Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Γεωργία Εφαπλωματά, Χωρίς δεύτερη σκέψη: το πρώτο της βιβλίο

Γεωργία Εφαπλωματά
Γεωργία Εφαπλωματά, Χωρίς δεύτερη σκέψη

Το καλό με το να παίρνεις στα χέρια σου το βιβλίο ενός νέου συγγραφέα είναι ότι δεν έχεις  προηγούμενες εμπειρίες. Ξεκινάς από μια λευκή σελίδα να αποτυπώσεις πάνω σε αυτή τα θετικά ή τα αρνητικά συναισθήματα που θα αποκομίσεις διαβάζοντάς το. Δεν έχεις συναισθηματικό δέσιμο με τον συγγραφέα και αυτό σε βοηθάει στο να είσαι απόλυτα αντικειμενικός. Έτσι, λοιπόν, παίρνοντας στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Εφαπλωματά  “Χωρίς δεύτερή σκέψη” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, ήμουν έτοιμη να γεμίσω τις λευκές σελίδες με νέα συναισθήματα. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Και πιστέψτε με τελειώνοντας το, είχα αποκομίσει μόνο θετικά.

Πρόκειται για την ιστορία της Μαρίνας. Μιας νέας γυναίκας. Μιας γυναίκας της διπλανής πόρτας, που θα μπορούσε να είναι φίλη μου ή ακόμα και αδερφή μου. Η Μαρίνα έχει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει. Μια δουλειά που αγαπάει, φίλους καρδιακούς, μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Έχει στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες. Νοιώθει όμως να της λείπει κάτι. Ένας έρωτας ίσως. Μάλλον η συντροφικότητα θα έλεγα εγώ. Στην ζωή της θα μπει ο Πέτρος εντελώς ξαφνικά. Και όλα θα μοιάζουν ιδανικά. Όμως σχεδόν ποτέ τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Το βιβλίο ονομάζεται Χωρίς δεύτερη σκέψη και έχει να κάνει κυρίως με όλες αυτές τις σκέψεις που κάνουμε όλοι μπροστά σε μια απόφαση. Τι θα γίνει αν κάνω αυτό; Ή μήπως να κάνω το άλλο; Σκέψεις που κάνουμε χωρίς πραγματικά να σκεφτόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό και τις ανάγκες του. Χωρίς να αναγνωρίζουμε την φύση των συναισθημάτων την ίδια στιγμή που τα βιώνουμε. Για εμένα, διαβάζοντας το ένιωσα πως είχε να κάνει περισσότερο με τις δεύτερες ευκαιρίες. Τις δεύτερες ευκαιρίες που όλοι οι άνθρωποι δικαιούμαστε. Είτε γιατί η ζωή δεν μας τα έφερε όπως θα θέλαμε ή όπως είχαμε ονειρευτεί, είτε γιατί δεν αναγνωρίσαμε σωστά το συναίσθημα που βιώσαμε και κάναμε πίσω, είτε ακόμα ακόμα γιατί άνθρωποι είμαστε και είναι φυσικό να κάνουμε λάθη και να αλλάζουμε γνώμη που και που.

Η συγγραφέας με λόγο στρωτό, απλό, ρεαλιστικό και διαλόγους οικείους καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να ταυτιστεί με τους ήρωες. Η πλοκή είναι απλή. Δεν κάνει κοιλιά. Δεν σε κάνει να βαριέσαι. Η ιστορία δεν είναι τραβηγμένη. Είναι μια κατάσταση που σίγουρα την έχεις ξανά ακούσει. Από αυτές που συμβαίνουν γύρω μας συνέχεια. Θα έλεγα εν κατακλείδι πως είναι ένα βιβλίο που οι φίλοι του είδους θα λατρέψουν. Και όταν λέω είδος εννοώ όλα εκείνα τα ρομαντικά, γλυκά βιβλία που οι ιστορίες τους σε ταξιδεύουν και σου αφήνουν μια αίσθηση γαλήνης στο τέλος και που πραγματικά έχουμε ανάγκη για να βγάλουμε λίγο πιο εύκολα την δύσκολη πραγματικότητα μας.

