Προστασία της υγείας από τον καπνό της φωτιάς

Πώς να προστατέψουμε την υγεία μας από τον καπνό της φωτιάς
Πηγή εικόνας: Newsbomb.gr

Η προστασία της υγείας από τον καπνό της φωτιάς είναι πολύ σημαντική. Ο καπνός που θα παραχθεί από μία πυρκαγιά έχει πολλά σωματίδια, τα οποία αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.

Η σύσταση τους έχει να κάνει με το καυστικό υλικό, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Άρα, αυτό δείχνει κατά πόσο επιβλαβή ή όχι θα είναι για την υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι, ο καπνός είναι αρκετά επικίνδυνος για άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκύους, παιδιά και ηλικιωμένους.

Ποια μέτρα να πάρουμε για την αποφυγή εισπνοής καπνού

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον καπνό της φωτιάς ώστε να έχουμε καλή υγεία, θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια μέτρα προστασίας.

Advertisements
Ad 14
Πρώτο μέτρο

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να κρατήσουμε μεγάλη απόσταση από το σημείο στο οποίο έχει προκληθεί πυρκαγιά. Εάν είναι εφικτό, θα πρέπει να απομακρυνθούμε το συντομότερο δυνατόν από ο σημείο. Επιπλέον, καλό είναι να παραμείνουμε σε απόσταση όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να σβήσει η φωτιά.

Δεύτερο μέτρο

Εν συνεχεία, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση από την περιοχή στην οποία έχει προκληθεί η φωτιά, θα πρέπει να παραμείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται σε χώρους που δεν θα περνάει μέσα ο καπνός.

Τρίτο μέτρο

Επιπροσθέτως, φροντίζουμε ο χώρος στον οποίο θα έχουμε κλειστεί να έχει κλιματιστικό, προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας μέσα σε αυτόν. Εάν ο καπνός βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, να ανοίγουμε για πολύ λίγο τα παράθυρα.

Διαβάστε επίσης  Ψάρια: Ένας διατροφικός θησαυρός
Τέταρτο μετρό

Ακόμη, να αποφεύγουμε το κάπνισμα και την χρήση ηλεκτρικής σκούπας μέσα στο σπίτι. Όσον άφορα στις εξωτερικές εργασίες, καλό είναι να τις αποφεύγουμε έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος από τις πυρκαγιές.

Ποια μέτρα να πάρουμε για να αποφύγουμε τον κίνδυνο στην υγεία

Επιπλέον, υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο της υγείας μας εάν εκτεθούμε στον καπνό.

Αρχικά, αποφεύγουμε την έντονη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Εν συνεχεία, πίνουμε πολλά υγρά για να είμαστε  αρκετά ενυδατωμένοι. Τέλος, σε περίπτωση που έχει επιδεινωθεί ή κατάσταση μας και πάσχουμε από καρδιαγγειακά νοσήματα ή οποιοδήποτε άλλο νόσημα, τότε θα πρέπει να ζητήσουμε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Πηγές

Εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας ~ Οδηγίες προστασίας από την εισπνοή καπνού σε περίπτωση πυρκαγιάς ~ Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: eody.gov.gr (Τελευταία τροποποίηση: 30.7.2023)

Πως προστατεύουμε την υγεία μας από τον καπνό της φωτιάς ~ Νοσηλεία Τώρα ~ Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: nosileiatora.gr (Τελευταία τροποποίηση: 30.7.2023)

Οδηγίες υγείας και ασφάλειας για την πρόληψη και Αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων λόγω φωτιάς ~ Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών ~ Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: aeud.gr (Τελευταία τροποποίηση: 30.7.2023)

Είμαι η Ξανθή, μητέρα δύο παιδιών και τελειόφοιτη του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan University, στο τμήμα της Ψυχολογίας και έχω ενα μεταπτυχιακο στο Marketing. Στο παρελθόν ασχολήθηκα ενεργά με τον χώρο της μόδας, πλέον όμως δραστηριοποιούμαι γύρω από τον χώρο της επικοινωνίας και αρθρογραφίας. Έχω εργαστεί στην τηλεόραση και εταιρίες διαφήμισης. Είναι μεγάλη μου τιμή που αποτελώ μέλος του περιοδικού και σας προσκαλώ όλους να γίνουμε μια όμορφη παρέα που θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για ότι αφορά στην σωματική ή ψυχική μας υγεία μέσα από τη στήλη «Σώμα και υγεία» . Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη