Project Renegade: Το πολλά υποσχόμενο metal συγκρότημα

Οι Project Renegade είναι ένα τετραμελές metal συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκίνησε ως εγχείρημα των Ody (drums) και Μαριάννα (φωνή). Ο ήχος των Project Renegade είναι ένα μίγμα alternative, nu, industrial και gothic metal με μοντέρνο ήχο, groove, ambience και ηλεκτρονικά στοιχεία.  Συνδυάζοντας heavy riffs με γυναικεία φωνητικά και groovy drumbeats η μπάντα έχει δημιουργήσει τον δικό της μοναδικό ήχο και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο. 

Επιμέλεια συνέντευξης: Ειρήνη Παντελή

Καλησπέρα! Είναι μεγάλη μας χαρά που σε φιλοξενούμε στο περιοδικό μας.

Καλησπέρα! Είμαστε και εμείς πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας!

1)Πως προέκυψε αυτό το σχήμα και ποιες ήταν οι αρχικές σας βλέψεις;

Οι Project Renegade δημιουργήθηκαν το 2014 από εμένα και τον Ody όταν αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τις εφηβικές μπάντες και τα τζαμαρίσματα και να αφοσιωθούμε σε κάτι πιο επαγγελματικό και δικό μας. Στόχος ήταν και είναι να γράφουμε τη μουσική που μας αρέσει και να διαδίδουμε το μήνυμα της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα σε όποιον έχει τη διάθεση να ακούσει τη μουσική μας!

2) Πως είναι η metal σκηνή στην Ελλάδα; Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος;

Η metal σκηνή στην Ελλάδα είναι πολύ δραστήρια και νομίζω αρχίζει σιγά σιγά να θεωρείται δύναμη και στο εξωτερικό. Είναι πολλά τα συγκροτήματα που κάνουν πλεόν tours με μεγάλες μπάντες και αρχίζουμε να έχουμε σκηνή πράγμα που δεν υπήρχε πριν λίγα χρόνια. Εμείς πιστεύω έχουμε ένα δυναμικό κοινό εδώ, αν και οι εμφανίσεις μας εντός Ελλάδας δεν είναι και τόσες πολλές μιας και έχουμε επικεντρωθεί περισσότερο στο εξωτερικό. Αλλά όσες φορές έχουμε βρεθεί ενώπιον του ελληνικού κοινού ήταν φοβερές εμπειρίες και νιώθουμε ότι μας έχει αγκαλιάσει θερμά!

Διαβάστε επίσης  Άγγελος Αντωνόπουλος:" Ο Μαρξ ζει και βασιλεύει στη σκηνή του θεάτρου Άλμα."

3) Πείτε μας λίγα λόγια για το album που έχετε κυκλοφορήσει. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης σας για το album αυτό;

Το άλμπουμ μας “Order of the Minus” εξετάζει σαν θεματική την έννοια της απώλειας στο σήμερα. Με υποθεματικές όπως οι κοινωνικές δυσκολίες και η ταμπελοποίηση, μέχρι βαθύτερα και πιο περίπλοκα θέματα όπως οι εσωτερικές ψυχολογικές διαμάχες και η προσωπική απώλεια βλέπουμε την απώλεια ως μια πιθανή κοινή μεταβλητή υπό την οποία οι άνθρωποι του σήμερα μπορούν να ενωθούν αφήνοντας τις διαφορές τους στην άκρη, ώστε να προχωρήσουν προς ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από το σύνθημα “ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα”, το “Order of the Minus” στηρίζεται στην πεποίθηση ότι αν δεχτούμε πως όλοι μας έχουμε βιώσει την απώλεια και έχουμε χάσει κάτι στην ζωή μας, τότε μπορούμε σιγά-σιγά να ρίξουμε τις άμυνές μας και αντί να κοιτάμε τις διαφορές μας να επικεντρωθούμε στις ομοιότητές μας με τελικό στόχο να κερδίσουμε στην ζωή. Την μίξη και το mastering του δίσκου ανέλαβε ο Forrester Savell (Karnivool, Twelve Foot Ninja, Dead Letter Circus), την ηχογράφηση ο Δημήτρης Μισυρλής στο Matrix Recording Studio Athens, ενώ το artwork επιμελήθηκε ο Gustavo Sazes (Machine Head, Arch Enemy, Amaranthe). Ο δίσκος είναι διαθέσιμος σε φυσική μορφή digipak μέσω Bandcamp και φυσικά σε digital μορφή σε όλες τις φηφιακές πλατφόρμες.

