Μπακλαβάς με φιστίκια αιγίνης και καρύδι

Μπακλαβάς… το λες και γεμίζει το στόμα σου με σιρόπι και αρώματα!!!

Ο μπακλαβάς είναι πολύ γνωστό γλυκό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην γειτονική Τουρκία. Πρώτη φορά το έφτιαξα πριν λίγες μέρες και είναι σίγουρο πως θα μπει για να καλά στην κουζίνα μου. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι λίγα και η διαδικασία εύκολη. Μπορεί να τον φτιάξει ακόμα και ένα μικρό παιδί.

                     Φωλίτσες μπακλαβά

Υλικά για τον μπακλαβά:

  • Μία συσκευασία φύλλο κρούστας
  • Ένα βούτυρο αγελαδινό (αν δεν έχετε γίνεται και με κανονικό)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • Ένα ξυλάκι κανέλα
  • Λίγο γαρίφαλο
  • Φλούδες από ένα λεμόνι και λίγες σταγόνες
  • Φιστίκια Αιγίνης (εγώ έβαλα για 2 ευρό επειδή τα πήρα χύμα)
  • Καρυδόψυχα (πήρα για 3 ευρό)

Διαδικασία για τον μπακλαβά:

Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να έχει το χρόνο να κρυώσει,

Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το λεμόνι και το γαρίφαλο και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Advertisements
Ad 14

Στη συνέχεια όπως είναι το φύλλο κρούστας ρολό, το κόβουμε σε μικρά ρολάκια πάχους 2 εκ. περίπου και τα ανοίγουμε με τα χέρια (θέλουμε να έχουμε λωρίδες).

Παίρνουμε ένα τσέρκι ορθογώνιο ή ταψάκι και βάζουμε μια στρώση από τις λωρίδες ανακατεμένες, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε φιστίκια και καρυδόψυχα μαζί με λίγο γαρίφαλο.

Διαβάστε επίσης  Καφές ... οι κόκκοι της απόλαυσης και τα μυστικά του

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κρούστας από πάνω και λιωμένο βούτυρο, ψήνουμε τον μπακλαβά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Τέλος αφου ψηθεί ο μπακλαβάς πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φυστίκια και καρδόψυχα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι!!!!

Ο μπακλαβάς είναι έτοιμος, καλύτερα όμως να τον αφήσετε να κρυώσει για να τραβήξει καλά το σιρόπι.

Ένα θα σας πω και θα το διαπιστώσετε και εσείς μόλις φτιάξετε τον λαχταριστό μπακλαβά… το σπίτι θα μοσχομυρίσει σαν να είσαι σε ζαχαροπλαστείο με σιροπιαστά !!!

Από τις ωραίες μυρωδιές ίσως να μην γλιτώσετε τους γείτονες γιατί θα τους ξυπνήσετε αναμνήσεις… όπως λέω πάντα η κανέλα και το γαρίφαλο θυμίζουν «σπίτι» γιατί μπαίνουν σε μαμαδίστικα  φαγητά, γλυκά, τσουρέκια, κουλουράκια κ.α. !!!

Είναι από τις πιο γνώριμες μυρωδιές και γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό.

                                            Μπακλαβάς

Ένα μικρό tip που θα μοιραστώ μαζί σας, μπορείτε στο σιρόπι να βάλετε ένα φακελάκι τσάι με μυρωδικά από κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, χαμομήλι, βανίλια και εσπεριδοειδή, δίνει πραγματικά τόσο μοναδική γεύση που όλοι θα ρωτάνε το μυστικό σας αλλά εσείς μόνο θα ξέρετε!!!!

*Φυσικά αν κάνετε το σιρόπι με φακελάκι από τσάι δεν θα προσθέσετε έξτρα κανέλα και γαρύφαλλο εκτός και αν το θέλετε τόσο έντονο!

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Two Strangers Trying Not To Kill Each Other: Αγάπη σημαίνει

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο ”Two Strangers Trying Not
cowgirl

Cowgirl trend: Πως θα το ενταξεις στα καλοκαιρινά outfit

Το Cowgirl trend είναι ένα trend που έχουμε αγαπήσει μέσα