«Της Φύσης το Μυστικό», από Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Πηγή εικόνας: Επίσημο Δελτίο Τύπου

Παιδική Διαδραστική Μουσικοθεατρική Παράσταση

 

Με 10 sold out παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον και πλήθος εξαιρετικών κριτικών από μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν την παράσταση, “Της Φύσης το Μυστικό” της Στέφης Θεοδότου, αλλάζει θεατρική στέγη και συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Ημέρας από Κυριακή 13 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις  17:30 έως  17/02.

Οι παραστάσεις του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ», έχουν σταθερή φιλοσοφία και ψυχοπαιδαγωγικούς στόχους, που επικεντρώνονται στη μετάδοση παιδαγωγικών μηνυμάτων και θετικών αξιών της ζωής. Εμπεριέχουν κατά κύριο λόγο το στοιχείο του παιχνιδιού και τη ζωντανή αλληλεπίδραση με τα παιδιά, που από θεατές έχουν την ευκαιρία να παίξουν ενεργό ρόλο στην παράσταση, να παράγουν λύσεις, να ενισχύσουν την πρωτοβουλία τους και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.

Όλες οι παραστάσεις του Εργαστηρίου «ΔΡώΜΕΝΑ», είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.e-yliko.gr).

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Υπόθεση του Έργου

Η Σπαζοκεφαλίτσα, ένα έξυπνο μπαλόνι που δε σκάει με τίποτα, ταξιδεύει και γνωρίζει τη Χοροπηδηχτούλα, μία χαρούμενη λαγουδίνα που ζει στα καταπράσινα λιβάδια.

Γίνονται οι καλύτεροι φίλοι! Με τη βοήθεια των παιδιών, οργανώνουν την πιο φαντασμαγορική αποστολή διασκέδασης, όπου με τη δύναμη της συνεργασίας καταφέρνουν να λύσουν τους γρίφους της Σοφής Νεράιδας. Μαθαίνουν την πρωτότυπη μουσική των ζουζουνιών, τον αστείο χορό των λουλουδιών και σκαρφαλώνουν στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου!!!

Στόχος τους να φτάσουν με θάρρος στη Γκρι Μάγισσα Γκριμάτσα που απειλεί να εξαφανίσει τα χρώματα από τη Φύση.

Advertising

Θα καταφέρουν όλοι οι φίλοι να την μεταπείσουν; Τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η μάγισσα Γκριμάτσα, για να αλλάξει γνώμη;

Μία παράσταση που μας αποκαλύπτει ότι η αγάπη, η φιλία και η αποδοχή είναι πάντα η καλύτερη λύση!!!

Η παράσταση είναι “ντυμένη” μουσικά με τραγούδια  τα οποία κυκλοφορούν και σε cd που μπορείτε να αγοράσετε (τιμή:5E) σε κάθε παράσταση με κορυφαίο το τραγούδι σλόγκαν που σιγοψιθυρίζουν τα περισσότερα παιδιά φεύγοντας από το θέατρο : “Ψάξε Σωσώ, ψάξε Σωσώ, που είναι το μπαλόνι το εικοστό”!

Περιέχει 3 τραγούδια της παράστασης:

Advertising

“Ψάξε Σωσώ” – “Κόκκι-Κόκκι” – “Μικρό Μαγισάκι”

Στίχοι-Μουσική: Στέφη Θεοδότου

Ερμηνεία: Σοφία Μάλαμα (φιλική συμμετοχή)

Ενορχήστρωση: Βαγγέλης  Σπανακάκης

Advertising

Ηχογράφηση: Home Studio music production

TRAILER

25 κριτικές θεατών που παρακολούθησαν την παράσταση, μας δείχνουν τον δρόμο…να συνεχίσουμε!

Πηγή εικόνας: Επίσημο Δελτίο Τύπου

Είπαν για την παράσταση:

Advertising

“Υπέροχη παράσταση,χαρούμενη με μηνύματα. Κρατούσαν τον ενδιαφέρον των παιδιών σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Το παίξιμο όλων των ηθοποιών ήταν πολυ καλό ιδίως της Στέφης Θεοδότου. Υπέροχο το τραγούδι της και συγκινητικό!” Δήμητρα Κ.

 

“Διασκεδάσαμε με τις φίλες μαμάδες και τα παιδιά μας που ήρθαμε σε αυτήν την παράσταση. Δεν περιμέναμε να μας παρασύρει και εμάς το έργο και να περιμένουμε την επόμενη σκηνή. Πολύ ωραίο.”Σίσσυ

 

“Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική εμπειρία! Μαγικές εναλλαγές σκηνικών, κοστουμιών, μουσικής, χορού και τραγουδιών, που ακούγονται ζωντανά από την ηθοποιό με την υπέροχη φωνή της!
Οι ηθοποιοί έχουν κέφι και ζωντάνια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στη σκηνή, προσεγγίζοντας τους μικρούς θεατές με τέτοιο τρόπο, ώστε να νιώθουν κομμάτι της ιστορίας.
Υπάρχει έντονο το διαδραστικό στοιχείο, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας, ανεβαίνοντας αρκετές φορές στη σκηνή να παίξουν, μετά από πρόσκληση των ηθοποιών.
Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, περνώντας παιδαγωγικά μηνύματα για τις αξίες της αγάπης, της φιλίας και της αποδοχής, που κάνουν ένα παιδί να σκεφτεί και έναν γονιό να προβληματιστεί.Από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει με τις κόρες μου!”Γιώτα

 

Συντελεστές Παράστασης

Advertising

 

Σύλληψη / Κείμενα / Σκηνοθεσία: Στέφη Θεοδότου

 

