Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει και σίγουρα όλοι θα κάνουμε ένα συμβολικό δωράκι στις μαμάδες μας, στις γλυκές τριανταφυλλένιες μας! έτσι ακριβώς είναι και το γλυκάκι που θα φτιάξουμε για αυτές… γλυκό και τριανταφυλλένιο. Ιδιαίτερο όπως και η κάθε μαμά, που μπορεί να είναι γλυκιά και να μοσχοβολάει όπως τα πέταλα του τριαντάφυλλου, ή να είναι σκληρή όπως τα αγκάθια του, δεν παύει όμως να είναι μαμά και να αγαπάει τα παιδιά της με τον τρόπο της. Χρόνια πολλά μαμά !!! Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!!!
Συστατικά για τα βάση
4. ασπράδια αυγών
7. κρόκοι αυγών
85 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη άχνη για πασπάλισμα
Συστατικά για την Πανακότα
750 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. ζελατίνες
Δύο κουταλάκια γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Οδηγίες για τη βάση
- Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 2/3 της ζάχαρης στο μίξερ με το σύρμα έως
- βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ,
- καθαρίζουμε πολύ καλά τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε εκεί τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
- Παίρνουμε τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων χρησιμοποιώντας μια μαρίζ
- Απλώνουμε με μια σπάτουλα το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα.
- πασπαλίζουμε με άχνη και έπειτα με ζάχαρη
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν αρκετά.
Οδηγίες για την πανακότα
- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες βάζοντάς τες μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα με τη ζάχαρη και το γλυκό τριαντάφυλλο
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας στραγγισμένα,
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να δέσει λίγο το μείγμα
- ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει
- Τέλος διακοσμούμε με βρώσιμα τριαντάφυλλα
*Ζαχαρένια τριαντάφυλλα