Μαγειρίτσα με μανιτάρια για το βράδυ της Ανάστασης!

Πηγή: saveur.com

Μαγειρίτσα με μανιτάρια! Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι έχουν εξοικειωθεί με την τάση της χορτοφαγίας. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια ξεφεύγει από την κλασική. Τα μανιτάρια, το μαρούλι και ο άνηθος συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο το αβγολέμονο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Είναι ένα πιάτο που κάποιος λάτρης της παραδοσιακής μαγειρίτσας μπορεί και να το απορρίψει! Είναι όμως ένα πεντανόστιμο και πρωτότυπο πιάτο, αν και πρόκειται για παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής της μαγειρίτσας!

Μεγάλο Σάββατο και οι προετοιμασίες για το τραπέζι της Ανάστασης έχουν ξεκινήσει με την μαγειρίτσα να έχει τον κύριο ρόλο! Η μαγειρίτσα συμβολίζει την μετάβαση από τις 40 μέρες νηστείας στην κρεατοφαγία του Πάσχα. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια, είναι μία vegetarian εκδοχή, είναι ελαφριά και σίγουρα ένα υγιεινό πιάτο που προτιμάται από πολύ κόσμο!

Το τραπέζι της Ανάστασης στρώνεται με νόστιμο φαγητό, προσευχές και ευλογίες. Το μαγειρικό έθιμο της μαγειρίτσας ποικίλλει σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας. Η μαγειρίτσα όπως και τα κόκκινα αυγά είναι σύμβολα του Πάσχα και η κατανάλωσή τους οριοθετεί  και το τέλος της νηστείας. Ο συμβολισμός της μαγειρίτσας κρύβεται στα χορταρικά, τα οποία συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι εις μνήμην της σκλαβιάς τους από τους  Αιγύπτιους.

Εύχομαι Πολύ καλή και νόστιμη Ανάσταση σε όλους!

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Υλικά:

6 λευκά μανιτάρια μεσαία

1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια

Διαβάστε επίσης  Τιραμισού, το αυθεντικό

1 κρεμμύδι ξερό μεσαίο

Advertising

1 μαρούλι μεγάλο

μισό ματσάκι άνηθο

χυμό από 1 λεμόνι

λίγο λευκό κρασί

Advertising

1 φλυτζάνι ρύζι για σούπα

2 αυγά μεσαία

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Advertising

Ξεκινήστε για την μαγειρίτσα με μανιτάρια! Σκουπίστε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί για τα καθαρίσετε από τυχόν βρωμιά. Αφαιρέστε τα σκληρά κοτσάνια. Κόψτε τα μανιτάρια σε τέταρτα. Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι αφού τα έχετε πλύνει καλά. Επίσης, ψιλοκόψτε το μαρούλι και πλύνετε πολύ καλά με νερό και ξύδι. Κατά τον ίδιο τρόπο ψιλοκόψτε και τον άνηθο. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ξεκινήστε να σοτάρετε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο μαρούλι και τον άνηθο με λίγο νερό. Σβήστε με το λευκό κρασί. Προσθέστε αλάτι και  πιπέρι και μόλις πάρει βράση ρίξτε το ρύζι και στο τέλος τα μανιτάρια. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι έτοιμη!

Για το αυγολέμονο:

Σε ένα μπολ ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε με ένα πιρούνι (όχι σύρμα), ρίξτε τον χυμό από το λεμόνι. Με μία κουτάλα ρίξτε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα της μαγειρίτσας. Ανακατέψτε ελαφρώς και το ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα. Τέλος, πιάνοντας την κατσαρόλα από τα χερούλια ανακατέψτε έτσι ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού. Μπορείτε να σερβίρετε την λαχταριστή και αχνιστή μαγειρίτσα με μανιτάρια και αβγολέμονο!

Διαβάστε επίσης  Σούπα λαχανικών με ταχίνι

 

                                                                                                            Καλή όρεξη!!

Advertising

  • argigo.gr
  • viannitika.gr
  • Οlive, τεύχος 25, Απρίλιος 2009
  • ΒΗΜΑ gourmet, τεύχος 66, Απρίλιος 2012

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Απόκρυφοι κώδικες της αρχαιότητας

Γραπτά που αντιστέκονται στον χρόνο και μεταφέρουν μηνύματα, που πολλές

Στυλ συναισθηματικής προσκόλλησης και ερωτικές σχέσεις

Οι συναισθηματικοί δεσμοί που αναπτύσσουμε στις σχέσεις μας δεν δημιουργούνται