Καλοκαιρινή και δροσερή τάρτα φρούτων


Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ζεστασιάς, του ήλιου και της απόλαυσης νόστιμων επιδορπίων που είναι δροσερά και αναζωογονητικά. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι η τέλεια στιγμή για να απολαύσετε κάτι γλυκό που θα σας δροσίσει και θα γλυκάνει την ημέρα σας. Υπάρχουν τόσα πολλά νόστιμα καλοκαιρινά επιδόρπια για να διαλέξετε, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι μια κλασική τάρτα φρούτων.

Οι τάρτες φρούτων είναι ένα βασικό επιδόρπιο σε πολλές χώρες, και για καλό λόγο. Είναι ελαφριά και ο τέλειος τρόπος για να αναδείξετε τα ζωντανά και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού. Μια τάρτα φρούτων αποτελείται συνήθως από μια βουτυρώδη βάση, γεμάτη με κρέμα ζαχαροπλαστικής και συμπληρωμένη με φρέσκα φρούτα. Είναι ένα επιδόρπιο που είναι τόσο όμορφο όσο και νόστιμο και είναι εκπληκτικά εύκολο να φτιαχτεί.

Υλικά

 

Για τη βάση:

  • 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές κρύο νερό

Κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • 1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κρόκους αυγών
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

Για την επικάλυψη φρούτων:

  • 2 φλιτζάνια από τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα ή ροδάκινα
  • 1/4 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό φρούτων θέλετε για την επικάλυψη και μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ζάχαρης και βανίλιας στην κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με το γούστο σας.

Εκτέλεση βάσης

Για να φτιάξετε μια τάρτα φρούτων, ξεκινήστε κάνοντας την βάση. Το πρώτο βήμα είναι να αναμίξετε τα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια, θα προσθέσετε το βούτυρο σε κύβους πάνω στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τον κρόκο αυγού και το κρύο νερό και προσθέστε αυτό το μείγμα στα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί η ζύμη και στη συνέχεια ζυμώστε την μερικές φορές σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματίσει μια μπάλα. Ισιώστε την μπάλα σε ένα δίσκο, τυλίξτε την με μεμβράνη και ψύξτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αφού κρυώσει, ανοίγουμε τη ζύμη ισόπαχα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τη μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα, κόβοντας τυχόν περίσσευματα ζύμης από τις άκρες. Τρυπήστε τον πάτο της κρούστας με ένα πιρούνι και ψύξτε τον για άλλα 30 λεπτά πριν τον ψήσετε στο φούρνο. Μόλις ψηθεί και κρυώσει η βάση, είναι έτοιμη να γεμίσει με κρέμα ζαχαροπλαστικής και να συμπληρωθεί με φρέσκα φρούτα.

Advertising

Εκτέλεση κρέμας ζαχαροπλαστικής

Όσο κρυώνει η κρούστα, ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να το φτιάξετε ζεσταίνοντας το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών και το άμυλο καλαμποκιού μαζί. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα κρόκου αυγού ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στην κρύα βάση και απλώστε την ώστε να γίνει ομοιόμορφη. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε την επικάλυψη φρούτων. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα ή ροδάκινα, και τακτοποιήστε τα πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να είστε όσο δημιουργικοί θέλετε με τη σύνθεση φρούτων, καθιστώντας την όσο το δυνατόν πιο πολύχρωμη και οπτικά ελκυστική.

Μόλις τακτοποιηθούν τα φρούτα, μπορείτε να δώσετε στην τάρτα σας μια τελική πινελιά αλείφοντας λίγη μαρμελάδα βερίκοκου πάνω από το φρούτο για να του δώσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα. Τοποθετήστε την τάρτα στο ψυγείο για να κρυώσει για λίγες ώρες. Έχετε ένα εκπληκτικό και νόστιμο καλοκαιρινό επιδόρπιο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

Συμπερασματικά, οι τάρτες φρούτων είναι ένα τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο που είναι ελαφρύ, δροσιστικό και εύκολο να φτιαχτεί. Είτε διοργανώνετε ένα καλοκαιρινό πάρτι, ένα οικογενειακό δείπνο ή απλά λαχταράτε κάτι γλυκό και απολαυστικό, μια τάρτα φρούτων είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει με το παραπάνω. Δοκιμάστε το λοιπόν και απολαύστε τη γεύση του καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά.

Advertising

 

Καλή σας όρεξη!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Φλώρινα. Από τα παιδικά μου χρόνια είχα κλίση προς τις τέχνες με μεγαλύτερες αγάπες την μουσική, την λογοτεχνία, την ποίηση και την μαγειρική. Ωστόσο, με κέρδισε η αγάπη για τον συνάνθρωπο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φοιτώ στο τμήμα της Νοσηλευτικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Παράλληλα βέβαια δεν ξεχνώ την αγάπη για την μαγειρική γεγονός που με ώθησε σε σπουδές αρτοζαχαροπλαστικής, όπως και την αγάπη μου για την λογοτεχνία καθώς διατηρώ σελίδα στο instagram με προσωπικά quotes, το όνομα αυτής Erinn.e.yes ή Ερινύες.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…