Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα και μέλι

Λουκουμάδες με κανέλα | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Λουκουμάδες | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παρακάτω θα βρείτε μια σπιτική συνταγή για αφράτους λουκουμάδες με κανέλα και μέλι που μπορείτε να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας στο σπίτι σας.

Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αφράτους λουκουμάδες με κανέλα και μέλι είναι τα παρακάτω:

Υλικά για τη ζύμη:

  • 300mL ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • 200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80gr φαρίνα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού σόδα μαγειρική

Υλικά για σερβίρισμα:

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • μέλι
  • κανέλα
  • αμύγδαλο τριμμένο (προαιρετικά)

Προετοιμασία και εκτέλεση

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και τη φαρίνα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και στη μέση της ζύμης ρίχνουμε τη μαγιά και λίγο από το νερό. Μόλις δούμε ότι φουσκώνει η μαγιά μπορούμε να ρίξουμε και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε με καπάκι ή πετσέτα μέχρι να φουσκώσει. Όσο πιο πολύ φουσκώσει τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν στη συνέχεια, οι λουκουμάδες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι της ζύμης στην κατσαρόλα για να τεστάρουμε αν είναι έτοιμο το λάδι. Μόλις  δούμε να βγαίνουν φυσαλίδες από το λάδι, παίρνουμε με ένα κουτάλι και την βοήθεια του χεριού μας ένα κομμάτι από τη ζύμη και το ρίχνουμε σε σφαιρική μορφή στο λάδι. Οι λουκουμάδες πρέπει να “κολυμπάνε” στο λάδι και να μην ακουμπάνε στον πάτο της κατσαρόλας. Μετά από λίγα λεπτά οι λουκουμάδες θα χρειαστούν γύρισμα.

Λουκουμάδες | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Στο λάδι | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Βγάζοντας τους λουκουμάδες από την κατσαρόλα, μπορούμε να τους τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί από το χαρτί μέρος του λαδιού από τους λουκουμάδες.  Στη συνέχεια, τους σερβίρουμε σε ένα άλλο πιάτο ρίχνοτας τους το μέλι και την κανέλα (προαιρετικά το τριμμένο αμύγδαλο ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας).

 

Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Αφράτοι λουκουμάδες με κανέλα και μέλι | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Έξτρα tips

  • Η μαγιά όταν φουσκώνει με το λίγο νερό που θα της ρίξουμε σημαίνει ότι είναι “ζωντανή”.  Επειδή η μαγιά είναι ζωντανός οργανισμός ενεργοποιείται με το ζεστό νερό. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ρίξουμε καυτό νερό.

Καλή επιτυχία στην εκτέλεση & Καλή σας όρεξη!

Advertising

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…