Milkshake μπανάνα: Μια δροσιστική επιλογή ροφήματος

Τι πιο ωραίο από ένα παγωμένο ποτήρι με Milkshake μπανάνα για τους ζεστούς μήνες που έρχονται μπροστά μας! Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτό το δροσιστικό ρόφημα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να δοκιμάσεις το δικό σου Milkshake μπανάνα. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο ρόφημα για όλες τις μέρες και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τον καφέ σου! Με λίγα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υγιεινό και νόστιμο ρόφημα. Ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

Πάμε τώρα να δούμε μαζί τα βήματα!

Υλικά που θα χρειαστείς

  • Μια μπανάνα
  • Ένα ποτήρι γάλα (εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα αμυγδάλου, αγελάδας ή σόγια, με βάση την προτίμησή σου)
  • Μισή κουταλιά του γλυκού σοκολάτα σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη μπανάνα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (περίπου δύο λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα (και τη σοκολάτα σε σκόνη αν την επιλέξαμε) στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομογενές (περίπου ένα λεπτό). Σερβίρουμε το μίγμα σε ένα ποτήρι (αρκετοί προτιμούν να βάλουν και ένα με δύο παγάκια έξτρα). Σε αυτό το σημείο το ρόφημα είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Advertising

Advertisements
Ad 14
Milkshake | Πηγή: www.argiro.gr
Milkshake| Πηγή: www.argiro.gr

Έξτρα tips:

  • Η ίδια διαδικασία μπορεί ακολουθηθεί για οποιοδήποτε φρούτο θα ήθελες να δοκιμάσεις σε ρόφημα ή ακόμη και για συνδυασμό φρούτων (π.χ. φράουλα και βατόμουρα).
  • Μπορείς να δώσεις μια γεύση ενός έξτρα φρούτου χρησιμοποιώντας διάφορα σιρόπια που υπάρχουν. Όταν θα είναι έτοιμο το Milkshake απλά προσθέτεις λίγη ποσότητα από σιρόπι καραμέλας, κερασιού, σοκολάτας κλπ.
  • Για να γίνει πιο παγωμένο το ρόφημά μας μπορούμε να τρίψουμε με το μπλέντερ 3-4 παγάκια μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια και στη συνέχεια να τα προσθέσουμε μέσα στο μίγμα μας. Εδώ θα πρέπει να γίνει ξανά ανάμιξη για ελάχιστο χρόνο.
  • Τέλος, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι να ρίξουμε και μια κουταλιά του γλυκού μέλι στο βήμα που ρίχνουμε το γάλα στο μπλέντερ (αλλά εδώ δεν θα ταίριαζε να βάλεις τη σκόνη σοκολάτας).

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…