Η καλύτερη καραμελωμένη μηλόπιτα με μια έξτρα συνταγή

Πηγή: Agravia.gr

Ας μιλήσουμε για μήλα… αυτό το υπέροχο κατακόκκινο ή και πράσινο στρόγγυλο φρούτο που δάγκωσε η χιονάτη και κοιμήθηκε για τα καλά μέχρι να έρθει ο όμορφος πρίγκιπας να την φιλήσει και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Τα μήλα σε αντίθεση με το παραμύθι μόνο οφέλη παρέχουν στον άνθρωπο, μειώνουν τη χοληστερίνη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην πέψη κ.α.

Η σημερινή συνταγή για καραμελωμένη μηλόπιτα είναι τόσο εύκολη που μπορεί σίγουρα να τη φτιάξει και μικρό παιδί (εντάξει εκτός από το κόψιμο των μήλων)

Καραμελωμένη μηλόπιτα by Syntagogo

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Advertising

Advertisements
Ad 14

•δυο μήλα σε φέτες κομμένες στο μαντολίνο
•κανελα-γαρίφαλο-ζάχαρη για να στρώσετε στη βάση της φόρμας (αφού την αλευρώσετε καλά)
• 4 αυγά
•1 βιτάμ
•1 κούπα γάλα
•1 κούπα ζάχαρη
•3 κούπες αλευρι + 1 κ.σ μπεικιν
•1 κ.γ γαρίφαλο
•1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση συνταγής:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,
Στη συνέχεια αλευρώνουμε καλά τη φόρμα και στρώνουμε ζάχαρη με κανέλα και γαρίφαλο
Έπειτα, κόβουμε τα μήλα με το μαντολίνο και τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας,
Στο μίξερ ανακατεύουμε πρώτα τα αυγά με το βιτάμ και τη ζάχαρη, αφού αφρατεψουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι +μπεικιν.

Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα σιγά σιγά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Advertising

Επειδή όμως τα μήλα αυτή την εποχή είναι άφθονα θα κάνουμε ακόμα μια μηλόπιτα τραγανή και διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει όλοι μας, αυτή τη φορά με σπιτικό mix βρόμης της οποίας τη συνταγή θα βρείτε ΕΔΩ

Τραγανή μηλόπιτα με mix βρόμης

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το μείγμα είναι τα ίδια με παραπάνω,

Η μόνη διαφορά είναι ό,τι σε αυτή την περίπτωση θα ψιλοκόψουμε τα μήλα και θα χρειαστούμε ταρτιέρα,

Επίσης, θα χρειαστούμε 60 γραμμάρια από το mix βρόμης που θα βρείτε ΕΔΩ.

Advertising

Εκτέλεση συνταγής:

Αλευρώνουμε την ταρτιέρα καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, προσθέτουμε το μείγμα και από πάνω στρώνουμε το mix βρόμης ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

TIP: ΜΗΝ κλείσετε σε τάπερ καμία απο τις δύο όσο είναι ζεστές γιατί θα πανιάσουν και θα χάσουν την τραγανότητα τους.

Advertising

  • Για να δείτε εάν είναι έτοιμες οι μηλόπιτες τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο γλυκό και αφαιρέστε, εάν είναι καθαρό είναι έτοιμο.
  • Η μηλόπιτα με τη βρόμη γίνεται τόσο τραγανή που δεν θα το πιστέψετε, και μη φοβηθείτε το φιστίκι και τα υπόλοιπα υλικά του mix γιατί ταιριάζουν απόλυτα.

good luck…

 

 

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…