Ιστορικά πρόσωπα «ζωντανεύουν» στο σήμερα

ιστορικά πρόσωπα
Ιούλιος Καίσαρας ~ Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Πολλές φορές παρατηρούμε προτομές ή πίνακες που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα και αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να έμοιαζαν αν ζούσαν σήμερα. Την απάντηση μας δίνει η γραφίστρια Becca Saladin, που αποφάσισε να ζωντανέψει ορισμένα πρόσωπα του παρελθόντος δίνοντάς τους χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής.

Ποια είναι η Becca Saladin

Η Becca Saladin εργάζεται, αρκετά χρόνια, ως γραφίστρια και από το 2019 έχει αναλάβει ένα ιδιαίτερο έργο. Προσπαθεί να αναπαραστήσει διάφορα ιστορικά πρόσωπα ώστε να μοιάζει σαν να ζουν στη σύγχρονη εποχή.

Η ίδια άλλωστε, από μικρή σχεδίαζε και ζωγράφιζε ενώ οι γονείς της συνήθιζαν να της διαβάζουν βιβλία σχετικά με την ιστορία. Έτσι, όπως αναφέρει, αγάπησε την αρχαιολογία και προσπαθούσε να αναπαραστήσει προσωπικότητες που της κινούσαν περισσότερο το ενδιαφέρον.

Η ιδέα, ωστόσο, που την οδήγησε στο συγκεκριμένο έργο ήταν ένα πορτρέτο της Άννα Μπολέιν. Όσο την παρατηρούσε, σκεφτόταν πώς θα έμοιαζε η γυναίκα αν ζούσε σήμερα και αποφάσισε να δημιουργήσει μια εικόνα της, χρησιμοποιώντας το photoshop. Από τότε έχει δημοσιεύσει αρκετές εικόνες στο προφίλ της στο instagram και έχει κερδίσει το θαυμασμό όλων.

ιστορικά πρόσωπα
Άννα Μπολέιν ~ Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Ιστορικά πρόσωπα της Αιγύπτου

Νεφερτίτη

ιστορικά πρόσωπα
Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Η Νεφερτίτη ήταν βασίλισσα της Αιγύπτου και έζησε μεταξύ 1370 – 1330 π.Χ. Παντρεμένη με τον Ακενατών, έμεινε στην ιστορία εξαιτίας της δυναμικότητας και της ομορφιάς της. Το γλυπτό (αριστερή εικόνα) θεωρείται ότι είχε δημιουργηθεί πριν το θάνατό της.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Χατσεψούτ

ιστορικά πρόσωπα
Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Η Χατσεψούτ ανέβηκε στο θρόνο της Αιγύπτου το 1478 π.Χ. και θεωρείται μια από της πιο πετυχημένες βασίλισσες στην ιστορία. Πρόκειται, μάλιστα, για την μοναδική γυναίκα που κυβέρνησε την Αίγυπτο για δυο δεκαετίες. Ερευνητές υποστηρίζουν πως η βασιλεία της ήταν ειρηνική και πως συνέβαλε στην κατασκευή διάφορων μεγάλων έργων που επέφεραν οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Διαβάστε επίσης  #Dance4Iran: Ο χορός είναι η νέα διαμαρτυρία στο Ιράν

Κλεοπάτρα

ιστορικά πρόσωπα
Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Η Κλεοπάτρα είναι η γνωστότερη βασίλισσα της Αιγύπτου, φημισμένη για την ομορφιά της. Γοητεύτηκε από αυτήν ο Ιούλιος Καίσαρας, την ερωτεύτηκε παράφορα και το 47 π.Χ. γεννήθηκε ο γιός τους, Πτολεμαίος ΙΕ’ Καισαρίωνας. Έτσι, εγκαταστάθηκαν οι τρεις τους στη Ρώμη. Μετά τη δολοφονία του Καίσαρα από τον Βρούτο, η Κλεοπάτρα κινδύνευε κι επέστρεψε στην Αίγυπτο, όπου συνέχισε να κυβερνά.

Η διακυβέρνησή της ενόχλησε τον Μάρκο Αντώνιο που θέλησε να την συναντήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να την ερωτευτεί και να μείνει μαζί της. Δεν της αρνήθηκε καμία επιθυμία και έφτασε στο σημείο να είναι υποχείριό της.

