Δημήτρης Μιχαηλίδης:”Η ζαχαροπλαστική είναι χημεία, μαγεία”

Ο 27χρονος Δημήτρης Μιχαηλίδης έχει την ικανότητα να «σου ανοίγει την όρεξη».  Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης ασχολείται επαγγελματικά με την ζαχαροπλαστική και, δευτερευόντως, με την μαγειρική και οι συνταγές που ανεβάζει στο κανάλι του, Pastry Desings, στο YouTube δείχνουν απλά και εύκολα βήματα για την δημιουργία όποιου γλυκού ή φαγητού μπορείς να φανταστείς! Η πλειοψηφία των βίντεο του αφορούν την ζαχαροπλαστική ,την οποία ο ίδιος αποκαλεί ως «μαγεία». Κι όχι τυχαία , αφού αυτή ήταν που «μάγεψε» τους viewers του και τον οδήγησε στην απόκτηση τιμητικής πλακέτας από το YouTube για τους 100.000 συνδρομητές στο κανάλι του. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ,ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μάς μίλησε για το πάθος του με την ζαχαροπλαστική, το κανάλι του και για την διάκριση του.

Επιμέλεια συνέντευξης: Νικολέττα Καστρινάκη

 

Ποιο λόγοι σας ώθησαν στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική;
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που με ώθησε. Ξύπνησα ένα πρωί στα 16 μου και είπα στους δικούς μου ότι θα γίνω ζαχαροπλάστης κάτι που δεν τους χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και οι δυο τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ήθελαν το ίδιο για εμένα. Ίσως το γεγονός ότι η γιαγιά μου και ο παππούς μου ήταν ζαχαροπλάστες να έπαιξε κάποιο ρόλο. Η ζαχαροπλαστική είναι χημεία, μαγεία. Από ελάχιστα υλικά μπορείς να φτιάξεις το πιο εντυπωσιακό γλυκό. Αυτή η διαδικασία της δημιουργίας είναι που με γοητεύει.

Τι σπουδές έχετε κάνει πάνω στην γαστρονομία;
Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος της Φλώρινας. Από τα 18 μου παράλληλα με τις σπουδές ξεκίνησα να εργάζομαι σε ζαχαροπλαστεία για να μάθω την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ενώ παρακολουθούσα σεμινάρια από επαγγελματικές εταιρίες και ξένους Pastry Chefs. Εδώ και ένα χρόνο είμαι σπουδαστής με ολική υποτροφία στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής.

Διαβάστε επίσης  Βασίλης Ιγγλέζης: "Θέλω να μεταδίδω τις ιστορίες μου μέσα από το φακό μου"
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημήτρης Μιχαηλίδης

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το Youtube;
Η ενασχόληση μου με το Youtube ξεκίνησε περίπου πριν 3 χρόνια. Ήταν μια περίοδος που δεν δούλευα σε κάποιο ζαχαροπλαστείο, αλλά είχα πολλή ενέργεια και κάπου έπρεπε να την διοχετεύσω. Εκείνη την περίοδο ήδη υπήρχε ένα μεγάλο κανάλι στο Yo utube από παιδιά της περιοχής μου, οι Unboxholics (Κανάλι που αφορά Gaming και Τεχνολογία κυρίως), και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω κι εγώ να ανεβάζω βίντεο με συνταγές.

 

Τι σας έχει προσφέρει ως τώρα η αναγνωρισιμότητα από το Youtube;
Η αναγνωρισιμότητα μου έχει ανοίξει δρόμο για πολλές δουλειές και συνεργασίες. Λόγω του Youtube με βρήκαν και τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ και μου πρότειναν να σπουδάσω εκεί με ολική υποτροφία.

Οι συνταγές που προβάλλετε προέρχονται από καθαρά δική σας έμπνευση;
Όποιος πει ότι όλες οι συνταγές που ανεβάζει στο Youtube είναι καθαρά δική του έμπνευση θα πει ψέματα. Όλοι οι content creators που ανεβάζουμε συνταγές παίρνουμε κάποιες ιδέες ο ένας από τον άλλον. Εννοείται όμως ότι παραλλάζουμε τις συνταγές ανάλογα με τα γούστα μας. Αλλά υπάρχουν και συνταγές που είναι καθαρά δικές μου, από το μηδέν, όπως και κάποιες από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου.

