15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε διάφορες χώρες

πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.phillymag.com

 

Έχει τύχει ποτέ να κάνεις κάτι σε μια χώρα που μπορεί σε σένα να φαντάζει απλό και μη επιλήψιμο αλλά εκεί να απαγορεύεται; Είναι γεγονός πως μεταξύ των χωρών υπάρχουν διαφορές. Κάποιοι βασικοί κανόνες συμπεριφοράς που μπορεί να είναι ένδειξη φιλίας στη χώρα μας να αποτελούν απειλή σε μία άλλη. Οπότε πριν φύγεις για ταξίδι στο εξωτερικό μάθε τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται. Θα δούμε 15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε διάφορες χώρες.

πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.quora.com

1. Μη δίνεις φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία τα φιλοδωρήματα όχι μόνο δεν είναι υποχρεωτικά αλλά μπορεί να αποτελέσουν προσβολή για τους εργαζομένους. Στην ιαπωνική κουλτούρα υπάρχει μια υπερηφάνεια για την παροχή άριστης εξυπηρέτησης ως τυπική προσδοκία και όχι για επιπλέον ανταμοιβές. Επομένως, η προσφορά φιλοδωρήματος μπορεί να θεωρηθεί ότι υποδηλώνει ότι η υπηρεσία δόθηκε μόνο για χάρη επιπρόσθετης πληρωμής.

 

πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή:https://dissolve.com

2. Μη κλέβεις σειρά στην ουρά στην Αγγλία

Στην Αγγλία, ο σεβασμός της ουράς αναμονής είναι σοβαρό ζήτημα. Η παραβίαση της σειράς σε μια ουρά θεωρείται σημαντική παραβίαση της εθιμοτυπίας. Δείχνει έλλειψη σεβασμού για τους άγραφους κανόνες που βοηθούν στη διατήρηση της τάξης και της δικαιοσύνης στις καθημερινές αλληλεπιδράσεις. Οπότε, όταν βρεθείς στην Αγγλία, σκέψου το δύο φορές πριν αποφασίσεις να πάρεις τη σειρά κάποιου άλλου στην ουρά!

πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://pxhere.com

3. Μη χαμογελάς σε ξένους στη Ρωσία

Μπορεί το χαμόγελο να είναι ένδειξη φιλικότητας σε πολλές χώρες του κόσμου, στη Ρωσία ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη και μη ειλικρινής κίνηση. Οι Ρώσοι έχουν την τάση να κρατούν τα χαμόγελα για προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ φίλων και οικογένειας, όπου η ζεστασιά και η χαρά είναι γνήσιες και κατανοητές από όλους τους εμπλεκόμενους.

Διαβάστε επίσης  Non expedit: ο Πάπας εναντίον του ιταλικού Βασιλείου
15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://travelsites.com

4. Μην αγγίζεις το κεφάλι κανενός στην Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη το κεφάλι θεωρείται το πιο ιερό μέρος του σώματος. Το άγγιγμα του κεφαλιού κάποιου, ακόμη και ως φιλική χειρονομία, αποτελεί πολύ μεγάλη ασέβεια.

 

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.health.harvard.edu

5. Μη χρησιμοποιείς το αριστερό σου χέρι στην Ινδία

Στην Ινδία, το αριστερό χέρι θεωρείται παραδοσιακά ακάθαρτο (επειδή χρησιμοποιείται για λόγους υγιεινής στο μπάνιο), και θεωρείται μεγάλη ασέβεια όταν το χρησιμοποιείς στις κοινωνικές συναναστροφές, οπότε χρησιμοποίησε πάντα το δεξί σου χέρι όταν τρως ή μοιράζεσαι φαγητό ή κάνεις χειραψία με κάποιον.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://depositphotos.com

6. Μη αδειάζεις το πιάτο σου στην Κίνα

Στην Κίνα δεν πρέπει να τρως όλο το φαγητό που υπάρχει στο πιάτο. Αυτό δείχνει ότι ο οικοδεσπότης σου δεν παρείχε αρκετό φαγητό ή χορταστικό γεύμα.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.bing.com

7. Μη κορνάρεις στη Νορβηγία

Η κόρνα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επομένως ο περιττός ήχος μπορεί να προκαλέσει πανικό στους οδηγούς.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: http://www.spearhead-training.co.uk