Η ίδια πέθανε το 30 π.Χ., σε ηλικία 40 ετών. Ο θάνατός της είναι αμφιλεγόμενος. Ορισμένοι μελετητές ισχυρίζονται πως την δάγκωσε κόμπρα ενώ άλλοι πως αυτοκτόνησε.

Advertising

Ακενατών

ιστορικά πρόσωπα
Πηγή εικόνας: instagram.com

Ο Ακενατόν ήταν σύζυγος της Νεφερτίτη και σπουδαίος Φαραώ. Βάσει τελευταίων ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια του DNΑ από μούμιες του ίδιου και του Τουταγχαμών, αποδείχθηκε πως πρόκειται, μάλλον, για πατέρα και γιο, κάτι που αμφισβητούνταν αρκετά.

Ιστορικά πρόσωπα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Ιούλιος Καίσαρας

Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Ο Ιούλιος Καίσαρας θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγούς της ιστορίας εξαιτίας των εκστρατειών και των σπουδαίων νικών που πέτυχε. Παράλληλα υπήρξε ιστορικός, ρήτορας, νομοθέτης και πολιτικός. Είναι γνωστή η σχέση του με την βασίλισσα Κλεοπάτρα της Αιγύπτου αλλά και η δολοφονία του που έμεινε στην ιστορία.

Μάρκος Αντώνιος

Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Ο Μάρκος Αντώνιος ήταν ένας χαρισματικός στρατηγός και πολιτικός, πιστός στον Ιούλιο Καίσαρα. Το 43 π.Χ., μάλιστα, δημιούργησε τριανδρία μαζί με τον Οκταβιανό και το Λέπιδο για να τιμωρήσουν τους δολοφόνους του Καίσαρα. Μεταξύ άλλων, ερωτεύτηκε την βασίλισσα Κλεοπάτρα, με την οποία είχε σχέση όσο ήταν παντρεμένος με την αδερφή του Οκταβιανού. Αφού ηττήθηκε στη ναυμαχία του Ακτίου, από το στράτευμα του Οκταβιανού, αποσύρθηκε στην Αίγυπτο όπου αυτοκτόνησε.

Διαβάστε επίσης  Κορέα: μια αναφορά στην Ιστορία της

Οκταβιανός Αύγουστος

Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Ο Οκταβιανός Αύγουστος αποτέλεσε έναν από τους σπουδαιότερους ηγέτες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εκδικήθηκε για το θάνατο του Ιουλίου Καίσαρα και συνέτριψε όλους τους αντιπάλους του. Ανέλαβε το θρόνο και συνέδεσε το όνομά του με σπουδαία έργα. Έτσι, η Ρώμη γνώρισε μια περίοδο μεγάλης ακμής. Μετά το θάνατό του θεοποιήθηκε γεγονός που αποδεικνύει το θαυμασμό προς το πρόσωπό του.

Advertising

Καλιγούλας

Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Ο Καλιγούλας έμεινε στην ιστορία ως ο πιο διεστραμμένος αυτοκράτορας της Ρώμης. Ήταν μεγαλομανής, αλαζόνας, σαδιστής και ανήθικος, ενώ είχε ερωτικές σχέσεις και με τις τρεις αδερφές του. Με την παραμικρή ευκαιρία μάλιστα, καταδίκαζε σε θάνατο όποιον δε συμπαθούσε και είχε απαιτήσει από το λαό να λατρεύεται ως θεός. Τελικά, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα της προσωπικής φρουράς του.

Αγριππίνα

Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Η Αγριππίνα η Νεότερη ήταν κόρη του Γερμανικού και αδερφή του αυτοκράτορα Καλιγούλα. Κατηγορήθηκε έντονα πως είχε ερωτική σχέση με τον αδερφό της και έτσι εξορίστηκε. Παρ’όλα αυτά, παντρεύτηκε τον Γναίο Δομίτιο Αηνόβαρβο και απέκτησαν ένα γιο, το Νέρωνα.

Ιστορικά πρόσωπα έργων τέχνης

Μόνα Λίζα

Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Πρόκειται για τον διασημότερο πίνακα του Leonardo Da Vinci που αναπαριστά την Lisa Gherardini και δημιουργήθηκε μεταξύ 1503-1519.

