Είστε ενθουσιασμένοι να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση. Ίσως έχετε μια ιδέα ή είστε απλώς γοητευμένοι με την ιδέα να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε τη δική σας επιχείρηση. Είστε πρόθυμοι να αναλάβετε ορισμένους κινδύνους, όπως να αφήσετε την τρέχουσα εργασία σας ή να μείνετε χωρίς προσωπικά έσοδα για λίγο. Αλλά υπάρχει ένα εμπόδιο για να σας σταματήσει : Δεν έχετε πολλά λεφτά.
Στην επιφάνεια, αυτό φαίνεται σαν ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά η έλλειψη προσωπικών κεφαλαίων δεν πρέπει να σε εμποδίσει να επιδιώξεις τα όνειρά σου. Στην πραγματικότητα, είναι τελείως δυνατό να ξεκινήσεις και να αναπτύξεις μια επιχείρηση με σχεδόν καμία προσωπική οικονομική επένδυση απολύτως – αν ξέρεις τι κάνεις.
Γιατί μια επιχείρηση χρειάζεται χρήματα;
Πρώτον, ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί μια επιχείρηση χρειάζεται χρήματα κατά κύριο λόγο. Δεν υπάρχει ενιαίο τέλος “εκκίνησης” για την οικοδόμηση μιας επιχείρησης, έτσι διαφορετικές επιχειρήσεις θα έχουν διαφορετικές ανάγκες. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε πρώτα πόσα χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε την εύρεση εναλλακτικών μεθόδων χρηματοδότησης της εταιρείας σας.
Εξετάστε τις ακόλουθες χρήσεις:
- Άδειες και άδειες . Ανάλογα με την περιοχή δραστηριοποίησης σας, ενδέχεται να χρειαστείτε ειδική γραφειοκρατική εργασία και μητρώο για να λειτουργήσετε.
- Προμήθειες. Αγοράζετε πρώτες ύλες; Χρειάζεστε υπολογιστές ή / και άλλες συσκευές;
- Εξοπλισμός. Χρειάζεστε εξειδικευμένα μηχανήματα ή λογισμικό;
- Χώρος γραφείου. Πρόκειται για μια τεράστια δαπάνη και δεν μπορείτε να παραμελήσετε πράγματα όπως το Internet, τα έξοδα κοινής ωφελείας, τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εάν θα αναθέσετε εξωτερικά τα καθήκοντα του γραφείου, όπως η μισθοδοσία και η τιμολόγηση.
- Συλλόγων, συνδρομών, μελών. Ποιες δημοσιεύσεις και συνεργασίες θα αναλάβετε σε κάθε μήνα;
- Έξοδα λειτουργίας. Δείτε όλα τα αναγκαία κόστη που χρειάζεστε για την σωστή λειτουργία της επιχείρησης σας και μην ξεχνάτε το μάρκετινγκ.
- Νομικά τέλη. Θα προσλάβετε έναν δικηγόρο καθ ‘όλη τη διάρκεια της επιχειρησιακής σας ανάπτυξης;
- Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργολάβοι. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, θα χρειαστείτε ανθρώπους στην μισθοδοσία σας.
Με όλα τα προαναφερθέντα, έχετε δύο κύριες διαδρομές για την έναρξη μιας επιχείρησης με λιγότερα χρήματα: είτε με μείωση του κόστους σας ή αύξηση του διαθέσιμου κεφαλαίου από εξωτερικές πηγές. Στην προκειμένη έχετε 3 επιλογές:
1. Μειώστε τις ανάγκες σας
Η πρώτη σας επιλογή είναι να αλλάξετε το επιχειρηματικό μοντέλο σας για να απαιτήσετε λιγότερες ανάγκες όπως αναφέρονται παραπάνω. Για παράδειγμα, αν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια εταιρεία ως σύμβουλος ή ελεύθερος επαγγελματίας , θα μπορούσατε να μειώσετε τα έξοδα “προσωπικού σας”, έχοντας ως μοναδικό υπάλληλο τον εαυτό σας στην αρχή. Εάν δεν χρειάζεστε χώρο γραφείου, μπορείτε να εργαστείτε από το σπίτι. Μπορείτε ακόμη να εργαστείτε ώστε να βρείτε φτηνότερες πηγές προμήθειας ή να αποκόψετε ολόκληρες σειρές προϊόντων που είναι υπερβολικά δαπανηρές για την παραγωγή τους στην αρχή.
