Το Πάσχα είναι μια εποχή για γιορτή και συγκέντρωση με αγαπημένα πρόσωπα, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσετε όμορφα μαζί τους από το να κάνετε ένα νόστιμο φαγητό, που θα τραβήξει τις εντυπώσεις και θα αφήσει ικανοποιημένους τους καλεσμένους σας. Είτε φιλοξενείτε κάποιον ένα brunch, είτε ένα δείπνο, υπάρχουν πολλά παραδοσιακά πιάτα που θα κάνουν το πασχαλινό γεύμα σας αξέχαστο. Ένα τέτοιο πιάτο είναι το κλασικό ψητό μπούτι αρνιού, το οποίο είναι τρυφερό, ζουμερό και γευστικό. Με ένα λίγο σκόρδο, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ευχαριστήσει το πλήθος.
Το αρνί είναι ένα παραδοσιακό πασχαλινό πιάτο εδώ και αιώνες και εξακολουθεί να απολαμβάνεται ευρέως σήμερα. Το πλούσιο και γευστικό κρέας συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία πλευρών, από ψητά λαχανικά μέχρι πουρέ πατάτας. Το άρωμα του σκόρδου και του δεντρολίβανου θα γεμίσει το σπίτι σας καθώς το αρνί ψήνεται αργά στο φούρνο, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Επίσης, λέγεται ότι συμβολίζει τη θυσία του Ιησού Χριστού και η πλούσια γεύση και τρυφερότητά του το καθιστούν αγαπημένο στους λάτρεις του κρέατος. Αυτή η συνταγή είναι εύκολο να ακολουθηθεί και απαιτεί μόνο λίγα συστατικά, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο χωρίς υπερβολική προσπάθεια.
Υλικά για το αρνί του Πάσχα:
1 μπούτι αρνί (περίπου 5-6 κιλά)
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Πατάτες baby ψητές
2 κιλά πατάτες baby, πλυμένες και αποξηραμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κάντε μασάζ με το μείγμα πάνω στο αρνί, τοποθετήστε το σε ένα ταψί και ψήστε για 1 1/2 – 2 ώρες. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες baby με ελαιόλαδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να καλυφθούν καλά. Τέλος, απλώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα σε μία στρώση στο ίδιο ταψί με το αρνί και αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα. Αφήνουμε το αρνί να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.