8. Μην αποκαλείς τους ανθρώπους με το μικρό τους όνομα στην Κένυα

Στην Κένυα οι άνθρωποι προσφωνούνται με τον ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό τους τίτλο ακολουθούμενο από το επώνυμό τους. Μπορεί να αποκαλέσεις κάποιον με το μικρό του όνομα μόνο αφού έχει δημιουργηθεί μια στενή προσωπική σχέση.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://stock.adobe.com

9. Μη μιλάς με τα χέρια στις τσέπες στη Γερμανία

Στη Γερμανία θεωρείται αγένεια να μιλάς με τα χέρια στις τσέπες. Είναι επίσης συνηθισμένο να έχεις τα χέρια σου στο τραπέζι όταν τρως και όχι στις τσέπες ή σταυρωμένα.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://hamiltonbeach.com

10. Μη παραγγείλεις καπουτσίνο μετά τις 11 π.μ. στην Ιταλία

Οι Ιταλοί πίνουν καπουτσίνο για πρωινό ενώ ταυτόχρονα πιστεύουν ότι η κατανάλωση γάλακτος μετά από ένα γεύμα μπορεί να επηρεάσει την πέψη. Αν παραγγείλεις καπουτσίνο μετά τις 11 θα καταλάβουν αμέσως ότι είσαι τουρίστας.

Διαβάστε επίσης  Στρατόπεδα συγκέντρωσης στον 21ο αιώνα
15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://drmarcells.com.au

11. Μη φυσάς τη μύτη σου δημόσια στη Γαλλία

Το να φυσάει κανείς τη μύτη του δημόσια στη Γαλλία θεωρείται αποκρουστικό. Οπότε, όταν είσαι σε δημόσιο χώρο και έχεις την ανάγκη να φυσήξεις τη μύτη σου, πήγαινε στο μπάνιο. Το ίδιο ισχύει και στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.bing.com

12. Μη δίνεις ρολόι ως δώρο στην Κίνα 

Στην Κίνα τα ρολόγια συμβολίζουν το πέρασμα του χρόνου, το οποίο συνδέεται στενά με το θάνατο. Ένα τέτοιο δώρο θεωρείται κακός οιωνός και μπορεί να θεωρηθεί ότι εύχεται θάνατο στον παραλήπτη.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.freeiconspng.com

13. Μη κάνεις τη χειρονομία “OK” στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία, η χειρονομία “OK”, κοινώς κατανοητή σε πολλούς άλλους πολιτισμούς ως ένδειξη συμφωνίας ή ότι όλα είναι καλά, θεωρείται εξαιρετικά αγενής. Είναι παρόμοιο με το να δείχνεις σε κάποιον το μεσαίο δάχτυλο σε άλλους πολιτισμούς. Απόφυγε τη συγκεκριμένη χειρονομία ώστε να μη προσβάλλεις κάποιον.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.musement.com

14. Μη περπατάς σε ποδηλατόδρομο στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ το ποδήλατο ενώ μάλιστα για κάποιους αποτελεί το κύριο μέσο μεταφοράς. Για το λόγο αυτό μη περπατάς στον ποδηλατόδρομο, μην εμποδίζεις τους ποδηλάτες που πάνε στη δουλειά τους.

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις
Πηγή: https://www.camdencourier.com.au

15 Μην αγνοείς τις πινακίδες ασφαλείας στις παραλίες της Αυστραλίας

Πολλές παραλίες της Αυστραλίας έχουν επικίνδυνα ρεύματα που μπορεί αποβούν θανατηφόρα. Είναι ζωτικής σημασίας να υπακούς στις πινακίδες ασφαλείας που υπάρχουν στις παραλίες και να κολυμπάς μόνο ανάμεσα στις καθορισμένες σημαίες. Αυτές οι προφυλάξεις βοηθούν στην πρόληψη πνιγμών και διασφαλίζουν ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν την παραλία με ασφάλεια.

 

Πηγές:

Αγένεια σε διάφορες χώρες: Ανακτήθηκε από: https:www.rd.com

Διαβάστε επίσης  Μουσείο Γυναικών του Βιετνάμ: Η πολιτισμική και κοινωνική προσφορά της γυναίκας στο Βιετνάμ

[Τελευταία πρόσβαση στις 7/7/2024]

Ενοχλητικά πράγματα σε διάφορες χώρες: Ανακτήθηκε από: https://www.explore.com

[Τελευταία πρόσβαση στις 7/7/2024]

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε διάφορες χώρες: Ανακτήθηκε από: https://brbymary.com

[Τελευταία πρόσβαση στις 7/7/2024]

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι