
Η σάλτσα Alfredo (μακαρονάδα Alfredo) είναι μια κρεμώδης σάλτσα, η οποία ταιριάζει με φιλέτο κοτόπουλο, μπέικον, μπιφτέκι από μοσχάρι και μανιτάρια. Η συνταγή μακαρονάδα Alfredo δημιουργήθηκε από τον Ιταλό σεφ Alfredo di Lello το 1920.
Συνταγή
Υλικά (μακαρονάδα Alfredo):
Για την μακαρονάδα Alfredo θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 500 γραμμάρια μακαρόνια
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 τυρί τριμμένο Gouda
- 200 γραμμάρια μπέικον
- 50 ζαμπόν
- 50 γραμμάρια μανιτάρια
- 20 γραμμάρια φρέσκο γάλα
- 1 φύλλο δυόσμο ή βασιλικό
Προετοιμασία και Εκτέλεση:
Για τα μακαρόνια της μακαρονάδας Alfredo: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στην συσκευασία και τα αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας δύο λεπτά νωρίτερα από το χρόνο βρασμού. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα σουρώνουμε. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με τρεις κουταλιές σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε στη συνέχεια τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε για μισό λεπτό και στη συνέχεια, τα απομακρύνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Για την σάλτσα: Κόβουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και το ζαμπόν σε κομματάκια και τα τοποθετούμε σε τηγάνι ενώ έχουμε ρίξει ήδη δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και ανακατεύουμε για τρία λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύουμε για μισό λεπτό και μετά ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να βράσει (θα δούμε να υπάρχουν φουσκάλες). Απομακρύνουμε το ζεστό μείγμα από τη φωτιά και το ρίχνουμε από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύοντας με σχετικά γρήγορες κινήσεις. Η μακαρονάδα Alfredo είναι έτοιμη!
Έξτρα tips:
- Μπορούμε να τοποθετήσουμε έξτρα τριμμένο τυρί πάνω απ’ την μακαρονάδα Alfredo όταν είναι ακόμη ζεστή.
- Βράζουμε τα μακαρόνια δύο με τρία λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας για να μην λιώσουν καθώς ρίχνουμε πάνω τους την καυτή σάλτσα από το τηγάνι.
- Στολίζουμε το πιάτο μας (μακαρονάδα Alfredo) με ένα φύλλο δυόσμου ή βασιλικού, με βάση τις προτιμήσεις μας.