Μακαρονάδα Alfredo: Μια νόστιμη εκδοχή της

Μακαρονάδα Alfredo | Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Alfredo | Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η σάλτσα Alfredo (μακαρονάδα Alfredo) είναι μια κρεμώδης σάλτσα, η οποία ταιριάζει με φιλέτο κοτόπουλο, μπέικον, μπιφτέκι από μοσχάρι και μανιτάρια. Η συνταγή μακαρονάδα Alfredo δημιουργήθηκε από τον Ιταλό σεφ Alfredo di Lello το 1920.

Συνταγή

Υλικά (μακαρονάδα Alfredo):

Για την μακαρονάδα Alfredo θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 τυρί τριμμένο Gouda
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 50 ζαμπόν
  • 50 γραμμάρια μανιτάρια
  • 20 γραμμάρια φρέσκο γάλα
  • 1 φύλλο δυόσμο ή βασιλικό

Προετοιμασία και Εκτέλεση:

Για τα μακαρόνια της μακαρονάδας Alfredo: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στην συσκευασία και τα αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας δύο λεπτά νωρίτερα από το χρόνο βρασμού. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα σουρώνουμε. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με τρεις κουταλιές σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε στη συνέχεια τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε για μισό λεπτό και στη συνέχεια,  τα απομακρύνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.

Για την σάλτσα: Κόβουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και το ζαμπόν σε κομματάκια και τα τοποθετούμε σε τηγάνι ενώ έχουμε ρίξει ήδη δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και ανακατεύουμε για τρία λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύουμε για μισό λεπτό και μετά ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να βράσει (θα δούμε να υπάρχουν φουσκάλες). Απομακρύνουμε το ζεστό μείγμα από τη φωτιά και το ρίχνουμε από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύοντας με σχετικά γρήγορες κινήσεις. Η μακαρονάδα Alfredo είναι έτοιμη!

Advertising

Advertisements
Ad 14

Έξτρα tips:

  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε έξτρα τριμμένο τυρί πάνω απ’ την μακαρονάδα Alfredo όταν είναι ακόμη ζεστή.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια δύο με τρία λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας για να μην λιώσουν καθώς ρίχνουμε πάνω τους την καυτή σάλτσα από το τηγάνι.
  • Στολίζουμε το πιάτο μας (μακαρονάδα Alfredo) με ένα φύλλο δυόσμου ή βασιλικού, με βάση τις προτιμήσεις μας.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…