Θα σταματούσατε τα βίντεο στο Youtube, αν σας δινόταν η ευκαιρία να συμμετάσχετε σε κάποιο τηλεοπτικό μαγειρικό διαγωνισμό(πχ Masterchef) ή σε κάποιο τηλεοπτικό panel στην στήλη της μαγειρικής;
Μου είχε γίνει πρόταση να πάω σε τηλεοπτικό παιχνίδι ζαχαροπλαστικής αλλά αρνήθηκα. Δεν είμαι υπέρ των παιχνιδιών αυτών. Δεν το αποκλείω να πάω κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Υπάρχουν κάποιες επαγγελματικές συζητήσεις με τηλεοπτικά κανάλια. Το Youtube όμως δε θα το σταματούσα ποτέ. Έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου πλέον. Έχω «εθιστεί» στο να κάνω βίντεο.

Διαβάστε επίσης  Το Σπίτι της Veronika Grouget
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημήτρης Μιχαηλίδης

Αν μπορούσατε να χαρακτηρίσετε την ζωή με ένα γλυκό , ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;
Brownies με 70% σοκολάτα. Ένα επιδόρπιο γλυκό και πικρό ταυτόχρονα. Μαλακό αλλά μπορεί και να ξεραθεί, αν δεν το προσέξεις. Έτσι είναι και η ζωή. Γλυκιά και πικρή. Ίσως να είναι καλό αυτό, διότι αν ήταν συνέχεια ρόδινη θα γινόμασταν πιο αχάριστοι. Πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε το οτιδήποτε και όχι να παραιτούμαστε με τις πρώτες δυσκολίες. Έχω ακούσει πολλούς να λένε «δεν ήμουν τυχερός στη ζωή μου». Τύχη δεν υπάρχει. Μόνοι μας φτιάχνουμε την τύχη μας με πολλή δουλειά.

Πέρα από την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και το Youtube, με τι άλλο ασχολείστε; Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.
Με τόσους συνδρομητές έχουν αυξηθεί και οι υποχρεώσεις όποτε σχεδόν τα 2/3 της ημέρας ασχολούμαι με το Youtube. Όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει να πηγαίνω για καφέ με φίλους ή σε κάποιο ταβερνάκι για κρασί. Επίσης βλέπω αρκετές ταινίες και σειρές.

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημήτρης Μιχαηλίδης

Όταν φτάσατε τους 100.000 συνδρομητές, το Youtube σας απέτιμε τιμητική πλακέτα. Πως αισθανθήκατε με αυτήν την διάκριση;
Η αλήθεια είναι ότι από τους 80.000 συνδρομητές και μετά, πάσχιζα να φτάσω τους 100.000 για να πάρω την τιμητική πλακέτα η οποία ήρθε ένα μήνα μετά το φράγμα των 100.000. Μόλις την πήρα στα χέρια μου ανατρίχιασα. Ήταν κάτι που περίμενα τόσο καιρό και είχα δουλέψει σκληρά για να το αποκτήσω. Ένιωθα τους κόπους μου να ανταμείβονται. Αυτό κράτησε 2-3 μέρες. Στη συνέχεια έβαλα την πλακέτα στο ντουλάπι και έθεσα νέο στόχο τους 1.000.000 συνδρομητές και την επόμενη πλακέτα.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίζοντας την ενδυματολόγο του "Ασθμαίνω" Κατερίνα Σταύρου

Ποιους μάγειρες και ζαχαροπλάστες έχετε ως πρότυπα;
Μεγάλο μου πρότυπο από μάγειρες είναι ο Jamie Oliver. Μου αρέσει ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα υλικά, η μεταδοτικότητα του, τα φαγητά του, τα πάντα. Είναι από τους καλύτερους μάγειρες που έχουν υπάρξει. Από ζαχαροπλάστες από μικρός θαύμαζα τον Στέλιο Παρλιάρο. Φοβερός επαγγελματίας με πολλές αξιόλογες σπουδές και εμπειρία. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πάρα πολλούς ζαχαροπλάστες που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό παρά μόνο στον κλάδο μας καθώς δεν βγαίνουν πολύ συχνά στην τηλεόραση. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Σταύρος Κόσσιφας, ο Διονύσης Αλέρτας και ο Νίκος Τσαγκαράκης.

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημήτρης Μιχαηλίδης

Σε ποια κουζίνα έχετε ιδιαίτερη προτίμηση;
Η αγαπημένη μου κουζίνα είναι η ελληνική. Έχουμε τόσα ωραία φαγητά, απλά και υγιεινά που ακόμα και οι ξένοι τα λατρεύουν. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι τουρίστες όταν έρχονται στην Ελλάδα γεμίζουν τις ελληνικές ταβέρνες και τα εστιατόρια, αλλά και στο εξωτερικό τα ελληνικά εστιατόρια διαπρέπουν.

 

Βρείτε τις συνταγές του Δημήτρη Μιχαηλίδη στο κανάλι του στο YouTube Pastry Designs: https://www.youtube.com/channel/UCvFWP0O2V96YfJaJqlGhSLA/videos

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μιχαηλίδη για το φωτογραφικό υλικό!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.