Ο Κήπος σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Από Μηχανής Θέατρο

 Ο Κήπος

Ο Κήπος

του Bruce Gooch

Από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Το Από Μηχανής Θέατρο, ο νέος θεατρικός πόλος έλξης της πόλης, συνεχίζει με ένα δυναμικό ρεπερτόριο και τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Μυλωνά.

Παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Από Μηχανής Θέατρο για το έργο Ο Κήπος του διακεκριμένου Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch. Πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Advertising

Advertisements
Ad 14

Βρισκόμαστε στα 70ς. Οι κοινωνικές σταθερές βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Η γέννηση μιας καινούργιας εποχής με το δικό της νοσταλγικό σάουντρακ, θα παρασύρει τους ήρωες έξω απ’ τα συνηθισμένα. Δυο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται. Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ κι οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Με φόντο την μουσική της δεκαετίας του 70, οι ήρωες θα συναντηθούν σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

Μια παράσταση ωδή στα 70ς και στην εκπλήρωση του ονείρου που γέννησε αυτή η εποχή.

Ο Κήπος (Tangled Garden) είναι το τελευταίο έργο του Bruce Gooch, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages, η οποία εδρεύει στο Τορόντο. Το Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με την New Fangled Stages θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Κήπο (Tangled Garden) ενώ θα φιλοξενήσει και την αγγλική παραγωγή του έργου με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Bruce Gooch και την Lynn Vogt.

Advertising

«Στην “ξηρή” ζωή των δύο ηρώων, ο Κήπος είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο Κήπος μετατρέπεται σε έναν τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν μια κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες.»

Δημήτρης Μυλωνάς

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Advertising

Κείμενο: Bruce Gooch

Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγελικη Αθανασιάδου, Λήδα Σπερελάκη

Advertising

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Επιμέλεια Κίνησης και Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου

Advertising

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Καρανικόλας

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Advertising

Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη

 

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ:
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Advertising

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό: 15€

Άνω των 65/Φοιτητικό –Ανέργων –Αμεα: 12 €

Advertising

Aτέλεια: 5€

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

Από Μηχανής Θέατρο

www.amtheater.gr
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τκ 10436
Τηλέφωνο: 210 5232097

Advertising

Ώρες ταμείου και επικοινωνίας: Καθημερινά 9:00 –  22:00
info@amtheater.gr

Γεννήθηκα και μένω στην Θεσσαλονίκη. Από την νεαρή μου ηλικία αγάπησα το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα βιβλία κάτι που με οδήγησε λίγα χρόνια μετά στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η βαθιά και συστηματική ενασχόληση με το θέατρο αποτελεί πηγή ζωής και τρόπο έκφρασης για μένα. Η δημιουργικότητα και η έμπνευση μου βρίσκουν διέξοδο και στην διακόσμηση.

Περισσότερα από τη στήλη: Θέατρο

Θέατρο

Τα διακείμενα κλασικών έργων: Ανασύνθεση

Τα διακείμενα κλασικών έργων Όλοι έχουμε ακουστά κάποια από τα κλασικά θεατρικά αριστουργήματα και τα…

Θέατρο

Αγαμέμνων στο Επίκεντρο: Ο κύκλος του αίματος

Ο Αγαμέμνων στο Επίκεντρο της Πάτρας. Είδαμε την παράσταση της Ραφίκας Σαουίς πάνω σε μία πρωτοπόρα…

Θέατρο

Το κοινωνικό θέατρο: χαρακτηριστικά, εκπρόσωποι και η πρωτοποριακή φιλοσοφία του

Πηγή εικόνας: athinorama.gr Το κοινωνικό θέατρο, ως όρος αρχίζει να χρησιμοποιείται κατά τον 20ο αιώνα.…

Θέατρο

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών στο Αριστοτέλειον

“Carpe Diem παιδιά.  Αδράξτε τη μέρα!” Αυτά είναι τα λόγια του καθηγητή Κήτινγκ, που μας…

Θέατρο

Οιδίποδας Τύραννος: Μοίρα ή προσωπική ευθύνη;

Είναι ο άνθρωπος κύριος της μοίρας του ή η πορεία της ζωής του εκπληρώνει ένα…

Θέατρο

Ο ηθοποιός Διονύσης Παπανδρέου θέλει να ζει, όχι απλά να επιβιώνει. Αλλιώς, όλα είναι φακντ-απ!

Από την «Γη της Ελιάς» ως Φίλιππος στην επιβλητική σκηνή του Θεάτρου Άλφα και την…

Θέατρο

Ανδρομέδα – Τέσσερις γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες

Η θεατρική ομάδα Ανδρομέδα τολμά να φέρει στη σκηνή θέματα που το μαζικό θέατρο ίσως…