
Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε και να έχουμε πλέον αφήσει πίσω μας τις χρυσές αμμουδιές και τα γαλάζια κύματα, μπορούμε όμως να κρατήσουμε ένα γλυκό κομμάτι του καλοκαιριού για τον υπόλοιπο χρόνο… στο ψυγείο μας!
Φυσικά, ο λόγος γίνεται για το αγαπητό σε όλους μας γλυκό ψυγείου!
Το γλυκό ψυγείου που όλοι αγαπάμε, μας κάνει να γυρίζουμε στα παιδικά μας χρόνια και τώρα πια μπορεί και τον υπόλοιπο χρόνο να συντροφεύει τον απογευματινό μας καφέ ως ένα ελαφρύ γλυκάκι ή το πρωινό μας ως ένα super γεύμα δίνοντάς μας ενέργεια, απόλαυση και φυσικά… χαρά!
Είναι νόστιμο, οικονομικό και φτιάχνεται εύκολα και ευχάριστα.
Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και άσε αυτό το γλυκό ψυγείου να γεμίσει το πρωινό σου με ενέργεια αλλά και χαρά με ευχάριστες νότες γεμάτες από παιδικές αναμνήσεις!
Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπανάνα και ξηρούς καρπούς
Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 55 λεπτά
Για να το δοκιμάσεις, θα χρειαστείς:
Για τη βάση:
- 2 πακέτα μπισκότα πολυδημητριακών με σοκολάτα
- 150ml ζεστό γάλα της επιλογής σου
Για την κρέμα σοκολάτα:
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
- 660ml γάλα της επιλογής σου
- 50g καστανή ζάχαρη
- Ξηρούς καρπούς της επιλογής σου
- 3 μπανάνες σε φέτες
Για το ζελέ:
- 2 φακέλους φρουί ζελέ με γεύση μπανάνα
- 600ml βραστό νερό
- 400ml κρύο νερό
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να είναι χλιαρό. Παίρνουμε ένα ταψάκι 30*30cm ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος της αρεσκείας μας, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα και τα στρώνουμε στο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να μην υπάρχουν κενά. Βάζουμε την πρώτη στρώση από τα μπισκότα στο ταψάκι και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω ακόμα μία στρώση από τα μπισκότα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Η βάση για το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμη.
Για την κρέμα σοκολάτα:
Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στη συνέχεια, απλώνουμε πάνω σε όλη την κρέμα τους ξηρούς καρπούς και τις φέτες μπανάνας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά.
Για το ζελέ:
Ετοιμάζουμε το φρουί ζελέ με γεύση μπανάνα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν το ρίξουμε πάνω στην κρέμα και γι’αυτό μετά την παρασκευή του το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε το ταψάκι με το γλυκό μας από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω στο γλυκό το ζελέ μπανάνας, βάζουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, συνδυάζεται υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό μοσχομυριστό καφέ της αρεσκείας μας.
Απολαύστε το!