Κέικ μανταρινιού με ινδοκάρυδο και γλάσο από μανταρίνι

Κέικ μανταρινιού
Πηγή: www.xrysessyntages.gr

Ο Νοέμβρης είναι πλέον εδώ και ποιο είναι το πρώτο φρούτο που σου έρχεται στο μυαλό και το φέρνει μαζί του ο Νοέμβρης; Το μανταρίνι φυσικά!

Τι μου θυμίζει το μανταρίνι; Φθινόπωρο με το τζάκι αναμμένο, η γιαγιά να καθαρίζει μανταρίνια και στις φλόγες του να πετάει τα φλουδάκια τους και ολόκληρο το σπίτι να γεμίζει με το υπέροχο άρωμα του μανταρινιού!

Υπέροχο φρούτο, εύκολο να το έχεις μαζί σου για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο. Μπορείς να το στύψεις και να έχεις στο λεπτό έναν γλυκό και δροσερό χυμό ή να διαθέσεις λίγο παραπάνω χρόνο και να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο κέικ μανταρινιού που θα απολαμβάνεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Κέικ μανταρινιού με ινδοκάρυδο και γλάσο από μανταρίνι

Advertising

Advertisements
Ad 14

Χρόνος παρασκευής: 25′

Χρόνος ψησίματος: 60′

Για το κέικ μανταρινιού:

  • 500g αλεύρι
  • 50g ινδοκάρυδο
  • 250g βούτυρο
  • 400g ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 300ml χυμό μανταρινιού
  • ξύσμα από 6 μανταρίνια

Για το γλάσο μανταρινιού:

Advertising

  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρινιού

Εκτέλεση

Για το κέικ μανταρινιού:

Χτυπάμε το βούτυρο (καλύτερα να είναι κάποια ώρα εκτός ψυγείου για να έχει μαλακώσει αρκετά), ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα μανταρίνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το χυμό μανταρινιού με το αλεύρι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε στους 200°C για 60min.

Για το γλάσο με χυμό μανταρίνι:

Advertising

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό μανταρίνι και ανακατεύουμε καλά. Ανάλογα με το πόσο αραιό ή πηχτό θέλουμε το γλάσο μας, προσθέτουμε χυμό μανταρίνι ή ζάχαρη άχνη αντίστοιχα.

Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς το ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω του το γλάσο μανταρινιού.

Μπορούμε για διακόσμηση να προσθέσουμε από πάνω ξύσμα μανταρινιού, ινδοκάρυδο ή τρούφα σοκολάτας.

Απολαύστε το!

Advertising

Ιδέες για πάρτι: Διαιρούμε το μείγμα του κέικ μανταρινιού σε τρία μπολ, στο κάθε μπολ προσθέτουμε από ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Παίρνουμε φορμάκια για cupcakes, τοποθετούμε μέσα χαρτάκια για cupcakes και τα γεμίζουμε με κουταλιές και από τα τρία χρωματιστά μείγματα. Τα ψήνουμε στους 200°C για 20min. Αφού κρυώσουν πολύ καλά τα ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω τους λίγη ποσότητα από το γλάσο μανταρίνι. Πασπαλίζουμε με πολύχρωμα ή σοκολατένια sprinkles και βάζουμε από πάνω μια φέτα μανταρίνι. Εναλλακτικά μπορούμε αντί για το γλάσο να προσθέσουμε από πάνω φυστικοβούτυρο, ταχίνι με γεύση πορτοκάλι ή ταχίνι με γεύση σοκολάτα. Ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά που θα το αγαπήσουν στο λεπτό!

 

Οι αγάπες μου είναι τρεις, το καλό φαγητό, τα ζώα και η φύση. Μου αρέσει να ταξιδεύω μέσα από ταινίες, γεύσεις και παραμύθια. Προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο και αν ποτέ κάτι πάει στραβά, η αστερόσκονη είναι η λύση!

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…