που έφυγε στα 104) και Kathryn Crawford.

Η Beth (Carla) Laemmle, Πηγή Εικόνας: BAnQ numérique

 

Η πρώτη της ταινία με την Universal ήταν η κωμωδία «It Can Be Done» (μικρός ρόλος) του Fred C. Newmeyer με τον Glenn Tryon.

Advertising

Αφίσα της ταινίας «It Can Be Done», Πηγή Εικόνας: IMDb

 

Το 1929 έπαιξε στη δεκάλεπτη κωμωδία «The Pilgrim Papas» του Jacques Rollins (βοηθός ο Jack Foley), στο πλευρό του Benny Rubin, στο πλαίσιο μιας σειράς μικρού μήκους «Movietone» ταινιών της Universal με τίτλο «High and Low Lifes of History».

Η Ελένη Αρίστη το 1929, Πηγή Εικόνας: www.lib.washington.edu

 

Το 1929 είχε ένα σύντομο ειδύλλιο με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό της εποχής Roy D’Arcy, ο οποίος άφησε εποχή σε ρόλους κακού.

Roy D’Arcy, Πηγή Εικόνας: Movie Base

 

Τον Ιούνιο του 1929 έχτισε το δικό της σπίτι, δέκα δωματίων σε ισπανικό στυλ, στην περιοχή «Hollywood Hills», στην οδό Crescent Heights, αριθμός 1669.

Το σπίτι της Ελένης Αρίστη, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «The Los Angeles Times»

 

Η εταιρεία που ανέλαβε την ανέγερση της οικίας της ήταν η American Builders Inc. Το 1936 μετακόμισε στη λεωφόρο LA Brea, αριθμός 1762, στο Χόλυγουντ.

Advertising

Η Ελένης Αρίστη βοηθάει στο χτίσιμο…, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «Evening Express»

 

Τον Οκτώβριο του 1930 ήταν παράνυφος στον γάμο της παιδικής της φίλης Gladys Ann Dwyer με τον Raymond Arthur Blinn. Ο γάμος έλαβε χώρα στη γενέτειρά της, το Hartford.

Διαβάστε επίσης  Έξω από το σύστημα, κύριε Keating: υπό πρίσμα ψυχολογικό
Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «Hartford Courant»

 

Μετά το συμβόλαιό της με τη Universal συνεργάστηκε με τα βραχύβια Tec-Art Studios. Ανάμεσα στους αστέρες της εταιρείας συγκαταλέγονταν ο θρυλικός Ούγγρος ηθοποιός Bela Lugosi, η Marian Marsh και ο σκύλος Rin-Tin-Tin Jr.!

Ο σκύλος Rin-Tin-Tin Jr., Πηγή Εικόνας: WHYY

 

Το σκάνδαλο

Τον Φεβρουάριο του 1931 η Αρίστη απασχόλησε τον τύπο με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του 33χρονου Pierce S. Hallick, φερόμενου ως χρηματιστή και γιου του James S. Hallick, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Βιρτζίνια, για αθέτηση υπόσχεσης γάμου. Η Ελληνίδα ηθοποιός διεκδικούσε 250.000 δολάρια από τον παρ’ ολίγον σύζυγό της, που παρουσιαζόταν ως κληρονόμος 2.000.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ο γάμος είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 1931.

Advertising

Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: eBay

 

Το ζευγάρι συνήψε δεσμό τον Ιούλιο του 1930 και στις 22 Αυγούστου του ίδιου έτους έδωσαν λόγο. Λίγο αργότερα, ο Pierce S. Hallick  της δώρισε ένα πανάκριβο ρόντστερ αυτοκίνητο και υποσχέθηκε να καλύψει τα έξοδα της για να ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη ώστε να αγοράσει την προίκα της και διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων (αξίας περίπου 30.000 δολαρίων) από το γνωστό κοσμηματοπωλείο Tiffany’s. Μάλιστα, η Ελένη Αρίστη, ύστερα από πιέσεις του μέλλοντος συζύγου της, εγκατέλειψε την κινηματογραφική της καριέρα.

Pierce S. Hallick, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «The San Francisco Examiner»

 

Δυστυχώς, στις 15 Νοεμβρίου 1930 ο Pierce S. Hallick, άλλαξε γνώμη και διέκοψε ξαφνικά την επικοινωνία του με τη νεαρή ηθοποιό. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 1931 διέδωσε πως δύο άντρες και μια γυναίκα του έκλεψαν 250.000 δολάρια και απήγαγαν τον Ιάπωνα σοφέρ του. Ο Pierce S. Hallick  εργαζόταν ως σερβιτόρος στο Salinas και ήταν χήρος με δυο παιδιά, τον James 7 ετών και την Florence 9 ετών.

