Αρωματικό αρνάκι με baby πατάτες

Το Πάσχα είναι μια εποχή για γιορτή και συγκέντρωση με αγαπημένα πρόσωπα, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσετε όμορφα μαζί τους από το να κάνετε ένα νόστιμο φαγητό, που θα τραβήξει τις εντυπώσεις και θα αφήσει ικανοποιημένους τους καλεσμένους σας. Είτε φιλοξενείτε κάποιον ένα brunch, είτε ένα δείπνο, υπάρχουν πολλά παραδοσιακά πιάτα που θα κάνουν το πασχαλινό γεύμα σας αξέχαστο. Ένα τέτοιο πιάτο είναι το κλασικό ψητό μπούτι αρνιού, το οποίο είναι τρυφερό, ζουμερό και γευστικό. Με ένα λίγο σκόρδο, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ευχαριστήσει το πλήθος.

Το αρνί είναι ένα παραδοσιακό πασχαλινό πιάτο εδώ και αιώνες και εξακολουθεί να απολαμβάνεται ευρέως σήμερα. Το πλούσιο και γευστικό κρέας συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία πλευρών, από ψητά λαχανικά μέχρι πουρέ πατάτας. Το άρωμα του σκόρδου και του δεντρολίβανου θα γεμίσει το σπίτι σας καθώς το αρνί ψήνεται αργά στο φούρνο, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Επίσης,  λέγεται ότι συμβολίζει τη θυσία του Ιησού Χριστού και η πλούσια γεύση και τρυφερότητά του το καθιστούν αγαπημένο στους λάτρεις του κρέατος. Αυτή η συνταγή είναι εύκολο να ακολουθηθεί και απαιτεί μόνο λίγα συστατικά, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο χωρίς υπερβολική προσπάθεια.

Υλικά για το αρνί του Πάσχα:

1 μπούτι αρνί (περίπου 5-6 κιλά)
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Πατάτες baby ψητές

Advertising

Advertisements
Ad 14

2 κιλά πατάτες baby, πλυμένες και αποξηραμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι, για γεύση

 

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κάντε μασάζ με το μείγμα πάνω στο αρνί, τοποθετήστε το σε ένα ταψί και ψήστε για 1 1/2 – 2 ώρες. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες baby με ελαιόλαδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να καλυφθούν καλά. Τέλος, απλώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα σε μία στρώση στο ίδιο ταψί με το αρνί και αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα.  Αφήνουμε το αρνί να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Φλώρινα. Από τα παιδικά μου χρόνια είχα κλίση προς τις τέχνες με μεγαλύτερες αγάπες την μουσική, την λογοτεχνία, την ποίηση και την μαγειρική. Ωστόσο, με κέρδισε η αγάπη για τον συνάνθρωπο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φοιτώ στο τμήμα της Νοσηλευτικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Παράλληλα βέβαια δεν ξεχνώ την αγάπη για την μαγειρική γεγονός που με ώθησε σε σπουδές αρτοζαχαροπλαστικής, όπως και την αγάπη μου για την λογοτεχνία καθώς διατηρώ σελίδα στο instagram με προσωπικά quotes, το όνομα αυτής Erinn.e.yes ή Ερινύες.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…