Μόνος κόσμος Emily Dickinson

 

   ”Το να πεθαίνεις είναι μια άγρια νύχτα και ένας καινούργιος δρόμος.”

Η Έμιλυ Ντίκινσον θεωρείται από τις σπουδαιότερες Αμερικανίδες  ποιήτριες της εποχής της. Τα ποιήματά της μιλούν για έναν εύθραυστο και μοναχικό κόσμο. Η Έμιλυ Ντίκινσον έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της  στο πατρικό της σπίτι, δίχως να έχει επαφή με τον πραγματικό κόσμο και με μόνη συντροφιά την ποίηση. Τα ποιήματά της έγιναν γνωστά και άγγιξαν πολλούς ανθρώπους μετά τον πρόωρο θάνατο της. Πολλοί συγγραφείς έγραψαν για την ιδιαίτερη και αινιγματική ζωή της. Ως άλλη Λώρα με ”γυάλινο” ψυχισμό έζησε μια δύσκολη ζωή αφήνοντας όμως πίσω μια παγκόσμια κληρονομιά.

Η παράσταση «Μόνος κόσμος»-Emily Dickinson  επιστρέφει από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Παρασκευή, στην πάνω αίθουσα του Χώρου Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι». Μια γυναίκα συνδέεται με την ποίηση μέσα στο χρόνο και αφήνεται στην δική της ψυχική απομόνωση, στο μοναδικό καταφύγιο, στον μόνο κόσμο που θέλει. Το τότε και το σήμερα, το εδώ και το πάντα, βρίσκονται σε επικοινωνία και σύνδεση με την ζωή της ποιήτριας Emily Dickinson. Στην παράσταση βλέπουμε μέσα από επιστολές, ποιήματα και αναφορές, μία ταύτιση με την ζωή της σήμερα.Το κείμενο του έργου αποτελεί σύνθεση από διάφορες εκδόσεις που αφορούν στην Emily Dickinson: «The Belle Of Amherst» του William Luce, «Επειδή Δεν Άντεχα Να Ζήσω Φωναχτά» σε μετάφραση των Λιάνας Σακελλίου, Αρτέμιδος Γρίβα και Φρόσως Μαντά (Εκδόσεις Gutenberg), «Έλα Στον Κήπο Μου» σε μετάφραση του Κώστα Λάνταβου (Εκδόσεις Αρμός), «Το μέγα ύδωρ» σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη (Εκδόσεις Άγρα), αλλά και νέων ανέκδοτων μεταφράσεων του Παναγιώτη Ντουτσούλη.

Διαβάστε επίσης  Αθήνα: «Α-πε-λπι-σί-το» στο Θέατρο Αθηνών

Η παράσταση «Μόνος κόσμος»Emily Dickinson, αγαπήθηκε από τους θεατές τόσο για την σκηνοθετική προσέγγιση , όσο και για την ερμηνεία της ηθοποιού Χριστίνας Τασκασαπίδου. Οι συναισθηματικές αλλαγές  της πρωταγωνίστριας και οι εικόνες της ποιοτικής ποίησης της Έμιλυ Ντίκινσον θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή και σε έναν άλλον κόσμο. Αν σας αρέσει η ποίηση και το θέατρο η παράσταση «Μόνος κόσμος» είναι η ιδανική πρόταση από εμάς.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης

Ερμηνεύει: Χριστίνα Τασκασαπίδου

Επιμέλεια κειμένων: Δημήτρης Ζαχαράτος

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Advertising

Μουσική:Violet Louise

Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τεντολούρη

Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Advertising

Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ημέρα και ώρα παράστασης

Κάθε Παρασκευή στις 21.30 (περιορισμένος αριθμός παραστάσεων)

*Η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017*

Advertising

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 10,00 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων): 5,00 ευρώ

Ατέλειες δεκτές

Advertising

Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες

Τηλ.: 210 32 10 179 & 6977 464171 (καθημερινά από τις 12.00 έως τις 20.00)

 Πρόσβαση στο χώρο

ΜΕΤΡΟ: γραμμή 3 (Μοναστηράκι), ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 025, 026,027, 035, 227

Διαβάστε επίσης  «Παράσταση – Συμπαράσταση» στα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας
Advertising

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ: σταθμός Μοναστηράκι,

 Facebook group της παράστασης

https://www.facebook.com/groups/988183457909713/

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γνωσιακό-Συμπεριφορικό Δράμα: Ένα θεραπευτικό παιχνίδι για το παιδί

Μάθετε πώς το Γνωσιακό-Συμπεριφορικό Δράμα βοηθά τα παιδιά να διαχειρίζονται

Προβλεπτικοί παράγοντες της δυσλεξίας

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Προβλεπτικοί παράγοντες της δυσλεξίας, θα