Πηγή εικόνας: Project Renegade

4) Πως βιώσατε τις μέρες της καραντίνας και ποια ήταν η σχέση σας με την τέχνη; Μπορεί κανείς να παραμείνει δημιουργικός σε περίοδο κρίσης;

Για εμάς παρά την αβεβαιότητα και την ανησυχία που έφερε στην καθημερινότητά μας ήταν μια τέλεια ευκαιρία να συνθέσουμε το επόμενο άλμπουμ μας. Λόγω του ότι είχαμε πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια μας καταφέραμε και χωρέσαμε δουλειά ενός έτους μέσα σε ενάμιση μήνα στην ουσία. Ήταν πολύ δημιουργική περίοδος για εμάς, ήμασταν απερίσπαστοι και ήταν πολύ διασκεδαστική εμπειρία. Επίσης νομίζω ότι λόγω της κατάστασης ήμασταν πιο ανοιχτοί στο να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και να περάσουμε αφιλτράριστα ότι σκεφτόμασταν στη μουσική μας. Τώρα το πώς παραμένει κανείς δημιουργικός νομίζω είναι πάνω στον καθένα μας. Είναι κατανοητό ότι όλοι αντιδρούμε διαφορετικά στις καταστάσεις οπότε σε κάποιον μπορεί να του ήρθε η όρεξη να δημιουργήσει ενώ σε κάποιον άλλο να μην είχε καν την ενέργεια και την συναισθηματική αντοχή. Εμείς γενικά βαριόμαστε εύκολα οπότε προχωράμε γρήγορα -τουλάχιστον σαν σκέψη- τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε με την μπάντα γι´αυτό και νομίζω δούλεψε θετικά σε εμάς η καραντίνα.

Διαβάστε επίσης  Δημήτρης Σταμούλης: "Οι τέχνες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους"

5) Ποιος είναι το μουσικό σας πρότυπο;

Δεν ξέρω αν έχουμε κάποιο πρότυπο με την έννοια του να θέλουμε να γίνουμε σαν και αυτόν/αυτήν. Σίγουρα έχουμε επιρροές από την ευρύτερη σκηνή του metal όπως System Of A Down, Rage Against The Machine, Rammstein, Korn, Limp Bizkit, Evanescence, Pantera, Metallica, In This Moment, Slipknot και άλλους πολλοὐς όπως επίσης και από άλλα είδη μουσικής όπως hip-hop, rap, pop, soul, κλασική κτλ. Πάντως για εμένα προσωπικά θα ξεχώριζα με την έννοια του idol τραγουδιστές όπως οι Freddy Mercury, Prince, Elton John, Bruce Dickinson, Maria Brink που θεωρώ ότι έχουν φοβερό performance πέρα από μουσικό ταλέντο.

6) Ποια είναι τα σχεδιά σας για το μέλλον;

Αναμένουμε να περάσει όλη αυτή η φάση της πανδημίας για να ξαναβρεθούμε on stage! Προφανώς έχουν ακυρωθεί κάποια πράγματα ενώ κάποια άλλα έχουν μεταφερθεί για το 2021 όπως ένα summer fest στην Βουλγαρία με Within Temptation και Lacuna Coil. Στις 24 Οκτώβρη έχουμε ένα covid19 regulated live στην Αθήνα στο Hollywood stage (με την ελπίδα ότι θα επιτρέπονται οι συναυλίες μέχρι τότε) καθώς και άλλα που θα ανακοινωθούν μελλοντικά. Φυσικά η προσοχή μας είναι στην ηχογράφηση του επόμενου δίσκου και για την ώρα και αναμένουμε τις εξελίξεις!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη! Καλή συνέχεια!

Είμαι 20 χρονών και γεννήθηκα στα Γιάννενα.Σπουδάζω Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Λατρεύω τα ταξίδια,ασχολούμαι με το ρεμπέτικο τραγούδι και γράφω ανελλιπώς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

catcalling

Catcalling: όχι, δεν είναι κοπλιμέντο!

Το catcalling ή αλλιώς street harassment πρόκειται για λεκτική παρενόχληση
Στην εικόνα απεικονίζονται τρεις γυναίκες και ένας νεαρός άνδρας. Η κοπέλα στην μέση φοράει ένα πολύχρωμο κασκόλ που κρύβει τη μύτη της από τη μια μεριά και από την άλλη το φοράει ο νεαρός άνδρας, ο οποίος κρατάει ένα ροζ λουλούδι.

Penelope: Αυτό το γουρουνάκι έχασε τη μύτη του για την αγάπη

Το Penelope είναι μια ρομαντική κωμωδία φαντασίας του 2006