Από το οπισθόφυλλο:

Η Μαρίνα εργάζεται ως διοργανώτρια εκδηλώσεων σε μια καταξιωμένη εταιρεία και νιώθει ερωτευμένη με τη δουλειά της, παρά την απαιτητική διευθύντρια που της δυσκολεύει τη ζωή.

Αδιόρθωτα ακατάστατη, αυθόρμητη, δυναμική και single, παρέα με τους δύο καλύτερούς της φίλους –τον Μάνο και την Ντέπη– δουλεύουν, ερωτεύονται, απογοητεύονται, μα πάντα στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Η μεγάλη της αδελφή, που ζει στο εξωτερικό, είναι πάντα παρούσα μέσω των emails που ανταλλάσσουν, και οι γονείς της, ακλόνητες σταθερές, ακόμα κι όταν οι απόψεις τους συγκρούονται.

Σε έναν γάμο που έχει αναλάβει να διοργανώσει, η Μαρίνα γνωρίζει τον Πέτρο.

Έναν επιτυχημένο γιατρό που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και τη διεκ­δικεί.

Μοιάζει να είναι ο «κύριος τέλειος». Είναι όμως στ’ αλήθεια;

Και τι ρόλο θα παίξουν στη ζωή της ένα μικρό κανίς, η κουτσομπόλα της γειτονιάς, ένα κοριτσάκι και ένας γοητευτικός αρχιτέκτονας;

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για τις δεύτερες σκέψεις μπροστά σε κάθε νέο ξεκίνημα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Πηγή εικόνας: talcmag.gr / Γεωργία Εφαπλωματά

Η Γεωργία Εφαπλωματά γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως ιδιωτική τραπεζική υπάλληλος. Τα τελευταία χρόνια, ζει στο Άμστερνταμ μαζί με την οικογένειά της.

Το Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι το πρώτο της βιβλίο.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Ruth Ware: Η σύγχρονη βασίλισσα του ψυχολογικού θρίλερ

Όταν σκέφτεσαι σκοτεινά μυστικά, απομονωμένα σπίτια και ιστορίες που σε κάνουν να κρατάς την ανάσα…

Βιβλίο

H στιγμή του θανάτου μου

Η στιγμή του θανάτου δεν είναι κάτι δεδομένο, κι ας τον αποκαλούν “μόνη βεβαιότητα”. Δεν…

Βιβλίο

Τρεις εκδοχές του Φάουστ

Για τον Φάουστ γενικά έχει γίνει αναλυτικά λόγος άλλου που μας καλύπτει. Η επιτομή, αν…

Βιβλίο

Ο Βασιλιάς του Τρόμου: 10 βιβλία του Stephen King που θα σε στοιχειώσουν

Οι νύχτες μεγαλώνουν, τα φώτα χαμηλώνουν και ο αέρας αποκτά εκείνη τη γνώριμη ψυχρή υφή…

Βιβλίο

3 μυθιστορήματα κλασσικής λογοτεχνίας για να χουχουλιάσεις το φετινό φθινόπωρο

Ο γλυκός ερχομός του φθινοπώρου παίρνει την σκυτάλη από ένα υπέροχο ρομαντικό και ζεστό καλοκαίρι…

Βιβλίο

Η Freida McFadden και το φαινόμενο The Housemaid: Από τις σελίδες στην οθόνη

Η γυναίκα πίσω από τα ανατριχιαστικά θρίλερ Η Freida McFadden είναι το όνομα που έχει…

Βιβλίο

Πούτζι: Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της ιστορίας

Με μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της ιστορίας, αποφάσισε να ξεκινήσει τη συγγραφική του καριέρα ο ιστορικός…