Ο Γιώργος Καβάσιλας είναι ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης που γεννήθηκε στο νησί της Ρόδου το 1983. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Στα επτά του μόλις χρόνια ξεκίνησε να παίζει κλασσική κιθάρα και στα 15 του ως σολίστ, βρέθηκε μπροστά σε κοινό και πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία. Όπως ήταν φυσικό, ο Γιώργος, εξέλιξε το ταλέντο του σε σπουδές με υψηλές διακρίσεις.
Οι σπουδές του στη μουσική
Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με όλες τις τιμές. Ο Γιώργος Καβάσιλας κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών έλαβε γνώση και παρακολούθησε σεμινάρια από καταξιωμένους καλλιτέχνες της γενιά του. Οι σπουδές του δεν περιορίστηκαν μόνο στην κλασσική μουσική αλλά και στη σύγχρονη. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά είδη μουσικής όπως τη jazz, το hardrock, το metal, το blues, το progressive. Eίχε τη δυνατότητα να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες δίπλα σε σημαντικούς μουσικούς όπως ο Gary Burton, o Joe Musella και τον κιθαρίστα Steve Vai. Tέλος, είναι απόφοιτος του φημισμένου Berklee College of Music που εδρεύει στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών.
H καριέρα του Γιώργου Καβάσιλα
Ο Γιώργος Καβάσιλας έχει λάβει μέρος σε σημαντικές παραστάσεις, γεγονός που καθιστά το βιογραφικό άκρως εντυπωσιακό. Ως μουσικός ή ως κριτής ο Γιώργος Καβάσιλας ήταν και είναι παρών σε μεγάλες διοργανώσεις.
Τον Απρίλη του 2012 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ‘’Μαρίας Χαιριγιώργου- Σιγάρα’’. Μέλος κριτικής επιτροπής υπήρξε και στον επόμενο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θέλοντας να συμβάλλει φιλανθρωπικά στους σκοπούς της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας, τον Φλεβάρη του 2012 συμμετείχε ως σολίστ στο Gala με θέμα «Πέπλα Έρωτα- Πνοές Ελπίδας». Στο συγκεκριμένο Gala βρέθηκε στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και η σοπράνο Carla Dirlikov Canales.
Επίσης, ως σολίστ, τον Αύγουστο του 2012 έλαβε μέρος στις συναντήσεις νέων βραβευμένων σολίστ «Αγαπημένες μουσικές υπό το σεληνόφως» που πραγματοποιήθηκαν στο Αχίλλειο της Κέρκυρας. Τον Μάϊο του 2013 συμμετείχε στο Gala για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση της Gina Bachauer, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.
Άλλες δραστηριότητες του Γιώργου Καβάσιλα
Ο Γιώργος Καβάσιλας έχει ιδρύσει τη δική του metal μπάντα με το όνομα ironface. Εκτός από ιδρυτής της όμως αποτελεί και τη lead κιθάρα του μουσικού σχήματος. Κατά καιρούς έχει δώσει αρκετές παραστάσεις με τζαζ σχήματα. Έχει καταπιαστεί και με τον τομέα της σύνθεσης, εφόσον γράφει δικά του έργα που θα δημοσιευτούν σε λίγο καιρό. Τέλος, ασχολείται ενεργά και με τον τομέα της διδασκαλίας. Δίδαξε σε ιδιωτικό σχολείο αλλά σε ωδείο. Ακόμη, παραδίδει μαθήματα ως καθηγητής κιθάρας πάνω στο κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο με πολλή μεγάλη επιτυχία.
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και να γνωρίσετε καλύτερα τη μουσική του: