
Τα τριαντάφυλλα ανέκαθεν είναι το λουλούδι του έρωτα και τις αγάπης, τα έχουμε συνηθίσει όλοι μας στα ανθοδοχεία, σε μπουκέτα, στους κήπους. Φρέσκα, αποξηραμένα ή ψεύτικα! Τα έχουμε δει να γίνονται γλυκό του κουταλιού ή κολόνια στα παιδικά μας χρόνια. Είναι αγαπημένο λουλούδι ειδικά για τις γυναίκες με ωραία χρώματα και μυρωδιά. Πόσοι όμως τα έχετε δει σε γλυκό (όχι κουταλιού) και τα έχετε γευτεί; Ας μιλήσουμε για αυτά τα μικρά βρώσιμα αρωματικά αποξεραμένα τριαντάφυλλα που έχουν κλέψει τις καρδίες του κόσμου τα τελευταία χρόνια και ολοένα και περισσότεροι τα χρησιμοποιούν.
Φυσικά δεν είναι μόνο τα τριαντάφυλλα βρώσιμα, υπάρχουν και άλλα λουλούδια όπως η αμυγδαλιά, η βιολέτα, το γεράνι, το γιασεμί και το γαρίφαλο, ο ιβίσκος και η καλέντουλα, η λεβάντα και οι λεμονανθοί η πασχαλιά και την πορτοκαλιά. Συνήθως τα βλέπουμε σε εκδηλώσεις στα πακ κεικ, στα μπισκότα σε τούρτες κ.α. δίνουν χρώμα και ζωντάνια στα γλυκίσματα και πλέον ο κόσμος τα συνήθισε και τα ζητάει. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι πως τα βρώσιμα λουλούδια είναι θρεπτικά, περιέχουν μέταλλά, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Πηγή:wikifarmer
Τα μικρά αρωματικά αποξεραμένα τριανταφυλλάκια Μαρόκου με το υπέροχο ροζ-μωβ χρώμα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αρωματίσει και να διακοσμήσει κανείς γλυκά και ποτά. Μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα και σε σχέση με τα φρέσκα βρώσιμα λουλούδια μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετό καιρό.

Υλικά για το αρωματικό κέικ τριαντάφυλλο
- Πέντε αυγά
- Δύο κούπες ζάχαρη
- μισό βιτάμ-μισό σπορέλαιο
- Μία κούπα γάλα
- Δύο κ.σ ροδόνερο
- Τρείς κούπες αλεύρι + ένα μπέικιν
- Ένα κ.γ σόδα
Εκτέλεση συνταγής για το κεικ
Εκτέλεση:
- Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν
- προσθέτουμε το γάλα και τη σόδα
- ανακατεύουμε για δυο λεπτά
- τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα!!!
Σε αλευρωμένη και καλά βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα!!!!
Υλικά για το γλάσο
-
2 φλ. ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ λεμόνι
- 1 κ.σ ροδόνερο
-
χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ
Εκτέλεση για το γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και απαλό γλάσο,
Συμβουλή: αν βγει πηκτό προσθέτουμε υγρασία, αν βγει νερουλό προσθέτουμε άχνη. Το γλάσο γενικά θέλει καλό ανακάτεμα ώστε να γίνει λείο και μεταξένιο, μην το φοβηθείτε, είναι πολύ εύκολο να γίνει. Προσέξτε την άχνη, να είναι χωρίς χοντρά κομμάτια, αν έχει απλά τα σπάτε με ένα πιρούνι.
Γαρνίρουμε με μικρά αρωματικά βρώσιμα τριαντάφυλλα.