Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: οι φετινές υποψήφιες

μελίνα

 

Το 2007, θεσπίστηκε το “Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη”,  με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Το βραβείο απονέμεται ετησίως στην καλύτερη νέα ηθοποιό, κατά την προηγούμενη θεατρική περίοδο. Η νικήτρια,  μαζί με το χρηματικό έπαθλο, παραλαμβάνει και την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Την επόμενη χρονιά, την παραδίδει, με τη σειρά της, στην επόμενη βραβευθείσα. Το βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2007.

Η απονομή του βραβείου φέτος θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, στο Εθνικό Θέατρο REX, στις 20 Οκτωβρίου στις 20:00. Η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου , Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη, Μιχαήλ Μαρμαρινό και Ρένη Πιττακή.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι:

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, για την παράσταση “Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου και της ομάδας Grasshopper, η οποία παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

μελίνα
www.patrisnews.com

Η Μαίρη Μηνά, για την παράσταση “Με λένε Έμμα” του Ντάνκαν ΜακΜίλαν, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και της ομάδας ΝΑΜΑ, που παρουσιάστηκε στο Σύγχρονο Θέατρο.

μελίνα
monopoli.gr

Η Ελένη Στεργίου, της ομάδας This Famous Tiny Circus, για την παράσταση “Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία”, που βασίστηκε στην «Απαγωγή της Τασούλας» του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Σταθμός.

μελίνα
naftemporiki.gr

Περσινή νικήτρια του βραβείου ήταν η Ηρώ Μπέζου για το “Φιντανάκι” του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, που παρουσιάστηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Στο πλαίσιο της απονομής του Θεατρικού Βραβείου “Μελίνα Μερκούρη“, θα προβληθεί για πρώτη φορά το φιλμ “Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα”, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της ηθοποιού, στις 18 Οκτωβρίου.

Related from Θέατρο
Editor’s Pick
Θέατρο 1 min
Ύβρις και αλαζονεία στην τραγωδία
Αισχύλος: Ύβρις και αλαζονεία στη τραγωδία Ύβρις και αλαζονεία στην τραγωδία: Αυτό είναι το βασικό δίδαγμα που αναδεικνύουν…
Θέατρο
Discover more from Θέατρο
Explore the full collection of stories in this category, curated for your next read.
Explore the full Θέατρο collection
123123123