Διανομή (σε αλφαβητική σειρά):

Γιαγιά Ρηνιώ, Μπαλόνι Σπαζοκεφαλίτσα: Ιωάννα Μπατή

Γάτα Σωσώ, Λαγουδίνα Χοροπηδηχτούλα: Τίνα Παπακωνσταντίνου

Advertising

Αφηγήτρια, Σοφή Νεράιδα, Μάγισσα Γκριμάτσα: Στέφη Θεοδότου

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέφη Θεοδότου, Ηθοποιός, Σκηνοθέτις, Δασκάλα Υποκριτικής Τέχνης / Θεατροπαιδαγωγός, Κοινωνική Λειτουργός, Διευθύντρια Εργαστηρίου «ΔρώΜΕΝΑ»

 

Σκηνικά: Κατερίνα Μερκούρη

Κοστούμια: Αθηνά Μηλιαρά

Advertising

 

Από την Παιδική Σκηνή των ΔρώΜΕΝΑ Θέατρο-Τέχνη-Αυτοεξέλιξη (https://edise.weebly.com/)

 

Info

Πρεμιέρα: Κυριακή 13 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 17:30 έως 17/02

Διάρκεια παράστασης και διάδρασης: 60’

Advertising

Που: Θέατρο Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)
Τιμή εισητηρίου: 7 ευρώ

Ομαδικά και ανέργων: 5 ευρώ

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 6897785-6941407372, 210 6929090

 

* Η παράσταση παίζεται και καθημερινές πρωινά για παραστάσεις και συλλόγους κατόπιν ραντεβού.

Advertising

Χάρτης

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και όλα μας τα προγράμματα θα σας παροτρύναμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή και την ομάδα μας στο facebook «ΔΡΩγιαΜΕΝΑ Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης».

 

Στέφη Θεοδότου

Η Στέφη Θεοδότου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και μετά από διετή εργασία στον τομέα της, επιμορφώθηκε στο ΑΚΜΑ με εκπαιδευτικά σεμινάρια της Συστημικής Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης. Φοίτησε επί τέσσερα χρόνια στο Θέατρο Ημέρας δίπλα στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάκη Κουρετζή και απέκτησε πτυχίο Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού.Παρακολούθησε πλείστα σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας και Σωματικού Θεάτρου και συμμετείχε σε συνέδρια ως εισηγήτρια.Φοίτησε στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές Πράξη 7 και ΙΑΣΜΟΣ του Βασίλη Διαμαντόπουλου, παρακολουθώντας με επιτυχία μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου, Κίνησης & Χορού, Δραματολογίας, Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας και Ιστορίας Θεάτρου.

Advertising

Για περισσότερο από μία δεκαετία συντονίζει και διευθύνει το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ» με Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διαδραστικής Μάθησης, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Θεατρικές Ομάδες Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων σε συνδυασμό με Συμβουλευτική Γονέων. Το Εργαστήρι «ΔΡώΜΕΝΑ» συνεργάζεται με πολλά ιδιωτικά Πρότυπα Εκπαιδευτήρια και Κολλέγια, Σχολεία, Δήμους καθώς και με άλλους φορείς.

Συγγράφει θεατρικά κείμενα και σκηνοθετεί παραστάσεις που ανεβαίνουν κάθε χρόνο από τις ομάδες τις οποίες εμψυχώνει. Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει 33 παραστάσεις..

Τα τελευταία 4 έτη διδάσκει σε διάφορα ΙΕΚ Θεατρικό Παιχνίδι.

Από τον Απρίλιο του 2016, συντονίζει τα Θεατρικά Εργαστήρια του Δήμου Χαλανδρίου.

Advertising

Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό  Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό Της Φύσης το Μυστικό

Περισσότερα από τη στήλη: Θέατρο

Θέατρο

Αγαμέμνων στο Επίκεντρο: Ο κύκλος του αίματος

Ο Αγαμέμνων στο Επίκεντρο της Πάτρας. Είδαμε την παράσταση της Ραφίκας Σαουίς πάνω σε μία πρωτοπόρα…

Θέατρο

Το κοινωνικό θέατρο: χαρακτηριστικά, εκπρόσωποι και η πρωτοποριακή φιλοσοφία του

Πηγή εικόνας: athinorama.gr Το κοινωνικό θέατρο, ως όρος αρχίζει να χρησιμοποιείται κατά τον 20ο αιώνα.…

Θέατρο

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών στο Αριστοτέλειον

“Carpe Diem παιδιά.  Αδράξτε τη μέρα!” Αυτά είναι τα λόγια του καθηγητή Κήτινγκ, που μας…

Θέατρο

Οιδίποδας Τύραννος: Μοίρα ή προσωπική ευθύνη;

Είναι ο άνθρωπος κύριος της μοίρας του ή η πορεία της ζωής του εκπληρώνει ένα…

Θέατρο

Ο ηθοποιός Διονύσης Παπανδρέου θέλει να ζει, όχι απλά να επιβιώνει. Αλλιώς, όλα είναι φακντ-απ!

Από την «Γη της Ελιάς» ως Φίλιππος στην επιβλητική σκηνή του Θεάτρου Άλφα και την…

Θέατρο

Ανδρομέδα – Τέσσερις γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες

Η θεατρική ομάδα Ανδρομέδα τολμά να φέρει στη σκηνή θέματα που το μαζικό θέατρο ίσως…

Θέατρο

Ο Γιώργος Σκανδάλης κερνάει διπλό ελληνικό στο Τορόντο

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός παραγωγός Γιώργος Σκανδάλης, ανήκει στους ανθρώπους που εύχεσαι να γνωρίσεις…