Ο Pierce S. Hallick στο Salinas, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «The Californian»

 

Τελικά, τον Μάιο του 1931 ομολόγησε ο ίδιος πως όλη η ιστορία με την κληρονομιά του πατέρα του ήταν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα, που σκάρωσε ένας φίλος του. Πολλοί, όμως, πίστεψαν ότι ήταν χρηματιστής και κληρονόμος μεγάλης περιουσίας και του δάνεισαν υπέρογκα ποσά. Μάλιστα, από έναν επιχειρηματία του Oakland πήρε 18.000 δολάρια. Ο ίδιος δεν έχασε καιρό και ίδρυσε και δική του εταιρεία με την επωνυμία «Hallick Investment Company».

Pierce S. Hallick, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «Santa Rosa Republican»

 

Επίσης, αποκαλύφθηκε ο πατέρας του δεν είχε καμία σχέση με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Δούλευε σε εστιατόριο και πέθανε πάμπτωχος. Επίσης, ο Hallick ισχυρίστηκε πως δανείστηκε 20.000 δολάρια από γνωστούς και φίλους για να δώσει ένα αυτοκίνητο στην Αρίστη, καθώς και 2300 δολάρια για την προίκα της και το δαχτυλίδι. Γι’ αυτό σκαρφίστηκε και την κλοπή, ώστε να κερδίσει πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρει τα χρήματα που είχε δανειστεί. Μετά την ομολογία του η Αρίστη απέσυρε τη μήνυσή της.

Advertising

Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «The San Francisco Examiner»

 

Τα επόμενα χρόνια

Η Αρίστη έλαβε μέρος ως «Ελληνίδα Θεά» στην εκδήλωση «California Welcomes the World», στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες, που έλαβε χώρα στις 2 Αυγούστου 1932 στο «Hollywood Bowl».

Ελένη Αρίστη ως «Ελληνίδα Θεά», Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «The Los Angeles Times»

 

Τον Οκτώβριο του 1934 κατέθεσε υπέρ της Ουγγαρέζας ηθοποιού Vilma Acknay, η οποία είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του σεναριογράφου Ernest Vadja («The Love Parade», «The Smiling Lieutenant» , «The Merry Widow») για αθέτηση υπόσχεσης.

Ernest Vadja, Πηγή Εικόνας: MUBI

 

Τη δεκαετία του ’40 παντρεύτηκε τον Horace E. Ayers, αλλά χώρισαν στις 22 Σεπτεμβρίου 1953. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αρχεία της σελίδας Any Law, ο σύζυγός της υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να καταβάλλει κάθε εβδομάδα 75 δολάρια στην Αρίστη για διατροφή.

Advertising

Ελένη Αρίστη, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «The Coleridge Blade»

 

Στις 7 Ιουλίου 1944 έλαβε μέρος ως συνοικοδέσποινα στη δεξίωση που παρέθεσε το ζεύγος Pierre De Vrahnos για να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα μαέστρο και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Κατίνα Παξινού και η Jeanette MacDonald.

Δημήτρης Μητρόπουλος, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»

 

Το 1945 συνέγραψε με τον Γάλλο συγγραφέα Maurice Dekobra το έργο «Ghosts never blush». Επίσης, το 1947 μετέφρασε στα Αγγλικά τη γνωστή πεντάπρακτη κωμωδία του Δημήτρη Ιωαννόπουλου «Αν έχεις τύχη» (Introduction to Luck).

Δημήτρης Ιωαννόπουλος, Πηγή Εικόνας: Εφημερίδα «Τα Παρασκήνια»

 

Κάποια στιγμή έγινε πρόεδρος της ένωσης Ελλήνων ηθοποιών, που ονομαζόταν «Ελληνικός Δραματικός Σύλλογος». Τέλος, ο γνωστός συνθέτης Θόδωρος Παπαδόπουλος τής είχε αφιερώσει το τραγούδι «Έχεις τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου», που είχε ερμηνεύσει η Σοφία Βέμπο.

Η παρτιτούρα του τραγουδιού «Έχεις τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου», Πηγή Εικόνας: Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

 


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Advertising

  • Northwestern University: 68th Annual Commencement (1926). Evanston: Northwestern University
  • Exhibitors Herald and Moving Picture World, Jul-Sep 1928 (1928). Chicago: Quigley Publishing Company
  • Photoplay, Jul-Dec 1928 (1928). Chicago: Photoplay Magazine Publishing Company
  • Getting Personal (1928, Ιούλιος-Δεκέμβριος). Photoplay, σελ. 76
  • “U” Signs Grecian Player (1928, 13 Αυγούστου). The Film Daily, σελ. 3
  • Parsons, L. (1928, 14 Αυγούστου). Marie Prevost Given Lead of Mormon Girl in Salt Lake Picture. Pittsburgh Post-Gazette, σελ. 8
  • Parsons, L. (1928, 14 Αυγούστου). Hollywood Happenings. The Indianapolis Star, σελ. 5
  • In and Out of Hollywood Studios (1928, 19 Αυγούστου). St. Louis Globe-Democrat, σελ. 46
  • Werner, W. (1928, 27 Αυγούστου). Screen Life in Hollywood. Corsicana Daily Sun, σελ. 12
  • Werner, W. (1928, 27 Αυγούστου). Screen Life in Hollywood. St. Joseph News-Press/Gazette, σελ. 5
  • Werner, W. (1928, 27 Αυγούστου). Screen Life in Hollywood. The Morning News, σελ. 6
  • Werner, W. (1928, 27 Αυγούστου). In Hollywood. The Scranton Republican, σελ. 9
  • Werner, W. (1928, 27 Αυγούστου). Hollywood Gossip. The Times Herald, σελ. 3
  • Werner, W. (1928, 28 Αυγούστου). Screen Life in Hollywood. The Billings Gazette, σελ. 4
  • Werner, W. (1928, 28 Αυγούστου). Screen Life in Hollywood. The Leaf-Chronicle, σελ. 4
  • Knoedler, C. (1928, 30 Αυγούστου). Bring the Tape-Measure. The Knoxville Journal, σελ. 5
  • Une Beauté Grecque Entre au Cinéma (1928, 2 Σεπτεμβρίου). Le Petit Journal, σελ. 7
  • Greek Beauty on Wane (1928, 2 Σεπτεμβρίου). The Baltimore Sun, σελ. 45
  • Hollywood (1928, 7 Σεπτεμβρίου). The Columbus Telegram, σελ. 4
  • Hollywood (1928, 7 Σεπτεμβρίου). The News-Chronicle, σελ. 7
  • Beale, G. (1928, 8 Σεπτεμβρίου). The Film Shop. Hammond Lake County Times, σελ. 8
  • Beale, G. (1928, 8 Σεπτεμβρίου). The Film Shop. The Times, σελ. 8
  • Character Men (1928, 10 Σεπτεμβρίου). St. Albans Daily Messenger, σελ. 7
  • Werner, W. (1928, 11 Σεπτεμβρίου). Screen Life in Hollywood. Statesman Journal, σελ. 3
  • Beale, G. (1928, 20 Σεπτεμβρίου). In Hollywood’s Film Shop. Daily Santa Maria Times, σελ. 2
  • Beale, G. (1928, 1 Οκτωβρίου). In Hollywood’s Film Shop. The Courier-News, σελ. 32
  • Beale, G. (1928, 15 Οκτωβρίου). Hollywood Close-Ups. Woodland Daily Democrat, σελ. 3
  • Hartford Beauty Wins Hollywood (1928, 21 Οκτωβρίου). Hartford Courant, σελ. 75
  • Werner, W. (1928, 21 Οκτωβρίου). Greek Beauties Missing from Modern Films. The Lima News, σελ. 23
  • Young Star Raised from Extra Ranks is Almost “Greek” (1928, 28 Οκτωβρίου). The Indianapolis Star, σελ. 76
  • Universal Renews 7 Stock Contracts (1928, 9 Νοεμβρίου). Evening Express, σελ. 16
  • Contracts Renewed (1928, 16 Νοεμβρίου). Exhibitors Daily Review, σελ. 4
  • The Motion Picture Almanac 1929 (1929). New York: The Quigley Publishing Company
  • Afternoon Tea (1929, 11 Φεβρουαρίου). Shamokin News-Dispatch, σελ. 2
