Γλυκό ψυγείου: το καλοκαίρι στο ψυγείο σου

Γλυκό ψυγείου
Πηγή: www.daddy-cool.gr

Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε και να έχουμε πλέον αφήσει πίσω μας τις χρυσές αμμουδιές και τα γαλάζια κύματα, μπορούμε όμως να κρατήσουμε ένα γλυκό κομμάτι του καλοκαιριού για τον υπόλοιπο χρόνο… στο ψυγείο μας!

Φυσικά, ο λόγος γίνεται για το αγαπητό σε όλους μας γλυκό ψυγείου!

Το γλυκό ψυγείου που όλοι αγαπάμε, μας κάνει να γυρίζουμε στα παιδικά μας χρόνια και τώρα πια μπορεί και τον υπόλοιπο χρόνο να συντροφεύει τον απογευματινό μας καφέ ως ένα ελαφρύ γλυκάκι ή το πρωινό μας ως ένα super γεύμα δίνοντάς μας ενέργεια, απόλαυση και φυσικά… χαρά!

Είναι νόστιμο, οικονομικό και φτιάχνεται εύκολα και ευχάριστα.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και άσε αυτό το γλυκό ψυγείου να γεμίσει το πρωινό σου με ενέργεια αλλά και χαρά με ευχάριστες νότες γεμάτες από παιδικές αναμνήσεις!

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 55 λεπτά

Advertising

Για να το δοκιμάσεις, θα χρειαστείς:

Για τη βάση:

  • 2 πακέτα μπισκότα πολυδημητριακών με σοκολάτα
  • 150ml ζεστό γάλα της επιλογής σου

Για την κρέμα σοκολάτα:

  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
  • 660ml γάλα της επιλογής σου
  • 50g καστανή ζάχαρη
  • Ξηρούς καρπούς της επιλογής σου
  • 3 μπανάνες σε φέτες

Για το ζελέ:

Advertising

  • 2 φακέλους φρουί ζελέ με γεύση μπανάνα
  • 600ml βραστό νερό
  • 400ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να είναι χλιαρό. Παίρνουμε ένα ταψάκι 30*30cm ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος της αρεσκείας μας, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα και τα στρώνουμε στο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να μην υπάρχουν κενά. Βάζουμε την πρώτη στρώση από τα μπισκότα στο ταψάκι και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω ακόμα μία στρώση από τα μπισκότα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Η βάση για το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμη.

Για την κρέμα σοκολάτα:

Advertising

Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στη συνέχεια, απλώνουμε πάνω σε όλη την κρέμα τους ξηρούς καρπούς και τις φέτες μπανάνας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά.

Για το ζελέ:

Ετοιμάζουμε το φρουί ζελέ με γεύση μπανάνα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν το ρίξουμε πάνω στην κρέμα και γι’αυτό μετά την παρασκευή του το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε το ταψάκι με το γλυκό μας από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω στο γλυκό το ζελέ μπανάνας, βάζουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, συνδυάζεται υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό μοσχομυριστό καφέ της αρεσκείας μας.

Advertising

Απολαύστε το!

 

Οι αγάπες μου είναι τρεις, το καλό φαγητό, τα ζώα και η φύση. Μου αρέσει να ταξιδεύω μέσα από ταινίες, γεύσεις και παραμύθια. Προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο και αν ποτέ κάτι πάει στραβά, η αστερόσκονη είναι η λύση!

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…