NURSIFY: «Όλοι μπορούν να βάλουν το λιθαράκι τους στην καλυτέρευση των ζωών όλων μας και δεν κοστίζει τίποτα!»

6 Οκτωβρίου 2016

NURSIFY

3 Developers μας μιλούν για την εφαρμογή Nursify. Μια εφαρμογή η οποία δίνει την δυνατότητα στον καθένα να την χρησιμοποιήσει εύκολα και γρήγορα και έτσι μέσω εθελοντών να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες πριν την έλευση του ασθενοφόρου.

Για να δούμε και να μάθουμε περισσότερα γ αύτην την εφαρμογή μέσα από την παρακάτω συνέντευξη που μας παραχώρησαν για το MaxMag

 • Καλησπέρα σας παιδιά. Πείτε μας λίγα λόγια για σας και για το εγχείρημα σας να φτιάξετε την εφαρμογή “Nursify”

Είμαστε μία ομάδα τριών Developers ερχόμενοι από τον χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο με το Android, έχοντας συνεργασία και σε άλλα projects πριν το Nursify.  Το 1st Startup Weekend Larissa μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε, βάζοντας την φαντασία μας για την σύλληψη τις ιδέας αλλά και τις ικανότητές μας για την ανάπτυξη πρώιμης έκδοσης του Nursify σε μόλις 2 ημέρες. Το επίπεδο του διαγωνισμού ήτανε αρκετά υψηλό, άλλα παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να αποσπάσουμε το 1ο βραβείο. Το Nursify δεν τελείωσε εκεί, αλλά αντιθέτως, μόλις είχε ξεκινήσει. Η ιδέα ήταν αρκετά απλή, και έτσι αποφασίσαμε να την υλοποιήσουμε

 • Συναντήσατε δυσκολίες στο να δημιουργήσετε αυτό το App;

Σε όλο το εγχείρημα συναντήσαμε 2 βασικές δυσκολίες, οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν. Η πρώτη δυσκολία είναι η συντήρηση και η κάλυψη εξόδων των λιγοστών resources που χρησιμοποιούμε όπως έναν server, γραφεία και κάποιους υπολογιστές για να γίνει η ανάπτυξη. Η δεύτερη δυσκολία με το μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι ο ελεύθερος χρόνος για την βελτίωση και τελειοποίηση του Nursify, και αποτελεί κρίσιμο ζήτημα, και είναι και θα είναι το κυριότερο “εμπόδιο” για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο κάθε φορά.

 • Σε αυτό το εγχείρημα μέχρι τώρα υπήρχε έντονη ανταπόκριση από εθελοντές;
Διαβάστε επίσης  Χάρης Γρηγορόπουλος: "Ο χαρακτήρας του Τρελαντώνη δεν άλλαξε καθόλου. Παραμένει ο ίδιος 16 χρόνια."

Δεν έχουνε γίνει ιδιαίτερες κινήσεις για ενημέρωση ομάδων εθελοντών, και αυτό γιατί θα θέλαμε να τους πλησιάσουμε όταν έχουμε έτοιμο κάτι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα. Ο κόσμος παρ’ όλα αυτά ενδιαφέρεται, και αυτό το βλέπουμε και από την σελίδα μας στο facebook αλλά και από τα μηνύματα που δεχόμαστε. Το γεγονός που μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο είναι ότι σύμφωνα με ένα μίνι ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσε το κοινό, το 24% έχει εκπαίδευση πρώτων βοηθειών!

 • Τι θα λέγατε σε κάποιον που θέλει να δημιουργήσει ένα App αλλά φοβάται για την ανταπόκριση του κόσμου.

Το να δημιουργήσει κάποιος ένα App απαιτεί λίγα αλλά σημαντικά πράγματα. Μία ιδέα και αρκετή θέληση. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Να φανταστείτε ούτε ο ιδρυτής του facebook δεν υπολόγιζε από την αρχή ότι θα είχε τόση μεγάλη ανταπόκριση. Και πάλι, η ερώτηση “θα αρέσει στον κόσμο” κατά τη γνώμη μας, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να αποτελεί κύριο κριτήριο για κάποιον να ξεκινήσει να φτιάχνει ένα App. Ακόμα και ον το App δεν τύχει ανταπόκρισης, τα πράγματα που θα μάθει κάποιος στην πορεία είναι πολλά και θα βοηθήσουν σε μελλοντικά εγχειρήματα.

NURSIFY

 • Η εφαρμογή ”Nursify” καλύπτει αρκετές περιοχές στην Ελλάδα;

Το Nursify σχεδιάστηκε να καλύπτει όλες τις περιοχές που υπάρχει πρόσβαση στο internet και σήμα GPS, καθώς είναι τα απαιτούμενα για να λειτουργήσει η ζήτηση και παροχή βοήθειας. Οπότε θεωρητικά (και πρακτικά στην ουσία) δουλεύει σε όλο τον κόσμο, χωρίς να το συστήνουμε όμως, καθώς αλλάζουν πολλά πράγματα (πχ νομοθεσία) από χώρα σε χώρα.

 • Τι στόχους έχετε σε σχέση με το “Nursify”;
Διαβάστε επίσης  Πέτρος Κούρτης: "Η Μουσική και ο Πολιτισμός είναι ένας σημαντικός καθρέφτης του τόπου"

Πρωταρχικός στόχος μας είναι το release στο Google Play Store. Έπειτα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα και στην πράξη, σε περίπτωση που ίσως χρειαστεί. Όσο για το App το ίδιο, η γενική μορφή του και ο σκοπός του θα παραμείνει ως έχει και ίσως προστεθούν και άλλα χαρακτηριστικά Το Nurisfy θα αποτελέσει πλατφόρμα, πηγή γνώσης και έμπνευσης, για να γεννηθούν καινούρια projects και apps.

 • Πώς διαβεβαιώνεται ότι όντως κάποιος εθελοντής είναι γνώστης πρώτων βοηθειών;

Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, για την Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με πιστοποιημένους γνώστες πρώτων βοηθειών. Οπότε κάποιο αυτόματο cross-check των στοιχείων αυτών με τους χρήστες του Nursify είναι αδύνατο. Γιαυτό το λόγο αποφασίσαμε ότι τουλάχιστον για την δοκιμαστική έκδοση του Nursify να μην “κλειδώσουμε” την εφαρμογή μόνο στους γνώστες πρώτων βοηθειών, αλλά να είναι χαρακτηριστικό που θα το υλοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην δεύτερη έκδοση.

 • Στην Ελλάδα υπάρχει επαρκής ενημέρωση για την χρησιμότητα των πρώτων βοηθειών πριν την άφιξη του ασθενοφόρου;

Σίγουρα όλοι όσοι ξέρουνε πρώτες βοήθειες γνωρίζουν πως μία έγκαιρη επέμβαση σε κάποιο περιστατικό είναι ζωτικής σημασίας. Από εκεί και πέρα ακολουθεί κοινή λογική ότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι πριν έρθει το ασθενοφόρο το κάνουμε.

NURSIFY

 • Τι θα λέγατε σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι μια τέτοια εφαρμογή είναι «πολυτέλεια» και ότι αρκεί μια κλήση στο ΕΚΑΒ;

Για κάποιον που ζει σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, κάποιο τέτοιο σύστημα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα, και ίσως ακόμα κρίσιμο για την επιβίωση κάποιου που θα έχει άμεση ανάγκη πρώτων βοηθειών. Η εφαρμογή αυτή δεν σχεδιάστηκε για να αποκλείσει ή να αντικαταστήσει το ΕΚΑΒ, σχεδιάστηκε ως επιπρόσθετο εργαλείο για την άμεση επέμβαση δηλαδή τον χρόνο όπου θα δει κάποιος ένα περιστατικό μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

 • Η εφαρμογή “Nursify” είναι εύκολη στη χρήση; Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να την αποκτήσει;
Διαβάστε επίσης  Τζωρτζίνα Λιώση: «Ονειρεύομαι να κάνω πολλά πράγματα σχετικά με την υποκριτική. Είμαι ακόμη στην αρχή της πορείας μου, ελπίζω να έχει διάρκεια και ποικιλία!»

Από την δημοσίευση της δοκιμαστικής έκδοσης (public beta) και μετά, το μόνο που έχει να κάνει είναι να την εγκαταστήσει μέσα από το Google Play Store και να κάνει μία εγγραφή.

 • Από πότε υπάρχει η εφαρμογή “Nursify” και πόσες αιτήσεις για βοήθεια έχουν γίνει;

Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή είναι στα τελικά στάδια δοκιμών και μικρο–διορθώσεων και αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα αρχικά σαν δοκιμαστική έκδοση στο Google Play Store για διόρθωση λαθών και παρακολούθηση “υγείας” της εφαρμογής, και στη συνέχεια θα λανσαριστεί κανονικά για όλους, δωρεάν.

 • Τέλος, δώστε ένα μήνυμα σε όσους διαβάζουν την συνέντευξή σας μέσω του MaxMag.

Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στο MaxMag και στο ενδιαφέρον που έχει δείξει. Μέρα με τη μέρα οι καιροί χρήζουν τη βοήθεια από τον συνάνθρωπο και αυτό ισχύει για όλο και αυξανόμενο αριθμό ατόμων στην Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση γυρνάει στο μυαλό όλων μας. Μην στέκεστε στο γεγονός ότι κάποιοι είναι οι έχοντες και κάποιοι όχι. Όλοι μπορούν να βάλουν το λιθαράκι τους στην καλυτέρευση των ζωών όλων μας και δεν κοστίζει τίποτα. Μακάρι να σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον να για εθελοντικές δράσεις και τρόπους γύρω σας, για όλους.

 

Χρήσιμες σελίδες: 

Facebook page:  https://www.facebook.com/nursify/

Website: http://figata.co/

 

 

Γεια σας!Ονομάζομαι Τέτα απο την όμορφη Θεσσαλονίκη και αγαπάω να αρθρογραφώ.Επίσης μεγαλη αγαπη ειναι το θεατρο και το σινεμά!Η ανάγνωση των βιβλίων ειναι κατι που μ αρεσει πολυ όπως και το να δοκιμαζω νεα πραγματα,νέες γευσεις,μουσικη,κάποιο ειδος χορου,οτιδήποτε!.
.Ονειρο μου να επισκεφτω και να γυρισω ολη την Λατινικη Αμερικη μιας και απο πολυ μικρη έχω μια ιδιαιτερη αδυναμια στη ισπανικη γλωσσα και στη κουλτουρα όλων αυτων των χωρών..Σαν λιονταρινα είμαι αρκετα πεισματαρα και επιμονη μεχρι να καταφερω κατι που εχω βάλει ως στόχο,προσπαθω μεχρι να τα καταφέρω..Αγαπάω παρα πολυ τους φιλους μου και η γενναιοδωρία,η ειλικρινια το χιούμορ και η θετικη στάση ζωης ειναι κατι που εκτιμω πολύ..

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι
Μίνι Ρίπερτον

Μίνι Ρίπερτον: Μια αγγελική φωνή που σίγησε νωρίς

Η Μίνι Ρίπερτον ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της σόουλ,