  • Herzog, D. (1929, 15 Φεβρουαρίου). Behind the Scenes in Hollywood. Shamokin News-Dispatch, σελ. 7
  • Herzog, D. (1929, 18 Φεβρουαρίου). Behind the Scenes in Hollywood. The Daily Free Press, σελ. 2
  • Grecian Girl Cast in “Pilgrim Papas” (1929, 23 Φεβρουαρίου). Universal Weekly, σελ. 20
  • Grecian Girl Cast in “Pilgrim Papas” (1929, 6 Μαρτίου). Everyones
  • Actress Helps Build Home (1929, 23 Μαρτίου). Evening Express, σελ. 16
  • Ten-Room Domicile Being Erected (1929, 24 Μαρτίου). The Los Angeles Times, σελ. 84
  • Movie Fashions (1929, 5 Απριλίου). Hammond Lake County Times, σελ. 6
  • Movie Fashions (1929, 5 Απριλίου). The Times, σελ. 6
  • Movie Fashions (1929, 7 Απριλίου). Leader-Telegram, σελ. 10
  • Fashions of the Movies (1929, 8 Απριλίου). Meriden Record, σελ. 13
  • Movie Fashions (1929, 9 Απριλίου). Casper Star-Tribune, σελ. 4
  • Movie Fashions (1929, 9 Απριλίου). The News-Messenger, σελ. 6
  • Movie Fashions (1929, 10 Απριλίου). The Evening Herald, σελ. 2
  • Fashions of the Movies (1929, 10 Απριλίου). The Pasadena Post, σελ. 10
  • Movie Fashions (1929, 11 Απριλίου). Asbury Park Press, σελ. 2
  • Movie Fashions (1929, 19 Απριλίου). Press-Courier, σελ. 2
  • Movie Fashions (1929, 30 Απριλίου). Hagerstown Morning Herald, σελ. 4
  • Afternoon Tea (1929, 11 Μαΐου). The Tampa Tribune, σελ. 14
  • Movie Fashions (1929, 6 Ιουνίου). The Morning Call, σελ. 21
  • Contract Players And Equity (1929, 15 Ιουνίου). Motion Picture News, σελ. 2080
  • Afternoon Frocks of Chiffon: Red and White Popular Colors (1929, 16 Αυγούστου). Luther Register, σελ. 3
  • Afternoon Frocks of Chiffon: Red and White Popular Colors (1929, 22 Αυγούστου). The Coleridge Blade, σελ. 6
  • Bottomley, J. (1929, 18 Σεπτεμβρίου). Chiffon Answers Call for The Perfect Afternoon Frock. The Ligonier Echo, σελ. 6
  • Movie Fashions (1929, 19 Οκτωβρίου). Sedalia Capital, σελ. 3
  • Άτιτλο (1930, 19 Οκτωβρίου). Hartford Courant, σελ. 61
  • Broke Wedding Pact (1931, 5 Φεβρουαρίου). Belvidere Daily Republican, σελ. 4
  • Wants $250,000 as Heart Balm (1931, 5 Φεβρουαρίου). Journal and Courier, σελ. 1
  • Affairs of Heart Keep Hollywood Stars Busy (1931, 5 Φεβρουαρίου). Lancaster New Era, σελ. 2
  • $250,000 Suit by Movie Actress (1931, 5 Φεβρουαρίου). St. Louis Post-Dispatch, σελ. 18
  • Capitalist Named in Love Suit (1931, 5 Φεβρουαρίου). The Los Angeles Times, σελ. 26
  • Screen Player Sues Rich Heir (1931, 5 Φεβρουαρίου). The Record, σελ. 7
  • Actress Sues Hallick Heir (1931, 5 Φεβρουαρίου). The San Francisco Examiner, σελ. 3
  • Heart Balm Suit Filed (1931, 7 Φεβρουαρίου). Idaho Daily Statesman, σελ. 7
  • Wife Dead (1931, 2 Μαΐου). The Los Angeles Times, σελ. 16
  • Admits Story of Wealth Hoax (1931, 5 Μαΐου). Ardmore Daily Ardmoreite, σελ. 7
  • $7 Left of $20,000 that He Borrowed on Strength of Fake Tale of Bequest (1931, 5 Μαΐου). Canandaigua Daily Messenger, σελ. 1
  • Waiter Denies Being Wealthy (1931, 5 Μαΐου). Clovis Evening News Journal, σελ. 7
  • Waiter admits ‘$2,000,000’ Story Hoax (1931, 5 Μαΐου). Fort Worth Star-Telegram, σελ. 4
  • His Hoax Revealed After Easy Money In Quickly Spent (1931, 5 Μαΐου). Harrisburg Telegraph, σελ. 1
  • Sued by Actress (1931, 5 Μαΐου). Los Angeles Evening Express, σελ. 3
