
Καλοδεχτήκαμε τον Φλεβάρη,γεμάτο με εποχιακές ανησυχίες φέτος. Ο καιρός είναι το δίχως άλλο, αφιονισμένος και απρόσμενος, όπως και ο μικρός θεός Έρως, ο οποίος, χωρίς να το ξέρει ούτε ο ίδιος, σε μερικές μέρες θα δοξαστεί από τους απανταχού ερωτευμένους της πλάσης ετούτης, μέσα σε μια σύγχρονη, καπιταλιστική αλλά συνάμα και όμορφη μέρα.
Η ημέρα του αγίου Βαλεντίνου, μόνο γιορτή των ερωτευμένων δε θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε, εαν ανατρέξουμε σε ιστορικές πηγές. Παρόλα αυτά, εμείς οι άνθρωποι, την μεταλλάξαμε σε κάτι άλλο, σε κάτι με αμέτρητες πτυχές. Σήμερα, όμως , η πτυχή με την οποία θα ασχοληθούμε, περιέχει ζάχαρη, σοκολάτα και πολύ από αυτό που μας έλεγαν οι παλαιότερες γενιές, αυτό το…”Ο έρωτας περνάει από το στομάχι”.
Σήμερα σας παραθέτω, μια ακόμη δική μου και δοκιμασμένη συνταγή, για ένα γλυκό, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και αισθησιακό. Μια μους που θα σας κάνει να την ερωτευτείτε και εσείς και το ταίρι σας.
Συνταγή
Υλικά:
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
1 πρέζα ανθό αλατιού
1 κουταλιά της σούπας, γεμάτη, γιαούρτι με φουλ λιπαρά, στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
135 γρ σοκολάτας υγείας σε σταγόνες
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί, και στη συνέχεια προσθέτετε το γλυκό του κουταλιού, το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους. Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Μεταφέρετε τη μους σε μπολ ή ποτήρια και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες. Τέλος, διακοσμείτε με ανθό αλατιού και απολαμβάνετε.
Καλή σας απόλαυση!