
Αν και το Franky’s Funky Wine δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει ήδη γίνει γνωστό στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, στον επισκέπτη της πρώτης φοράς συνιστώ διάθεση για νέες γαστρονομικές απολαύσεις.
Σε ατμοσφαιρικό χώρο βγαλμένο από άλλη εποχή, με νότες να θυμίζουν γαλλικό bistro, με μουσικές βραδιές συνοδεία πιάνου, αποτελεί μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία στην Ολυμπίου Διαμαντή, στο κέντρο της πόλης. Διανύει ίσως την πιο δημιουργική και όμορφη γαστρονομική του περίοδο. Iσορροπώντας μεταξύ ελληνικών πρώτων υλών και σύγχρονων γαλλικών τεχνικών και παρουσιάζει το νέο φθινοπωρινό μενού. Η σημασία που δίνουν στις εποχικές πρώτες ύλες εκφράζει την εμμονή τους με την ποιότητα.
Εδώ, λοιπόν, το χειροποίητο ψωμί του Αντώνη (Αντώνης Ρεγγίνας, ο chef του Franky’s funky wine) γεμίζει μυρωδιές και μνήμες το τραπέζι πριν ακόμη καταφτάσουν τα ορεκτικά και τα κυρίως.
Συνεχίζοντας με καραμελωμένο φινόκιο κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα ο ουρανίσκος γέμισε ένταση. Για όσους ξεκινούν το γεύμα με σαλάτα δεν πρέπει να παραλείψουν τη ”σαλάτα σπανάκι” με ρεβίθια, μήλο και κρέμα παντζάρι. Γεμάτη γεύση και φρεσκάδα με χρώμα και dressing λαδολέμονο.

Από τα best of θεωρώ τις φακές μαριναρισμένες (ναι καλά διαβάσατε, φακές). Καπνιστή πάπια, καρύδια και ρόκα συμπληρώνουν το πιάτο και το κατατάσσουν στα must try. Τα ορεκτικά ήδη μας φέρανε λαχτάρα για τα κυρίως και δίχως σκέψη γυρίσαμε σελίδα. Ειδική μνεία αξίζει το ριζότο ταρτούφο που κερδίζει κάθε γνήσιο λάτρη του. Μανιτάρια, τρούφα (λατρεμένη τρούφα) και παρμεζάνα σε εξαιρετική γεμάτη υφή. Ακόμη στο Franky’s funky wine δοκιμάσαμε νιόκι με το γνωστό σε όλους μας ρατατούι (Ratatouille, βραστό πιάτο με λαχανικά από τη Γαλλική Προβηγκία, προερχόμενο από τη Νίκαια και το οποίο ενίοτε αποκαλείται και ως “ρατατούι Νίκαιας”) .
Στους λάτρεις του κρέατος θα πρότεινα να δοκιμάσουν οπωσδήποτε το κότσι αρνιού με φασολάκια, πουρέ πατάτας και ζου δεντρολίβανου. Και για να προσθέσουμε ακόμη μια γαλλική νότα δοκιμάσαμε ribeye black angus με σως μπορντελέζ (bordelaise κλασική γαλλική σάλτσα, με κόκκινο ξηρό κρασί) λαχανικά εποχής και γλυκοπατάτες. Έκρηξη γεύσεων και υφών με ζουμερές μπουκιές είναι μόνο μια μικρή ιδέα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει το Franky’s funky wine.
Οι γευστικές τους αναζητήσεις δεν περιορίζονται μόνο στο φαγητό, καθώς η wine list του Franky’s funky wine περιλαμβάνει ξεχωριστά εμφιαλωμένα κρασιά ελληνικά και ξένα. Ο Θωμάς (ο sommelier του Franky’s funky wine) είναι σε ετοιμότητα κάθε φορά να προτείνει και να παρουσιάσει κάθε ετικέτα από τη λίστα των 160 ετικετών για κάθε ουρανίσκο. Βαρελάτα, φρέσκα και κρασιά από όλο τον κόσμο δίνουν το χαρακτήρα του wine bar.
Tέλος μείνετε συντονισμένοι για νέες προσθήκες στο ευφάνταστο μενού και σημειώστε τα πολύ ενδιαφέροντα live “ᴍᴜꜱɪᴄ ɪꜱ ᴀɴ ᴇꜱᴄᴀᴘᴇ…” συνοδεία πιάνου κάποιες μέρες τη βδομάδα.