Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα και μέλι

Λουκουμάδες με κανέλα | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Λουκουμάδες | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παρακάτω θα βρείτε μια σπιτική συνταγή για αφράτους λουκουμάδες με κανέλα και μέλι που μπορείτε να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας στο σπίτι σας.

Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αφράτους λουκουμάδες με κανέλα και μέλι είναι τα παρακάτω:

Υλικά για τη ζύμη:

  • 300mL ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • 200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80gr φαρίνα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού σόδα μαγειρική

Υλικά για σερβίρισμα:

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • μέλι
  • κανέλα
  • αμύγδαλο τριμμένο (προαιρετικά)

Προετοιμασία και εκτέλεση

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και τη φαρίνα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και στη μέση της ζύμης ρίχνουμε τη μαγιά και λίγο από το νερό. Μόλις δούμε ότι φουσκώνει η μαγιά μπορούμε να ρίξουμε και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε με καπάκι ή πετσέτα μέχρι να φουσκώσει. Όσο πιο πολύ φουσκώσει τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν στη συνέχεια, οι λουκουμάδες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι της ζύμης στην κατσαρόλα για να τεστάρουμε αν είναι έτοιμο το λάδι. Μόλις  δούμε να βγαίνουν φυσαλίδες από το λάδι, παίρνουμε με ένα κουτάλι και την βοήθεια του χεριού μας ένα κομμάτι από τη ζύμη και το ρίχνουμε σε σφαιρική μορφή στο λάδι. Οι λουκουμάδες πρέπει να “κολυμπάνε” στο λάδι και να μην ακουμπάνε στον πάτο της κατσαρόλας. Μετά από λίγα λεπτά οι λουκουμάδες θα χρειαστούν γύρισμα.

Διαβάστε επίσης  Πουρές κάστανου: Καλωσορίζουμε το χειμώνα!
Λουκουμάδες | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Στο λάδι | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Βγάζοντας τους λουκουμάδες από την κατσαρόλα, μπορούμε να τους τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί από το χαρτί μέρος του λαδιού από τους λουκουμάδες.  Στη συνέχεια, τους σερβίρουμε σε ένα άλλο πιάτο ρίχνοτας τους το μέλι και την κανέλα (προαιρετικά το τριμμένο αμύγδαλο ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας).

 

Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα και μέλι | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Έξτρα tips

  • Η μαγιά όταν φουσκώνει με το λίγο νερό που θα της ρίξουμε σημαίνει ότι είναι “ζωντανή”.  Επειδή η μαγιά είναι ζωντανός οργανισμός ενεργοποιείται με το ζεστό νερό. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ρίξουμε καυτό νερό.

Καλή επιτυχία στην εκτέλεση & Καλή σας όρεξη!

Advertising

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Χρόνης Αηδονίδης: Σπουδαίος Έλληνας μουσικός

Ο Χρόνης (Πολυχρόνης) Αηδονίδης ήρθε στον κόσμο στις 23 Σεπτεμβρίου

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση

Γνωστικές δεξιότητες και γήρανση Πώς οι γνωστικές δεξιότητες μειώνονται με