«Francis Bacon – Παραμορφώσεις» σε σύλληψη – σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παυλίδη

«Francis Bacon – Παραμορφώσεις»

σε σύλληψη – σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παυλίδη

Από 12 Οκτωβρίου 2018

στο Vis Motrix Performance Studio

Advertising

Advertisements
Ad 14

Με μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη καλλιτεχνική πρόταση, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Παυλίδη, ανοίγει η αυλαία στο Vis Motrix Performance Studio. «Francis Bacon – Παραμορφώσεις» ο τίτλος της performance που βασίζεται στο βιβλίο του κριτικού τέχνης David Sylvester «Η ωμότητα των πραγμάτων – Συζητήσεις με τον Francis Bacon» (Εκδόσεις Άγρα, 2009) και που αποτελεί τη σύμπραξη καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους,  με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού αποτελέσματος.

«…Το αν οι παραμορφώσεις, που εγώ πιστεύω πως μερικές φορές βοηθούν να βγει η εικόνα προς τα έξω με πιο βίαιο τρόπο, είναι καταστροφές, μου φαίνεται πολύ αμφισβητήσιμο. Δε νομίζω ότι πρόκειται για καταστροφή. Μπορεί να θεωρηθεί σαν καταστροφή στο εικονογραφικό επίπεδο. Πάντως όχι σ’ αυτό το πράγμα που εγώ θεωρώ ότι είναι τέχνη. Καθένας φέρνει στην επιφάνεια την αντίληψη και την αίσθηση της ζωής με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί. Δε λέω ότι αυτός είναι καλός τρόπος, όμως ο καθένας προσπαθεί να πείσει με τον οξύτερο δυνατό τρόπο…» (Francis Bacon)

Η performance, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ UKYA CITY TAKEOVER που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Nottingham, είναι μια προσπάθεια της δημιουργικής ομάδας να δοθεί παραστάσιμη μορφή στο καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό έργο του ζωγράφου Francis Bacon, συνθέτοντας μια ατμόσφαιρα στην οποία ο θεατής, ως μέρος μιας συνθήκης εργαστηρίου, γίνεται μάρτυρας της δόμησης και της αποδόμησής της.

Διαβάστε επίσης  The Thread : 24 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ευχαριστούμε θερμά τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ για την παραχώρηση άδειας χρήσης μεταφρασμένων αποσπασμάτων από το βιβλίο «Η ωμότητα των πραγμάτων – Συζητήσεις με τον Francis Bacon» του David Sylvester σε μετάφραση Σπύρου Παντελάκη.  

Advertising

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη ιδέας – Εικαστικό περιβάλλον – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παυλίδης

Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Λάππα

Advertising

Μουσική σύνθεση & εκτέλεση: Γιώργος Αυφαντής, Φίλιππος Καραπάτσιος

Σχεδιασμός φωτισμού: Ελένη Χούμου

Φωτογραφίες – video: Karen Gkiounasian

Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Ξηροκώστας

Advertising

Επιμέλεια παραγωγής: Σάσα Νάτση

 

Performers:

Θανάσης Διμηνάς

Advertising

Δημήτρης Ήλκος

Σία Κουτλή

Αναστασία Κωστοπούλου

Μαρία Σαρώφ

Advertising

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 (απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης)

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου 2018

Παραστάσεις: Έως 29 Οκτωβρίου | Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα στις 21:30  (*εκτός Σαββάτου 13/10 που θα πραγματοποιηθεί ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος)

Advertising

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 8€ μειωμένο Κάθε Δευτέρα 5€ για όλους τους φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών (Τμήματα Εικαστικών)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6943 92 25 32

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/VisMotrixTheater & www.facebook.com/francisbaconproject

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Barry

Barry: Ο διάσημος σκύλος διάσωσης

Ο Barry, ο πιο διάσημος σκύλος διάσωσης στην ιστορία, αποτελεί

Ένας πολύ ευχάριστος φόνος: Φόνοι και χοροί σε παραμυθένιο σκηνικό

Το μυθιστόρημα Ένας πολύ ευχάριστος φόνος της Julia Seales, κυκλοφορεί