  • Received Large Inheritance (1931, 5 Μαΐου). Montpelier Evening Argus, σελ. 4
  • ‘Millionaire Waiter’ Confesses Inheritance, Robbery Fabrications (1931, 5 Μαΐου). Salt Lake Telegram, σελ. 2
  • Salinas Waiter Tells All; “Millionaire no Longer”, Admits Lies (1931, 5 Μαΐου). Santa Cruz Evening News, σελ. 1
  • $2,000,000 Hoax Admitted by Man (1931, 5 Μαΐου). The Akron Beacon Journal, σελ. 17
  • Admits Inheritance Story Was Fabricated (1931, 5 Μαΐου). The Bismarck Tribune, σελ. 9
  • Hallick Bares Hoax of Riches (1931, 5 Μαΐου). The Boston Globe, σελ. 4
  • Sued by Film Actress, Says Millionaire Claim is a Hoax (1931, 5 Μαΐου). The Brooklyn Daily Eagle, σελ. 3
  • Hallick Admits He Faked Inheritance (1931, 5 Μαΐου). The Californian, σελ. 1+3
  • $7 Left of $20,000 that He Borrowed on Strength of Fake Tale of Bequest (1931, 5 Μαΐου). The Daily Messenger, σελ. 1
  • Admits Story Was a Hoax (1931, 5 Μαΐου). The Evening Independent, σελ. 1
  • $2,000,000 Legacy Hoax, Former Waiter Asserts (1931, 5 Μαΐου). The Evening Sun, σελ. 3
  • Former Waiter Admits Estate Tale is Hoax (1931, 5 Μαΐου). The Grand Island Daily Independent, σελ. 1
  • Air Castles of Waiter Topple (1931, 5 Μαΐου). The Iola Daily Register, σελ. 1
  • Inheritance Story Revealed as April Fool Joke by Man (1931, 5 Μαΐου). The Ithaca Journal, σελ. 1
  • Fake Heir’s Spree Ends (1931, 5 Μαΐου). The Kansas City Star, σελ. 13
  • Says Two Million Inheritance Was Simply a Hoax (1931, 5 Μαΐου). The Portsmouth Herald, σελ. 1
  • “Millionaire”  Waiter Admits Wealth is Hoax (1931, 5 Μαΐου). The Record, σελ. 1
  • Ex-Waiter Admits Hoax Inheritance (1931, 5 Μαΐου). Wilkes-Barre Times Leader, The Evening News, σελ. 1
  • Waiter Admits $2,000,000 Fortune is April 1 Hoax (1931, 5 Μαΐου). Miami Daily News-Record, σελ. 1
  • Waiter Who ‘Expected’ Estate of $2,000,000 Offered His Old Job (1931, 6 Μαΐου). Albert Lea Evening Tribune, σελ. 1
  • Ex-Waiter Facing Balm Suit Admits Inheritance Is Fake (1931, 6 Μαΐου). Democrat and Chronicle, σελ. 9
  • Says Story of Riches is Hoax (1931, 6 Μαΐου). The Gettysburg Times, σελ. 3
  • Waiter Admits Story of Inheritance Hoax, Actress is Suing Him (1931, 6 Μαΐου). Hartford Courant, σελ. 10
  • Offered Old Job Back (1931, 6 Μαΐου). Meriden Record, σελ. 8
  • Confess Hoax (1931, 6 Μαΐου). Port Arthur News, σελ. 14
  • Hallick, Ex-Waiter, Says His Riches Just a Hoax (1931, 6 Μαΐου). The Boston Globe, σελ. 29
  • Pseudo Millionaire Just a Waiter Who Wanted Joy of Ordering People About (1931, 6 Μαΐου). The Independent-Record, σελ. 1+5
  • Ready to Marry Him (1931, 6 Μαΐου). The Los Angeles Times, σελ. 31
  • Waiter Admitting Inheritance Hoax Offered Old Post (1931, 6 Μαΐου). The Scranton Republican, σελ. 2
  • Fake Millionaire Exposed; Offered Old Job as Waiter (1931, 6 Μαΐου). Tulare Daily Times, σελ. 1
  • $2,000,000 Story is Just Wreckage Now (1931, 7 Μαΐου). Blackwell Morning Tribune, σελ. 11
  • “Heir” Offered Old Job (1931, 7 Μαΐου). The Birmingham News, σελ. 23
  • Waiter Ends Masquerade (1931, 7 Μαΐου). The Victoria Daily Times, σελ. 11
  • Ex-Hartford Girl Sues ‘Fake’ Millionaire (1931, 8 Μαΐου). Hartford Courant, σελ. 6
  • The Masquerading Waiter (1931, 8 Μαΐου). Santa Cruz Evening News, σελ. 10