Υπάρχουν μερικές δαπάνες που δεν θα μπορείτε να αποφύγετε, ωστόσο. Οι άδειες χρήσης και οι νομικές αμοιβές θα σας επιβαρύνουν ακόμα και αν περιορίσετε τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με το SBA, πολλές μικροεπιχειρήσεις ξεκινούν με λιγότερα από 3.000 δολάρια , ενώ τα franchises που βασίζονται στο σπίτι μπορούν να ξεκινήσουν για μόλις 1.000 δολάρια.
2. Bootstrap
Η δεύτερη επιλογή σας επικαλείται την ιδέα μιας “θερμής” περιόδου για την επιχείρησή σας. Αντί να πηγαίνετε κατευθείαν στην πλήρη επιχειρηματική λειτουργία, θα ξεκινήσετε με τα βασικά στοιχεία. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog και μια υπηρεσία εξειδικευμένων υπηρεσιών, μειώνοντας το πεδίο εφαρμογής σας, το ακροατήριό σας και το κέρδος σας, για να ξεκινήσετε ένα ξεκίνημα. Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε ως αυτοαπασχολούμενος, θα αποφύγετε μερικές από τις μεγαλύτερες αρχικές δαπάνες.
Μόλις ξεκινήσετε να πραγματοποιείτε κάποια έσοδα, μπορείτε να επενδύσετε στον εαυτό σας και να οικοδομήσετε την επιχείρηση που ονειρευτήκατε κομμάτι κομμάτι, αντί να τα κάνετε ταυτόχρονα.
3. Αναζητήστε εξωτερική χρηματοδότηση
Η τρίτη επιλογή σας είναι να κερδίσετε χρήματα από εξωτερικές πηγές. Γνωρίζω ότι υπάρχουν δεκάδες πιθανοί τρόποι για να αντλήσετε κεφάλαια – ακόμα κι αν δεν έχετε το ικανοποιητικό κεφάλαιο που επιθυμείτε. Εδώ είναι μόνο μερικές πιθανές πηγές για εσάς:
- Φίλοι και οικογένεια. Μην αποκλείσετε τη δυνατότητα να λάβετε βοήθεια από τους φίλους και την οικογένειά σας, ακόμα κι αν πρέπει να αντήλήσετε το κεφάλαιο επιμέρους από διαφορετικές πηγές.
- Οι επενδυτές “μάγοι”. Οι επενδυτές “μάγοι” είναι πλούσιοι που στηρίζουν τις επιχειρηματικές ιδέες στις αρχές της γενιάς τους. Συνήθως επενδύουν με αντάλλαγμα την μερική ιδιοκτησία της εταιρείας, η οποία είναι μια θυσία που αξίζει να εξεταστεί.
- Επιχειρηματικοί καπιταλιστές. Οι επιχειρηματικοί καπιταλιστές είναι σαν επενδυτές μάγοι, αλλά είναι συνήθως εταίροι ή οργανισμοί και τείνουν να ανιχνεύουν επιχειρήσεις που υπάρχουν ήδη.
- Crowdfunding. Είναι δημοφιλές για έναν λόγο: με μια καλή ιδέα και αρκετή δουλειά, μπορείτε να προσελκύσετε χρηματοδότηση για οτιδήποτε.
- Κρατικές επιχορηγήσεις και δάνεια. Η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων (και ορισμένες κρατικές και τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες) υπάρχουν αποκλειστικά για να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Πολλοί προσφέρουν δάνεια και επιχορηγήσεις για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.
- Τραπεζικά δάνεια. Μπορείτε πάντα να ανοίξετε μια πιστωτική γραμμή στην τράπεζα, εάν η πιστοληπτική σας ικανότητα είναι σε καλή κατάσταση.
Με μία ή περισσότερες από τις τρεις αυτές επιλογές, θα πρέπει να είστε σε θέση να μειώσετε την προσωπική σας οικονομική επένδυση σχεδόν στο μηδέν. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες άλλες θυσίες, όπως η εκκίνηση μικρότερου βεληνεκούς απ’ ότι σχεδιάζατε, η είσοδος τρίτων εταίρων ή η ανάληψη χρέους, αλλά αν πιστεύετε στην επιχειρηματική σας ιδέα , καμία από αυτές τις απώλειες δεν πρέπει να σταθεί στο δρόμο σας.
Το κεφάλαιο είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για να ξεπεραστεί, αλλά πιστέψτε με – μπορεί να ξεπεραστεί.