Η Αφροδίτη του Botticelli

Πηγή εικόνας: boredpanda.com

Το 1485-1486, ο Sandro Botticelli φιλοτεχνεί το έργο του «Η γέννηση της Αφροδίτης». Μοντέλο του υπήρξε η Simonetta Vespucci, την οποία απεικόνισε σε πολλούς από τους πίνακές του.

Advertising

Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι

Πηγή εικόνας: instagram.com

Πρόκειται για τον διάσημο πίνακα του Johannes Vermeer που φιλοτεχνήθηκε το 1665, με την ταυτότητα του μοντέλου να παραμένει άγνωστη έως και σήμερα.

Διαβάστε επίσης  Φεστιβάλ ΛΕΑ 2024

Τα έργα της Becca Saladin που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα του παρελθόντος δίνοντάς τους σύγχρονα χαρακτηριστικά, γνώρισαν τεράστιο αντίκτυπο. Περισσότερα από αυτά μπορεί να βρει κανείς στο instagram.com/royalty_now_


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

Saladin B. (2020). Here’s What Cleopatra And Other Historical Figures Would Look Like Today (18 New Pics). Ανακτήθηκε από https://www.boredpanda.com/historical-figures-recreated-history-part2-becca-saladin/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic (τελευταία πρόσβαση 18.4.21)

Advertising

Saladin B. (2020). Here’s What Julius Caesar And Others Would Look Like Today (30 Pics). Ανακτήθηκε από https://www.boredpanda.com/historical-figures-recreated-history-becca-saladin/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic (τελευταία πρόσβαση 18.4.21)

Καλιγούλας, «ο μεγαλομανής, σαδιστής, ανήθικος» αυτοκράτορας που απαίτησε να λατρεύεται ως Θεός. Έκανε αδιανόητα εγκλήματα για να διασκεδάζει, δολοφονώντας ευγενείς Ρωμαίους. Τον σκότωσε η φρουρά του. Ανακτήθηκε από http://www.mixanitouxronou.gr/kaligoulas-o-megalomanis-sadistis-anithikos-aftokratoras-pou-apetise-na-latrevete-os-theos-ta-adianoita-egklimata-pou-ekane-gia-na-diaskedazi-dolofonontas-evgenis-romeous-ton-dolofonise-i-fr/ (τελευταία πρόσβαση 18.4.21)

Κλεοπάτρα. Η βασίλισσα της Αιγύπτου με καταγωγή από τη Μακεδονία. Γέννησε το παιδί του Καίσαρα και την ερωτεύθηκε παράφορα ο Μάρκος Αντώνιος. Γιατί αυτοκτόνησε. Ανακτήθηκε από http://www.mixanitouxronou.gr/kleopatra-i-vasilissa-tis-egiptou-me-katagogi-apo-ti-makedonia-gennise-to-pedi-tou-kesara-ke-tin-erotefthike-parafora-o-markos-antonios-milouse-12-glosses-ke-aftoktonise-gia-na-min-tin-exeftelisou/ (τελευταία πρόσβαση 18.4.21)

Ιούλιος Καίσαρας: Έρωτας και διαπλοκή στην Ιστορία (2015). Ανακτήθηκε από https://www.thetoc.gr/politismos/article/ioulios-kaisaras-erwtas-kai-diaploki-stin-istoria/ (τελευταία πρόσβαση 18.4.21)

Advertising

«Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι»: η έρευνα συνεχίζεται (2020). Ανακτήθηκε από https://www.archaiologia.gr/blog/2020/04/30/το-κορίτσι-με-το-μαργαριταρένιο-σκου/ (τελευταία πρόσβαση 18.4.21)

Είμαι η Δήμητρα, απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με αγάπη για την τέχνη. Από μικρή μου άρεσε να γράφω ιστορίες αλλά δεν ήθελα να τις διαβάζει κανείς. Τώρα που μεγάλωσα γράφω κείμενα για να τα μοιραστώ με όλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου!

Το 9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει από

Αντιψυχωσική Θεραπεία Οξείας Φάσης

Αντιψυχωσική Θεραπεία Οξείας Φάσης σε Άτομα με και Χωρίς Πρόσφατη