Κοκτέιλ με κρασί: παγωμένες γεύσεις και τάσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που όσο αγαπάμε το κρασί άλλο τόσο ζητάμε κάτι έξτρα δροσιστικό. Βραδιές στο μπαλκόνι με φίλους ή το έτερον ήμισυ χρίζουν δροσιάς και απόλαυσης. Τα κοκτέιλ κατακλύζουν δικαίως τις καλοκαιρινές προτιμήσεις. Πλήθος υλικών σε διάφορες αναλογίες ικανοποιούν κάθε προσδοκία. Με λίγη φαντασία και μερικές φιάλες από το αγαπημένο μας κρασί μπορούμε να δημιουργήσουμε κοκτέιλ με κρασί με λίγα και απλά υλικά.

Ακόμη για όλα εκείνα τα περισσεύματα κρασιού στο ψυγείο είναι ένας ευφάνταστος τρόπος να δημιουργήσουμε συνταγές και γεύσεις της αρεσκείας μας.

Παραλλαγή του Μοhito με βάση τη ρετσίνα!

κοκτείλ με κρασί
Mohito με βάση το κρασί. Πηγή:pinterest.

Εμφανισιακά δεν ξεχωρίζει από το κλασικό και αγαπημένο mohito. Mε την προσθήκη της ρετσίνας σαν βάση το κοκτέιλ αποκτά ελληνικό παραδοσιακό χαρακτήρα και περισσότερη φρεσκάδα στη γεύση.

Υλικά για ένα ποτό 

Advertising

Advertisements
Ad 14

ρετσίνα

2 λαιμ κομμένα

φρέσκα φύλλα μέντας

μαύρη ζάχαρη

Advertising

λεμονάδα με ανθρακικό

Εκτέλεση 

Γεμίζουμε με πάγο ένα μακρόστενο ποτήρι τύπου collins(σωλήνα). Προσθέτουμε το κρασί δηλαδη τη ρετσίνα μέχρι τα 3/4. Γεμίζουμε με λεμονάδα και λίγο φρέσκο χυμό από τα λάιμ. Τέλος πατάμε με ένα κουτάλι τα λάιμ (κομμένα), τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας και απογεμίζουμε το ποτήρι. γαρνίρουμε με φέτα λαιμ.

Pear(αχλάδι) sangria από τα πιο ξεχωριστά κοκτέιλ με κρασί 

Υλικά 

Advertising

χυμός από αχλάδι

χυμός από λαίμ

μισό αχλάδι

φρέσκο δεντρολίβανο

Advertising

σόδα ή ανθρακούχο νερό

λευκό ξηρό κρασί

ρούμι

Εκτέλεση 

Advertising

*Εάν δεν έχετε ρούμι ή δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα ή μπέρμπον.

Σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο προσθέτουμε το λευκό κρασί μέχρι τη μέση, το ρούμι, το χυμό αχλαδιού, το χυμό λάιμ, τις φέτες αχλαδιού και τα κλωνάρια δεντρολίβανου. Ακόμη μία επιλογή για περισσότερη ποσότητα είναι να προσθέσουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα και να αφήσουμε στο ψυγείο το κοκτέιλ να αρωματιστεί περισσότερο για πιο έντονη γεύση.

Φροζέ ή αλλίως frosen rose, νέα τάση στα κοκτέιλ με κρασί για τους λάτρεις των ροζέ κρασιών

Ο απόλυτος τρόπος για να απολαύσετε την εποχή του ροζέ κρασιού! Δροσιστικά, ελάχιστα υλικά και τόσο εύκολο στην προετοιμασία.

κοκτέιλ με κρασί
Φροζέ, froses rose.Πηγή: pinterest.

Υλικά

Advertising

Φράουλες (κρατάμε μερικές φέτες για το γαρνίρισμα)

Ροζέ ξηρό ή ημίγλυκο κρασί (στην περίπτωση του κρασιού με σάκχαρα βάζουμε μικρότερη ποσότητα σιροπιού ή γλυκαντικής ουσίας)

Απλό σιρόπι (ή κρυσταλλική ζάχαρη, σιρόπι φράουλας ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας)

χυμός από λεμόνι

Advertising

Εκτέλεση 

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Το κοκτέιλ είναι σε μορφή γρανίτας. Γαρνίρουμε μα φέτες φράουλας. Πίνουμε με καλαμάκι.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Λαμίας , σπούδασα γεωπονία στη Θεσσαλονίκη, την πλέον αγαπημένη μου πόλη και έχω αποκτήσει τίτλους στον τομέα του κρασιού από το WSPC (Wine & Spirits Professional Center). Αγαπώ το κρασί, το χορό και το φαγητό . Μαγειρεύω για φίλους και αγαπώ τις παραδοσιακές γεύσεις .

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…