Οι 7 πιο εντυπωσιακές βιβλιοθήκες του κόσμου!

Οι 7 πιο εντυπωσιακές βιβλιοθήκες του κόσμου!

Ναοί της γνώσης, οι βιβλιοθήκες ήταν για πολλούς αιώνες ένα απ τα χαρακτηριστικά μεγάλων και μικρών πόλεων. Αυστηρώς κατάλληλες για αυτούς που λατρεύουν τα βιβλία αλλά και τα ταξίδια. Γιατί ένας προορισμός δεν συνδέεται μονάχα με βόλτες, νυχτερινή διασκέδαση ή επισκέψεις σε μουσεία. Ένας προορισμός μπορεί να φέρει χαρά από την μυρωδιά του βιβλίου σε παλιές και μεγάλες βιβλιοθήκες και να αποτελεί κύριο λόγο για ένα μας ταξίδι! Εnjoy…

Βιβλιοθήκη Admont Abbey – Αυστρία

Το Admont Abbey πρόκειται για μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στην Admont της Αυστρίας. Εκεί φιλοξενείται το λεγόμενο από πολλούς «8ο θαύμα του κόσμου», η Βιβλιοθήκη του Admont Abbey. Αποτελεί την μεγαλύτερη μοναστική βιβλιοθήκη του κόσμου, η οποία δημιουργήθηκε το 1776, στεγάζει πάνω από 200.000 τόμους και η επισκεψιμότητά της κάθε χρόνο ανέρχεται τα 80.000 άτομα. Με συνολικό μήκος 70 μέτρα, η βιβλιοθήκη χωρίζεται σε 3 κύρια τμήματα και πρόκειται για ένα μπαρόκ «στολίδι». Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα γλυπτά καθώς και να έρθουν σε επαφή με μια ιστορία που χρονολογείται περίπου τον 8ο αιώνα.

Βιβλιοθήκη Klementinum – Τσεχία

Αν ποτέ κανείς βρεθεί στην Πράγα, μια στάση στην Βιβλιοθήκη Klementinum είναι αρκετή για να δημιουργηθεί μια αξέχαστη ανάμνηση. Η βιβλιοθήκη αποτελεί ένα άψογο παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, διαθέτει περίπου 20.000 βιβλία και έχει ψηφιστεί ως μια από τις ομορφότερες βιβλιοθήκες στον κόσμο. Η είσοδος στο κτήριο είναι σχετικά ακριβή αλλά μια επίσκεψη εκεί αξίζει το οποιοδήποτε κόστος!

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας – Γαλλία

Ιδρύθηκε το 1368, βρίσκεται στο Παρίσι και λειτουργεί ως δημόσια βιβλιοθήκη από το 1793. Κάθε όροφος της βιβλιοθήκης φιλοξενεί χιλιάδες τεκμήρια εκ των οποίων περίπου τα 5.000 από αυτά είναι ελληνικά χειρόγραφα. Το 2000 αποφασίστηκε η ανακαίνιση του χώρου έτσι ώστε αυτός να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις των επισκεπτών. Η πρόσφατα ανακαινισμένη και πλέον συντονισμένη με τον νέο αιώνα βιβλιοθήκη αποτελεί χάρμα οφθαλμών για τους φιλοξενούμενους!

Διαβάστε επίσης  Σοφία Κροκιδά: "Οι Αθηναίες "γεννήθηκαν από τις μυρωδιές της πόλης.

Mafra Palace Library – Πορτογαλία

Τοποθετημένη στον δεύτερο όροφο του παλατιού, η βιβλιοθήκη αποτελεί το highlight ολόκληρου του κτηρίου. Λίγο πιο έξω από την Λισαβόνα, το παλάτι μαζί με την επιβλητική βιβλιοθήκη δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Σχεδιασμένη από τον Manuel Caetano de Sousa, ολοκληρώθηκε το 1755 και μέχρι σήμερα περιέχει περίπου 38.000 δερματόδετους τόμους. Εντυπωσιακά μεγάλη, η βιβλιοθήκη διαθέτει ένα υπέροχο μαρμάρινο χρωματιστό πάτωμα και ένα μεγαλοπρεπές μπαλκόνι με θέα το υπόλοιπο παλάτι.

Βιβλιοθήκη σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων Beinecke – Η.Π.Α

Βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Yale και αποτελεί δωρεά που έγινε από την οικογένεια Beinecke το 1963. Φιλοξενεί πάνω από 500.000 χειρόγραφα και σπάνια βιβλία και είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου, σε επισκέπτες-ερευνητές καθώς και στο ευρύ κοινό. Στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης μπορεί κανείς να συναντήσει έναν γυάλινο πύργο γεμάτο με βιβλία.

Βιβλιοθήκη Vasconcelos – Μεξικό

Βιβλιοθήκη αφιερωμένη στο φιλόσοφο Jose Vascnocelos πρόκειται για την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Λατινικής Αμερικής. Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Alberto Kalach, αποτελεί μια σύνθεση από ατσάλινα και γυάλινα κουτιά τα οποία αιωρούνται πάνω από τον κύριο διάδρομο της βιβλιοθήκης. Με την είσοδό τους στον διάδρομο οι επισκέπτες μπορούν να αντικρίσουν στο κέντρο ένα τεράστιο σκελετό φάλαινας.

Βιβλιοθήκη George Peabody – Η.Π.Α

Η ίδρυσή της ξεκίνησε το 1857, στην Βαλτιμόρη από τον πλούσιο φιλάνθρωπο George Peabody και ολοκληρώθηκε το 1866. Η βιβλιοθήκη θεωρείται μια απ’ τις ομορφότερες του κόσμου και χαρακτηρίζεται ως «Ναός των βιβλίων». Σήμερα στεγάζει πάνω από 300.000 τόμους και είναι προσβάσιμη και για τουρίστες.

Ελένη, Έλενα ή Yelena, ακούω σ'όλα τα παραπάνω και θα με βρεις παντού και πουθενά. Αν σου αρέσουν οι βόλτες, τα events και η εξερεύνηση στη πόλη τότε βρίσκεσαι στην κατάλληλη στήλη. Απόλαυσε υπεύθυνα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μάγισσες και μάγοι στην αρχαία ελληνική μυθολογία

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία οι μάγισσες και οι μάγοι διαδραματίζουν
«Η ζωή με το δικό σου φως» Εικόνα:Ρίτα Μπαούση

«Η ζωή με το δικό σου φως»: Ο Αμπντελά Ταϊά φιλοτεχνεί το μυθιστορηματικό πορτραίτο της μητέρας του

Ο Αμπντελά Ταϊά είναι ένας από τους πρώτους Μαροκινούς και