  • Damage Suit Not a Dream (1931, 8 Μαΐου). Santa Rosa Republican, σελ. 9
  • “Millionaire Waiter” Flops (1931, 12 Μαΐου). Napa Journal, σελ. 6
  • Odd Shorts (1931, 23 Μαΐου). Pathfinder, σελ. 31
  • Puttin’ on the ‘Dog’ (1931, 5 Ιουνίου). Miami Daily News-Record, σελ. 5
  • Puttin’ on the “Dog” (1931, 7 Ιουνίου). The La Crosse Tribune, σελ. 2
  • Puttin’ on the “Dog” (1931, 8 Ιουνίου). Marshfield News-Herald, σελ. 8
  • Puttin’ on the “Dog” (1931, 9 Ιουνίου). The Kokomo Tribune, σελ. 9
  • Puttin’ on the “Dog” (1931, 12 Ιουνίου). Reno Gazette-Journal, σελ. 12
  • Claims Fortune Gone (1931, 15 Ιουνίου). The Laredo Times, σελ. 1
  • Puttin’ on the “Dog” (1931, 2 Ιουλίου). The Plain Speaker, σελ. 11
  • Phantom Fortune (1931, 10 Ιουλίου). The Singleton Argus, σελ. 2
  • Puttin’ on the “Dog” (1931, 14 Ιουλίου). Kenosha Evening News, σελ. 6
  • Penniless Man’s Phantom Fortune (1931, 15 Ιουλίου). Roma Western Star And Roma Advertiser, σελ. 6
  • Άτιτλο (1932, 3 Ιανουαρίου). Daily News, σελ. 36
  • Penniless Man’s Phantom Fortune (1932, 21 Ιανουαρίου). Perth Daily News, σελ. 10
  • Puttin’ on the “Dog” (1932, 6 Φεβρουαρίου). The Newark Advocate, σελ. 12
  • More Than 2000 To Portray Nations Tuesday (1932, 31 Ιουλίου). The Los Angeles Times, σελ. 26
  • Miss Acknay Exonerated (1932, 18 Οκτωβρίου). The Los Angeles Times, σελ. 27
  • Άτιτλο (1932, 29 Οκτωβρίου). Hollywood Filmograph, σελ. 14
  • Reception At Pierre’s Honors Renowned Orchestra Conductor (1944, 13 Ιουλίου). San Marino Tribune, σελ. 4
  • Catalog of Copyright Entries (1945). Washington: The Library of Congress, Copyright Office
  • Periodicals: Catalog of Copyright Entries, January-June 1948 (1948). Washington: The Library of Congress, Copyright Office
  • Dramas and Works Prepared for Oral Delivery, January-June (1948). Washington: The Library of Congress, Copyright Office
  • Ελένη Αρίστη: Η πρώτη Ελληνίδα που υπέγραψε συμβόλαιο με κινηματογραφική εταιρία στο Χόλιγουντ (2016). Ανακτήθηκε από http://ola-ta-kala.blogspot.com/2016/07/blog-post_16.html (τελευταία πρόσβαση 16.7.2016)
  • Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη
  • Wikipedia (Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια, έγινε χρήση για εύρεση βιογραφικών στοιχείων)
  • IMDb (Βάση Δεδομένων, έγινε χρήση για εύρεση φιλμογραφίας)
  • www.ancestry.com
  • www.anylaw.com
  • archive.org
  • www.archives.com
  • movielanddirectory.com
  • www.myheritage.com
  • palia.kithara.gr
Διαβάστε επίσης  Τα φιλμ νουάρ του Ελληνικού Κινηματογράφου

 

Είμαι ο Αντώνης. Έχω σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στην Ελλάδα και την Ιαπωνία κι εργάστηκα πολλά χρόνια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Φιλιππίνες, Γερμανία). Λατρεύω τον κινηματογράφο, την ποίηση και τα ταξίδια. Το μότο της ζωής μου είναι μια φράση από την ταινία "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών": CARPE DIEM!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αξιολόγηση δυνατοτήτων παιδιών με αυτισμό

Αξιολόγηση δυνατοτήτων παιδιών με αυτισμό Το παρόν άρθρο, με τίτλο
stand by me

Stand By Me (1986) – Κρατάνε για πάντα οι φιλίες;

Κι ενώ όλα ξεκίνησαν με το σκεπτικό να δεις μια