Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο και κολοκυθόπιτα του ονείρου

Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Καλοκαιράκι αγάπη μου καλώ ήρθες και έφερες μαζί σου το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό, τα κολοκυθάκια! Κολοκυθάκια γεμιστά, κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθόπιτάκια και πολλές ακόμα νόστιμες συνταγές που μας κάνουν το καλοκαίρι χαρούμενους.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λαχταράει ένα πιάτο γεμιστά κολοκυθάκια, με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι, φετούλα από δίπλα και ψωμάκι για έξτρα βουτιές! Δεν υπάρχει παιδί που να μην σκέφτεται τη μαμά του όταν τα μαγείρευε με περίσσια αγάπη ακόμα και αν είναι μπελάς η διαδικασία, ανήκει στην κατηγορία μαμαδίστικα φαγητά και το αγαπάμε όλοι.

Όταν κάνουμε όμως γεμιστά κολοκυθάκια η ψίχα τι θα γίνει ? εννοείται δεν πετάμε τίποτα, άρα πρέπει να την αξιοποιήσουμε και αυτήν με εύκολο και γρήγορο τρόπο, δύο συνταγές για τα υπερχλαχταριστά κολοκυθάκια που θα λατρέψει και ο ποιο δύσκολος ουρανίσκος.

Πρώτη συνταγή:

Advertising

Advertisements
Ad 14

Γεμιστά κολοκυθάκια με σάλτσα αυγολέμονο

Υλικά:

Για τα κολοκυθάκια:

8 Κολοκυθάκια κομμένα στη μέση

Advertising

100 γρ.μοσχαρίσιο κιμά

100 γρ.χοιρινό κιμά

100 γρ. ρύζι

άνηθο-αλάτι-πιπέρι

Advertising

1 κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα αυγολέμονο:

3 φλ. νερό
3 κ.σ. κορν Φλάουερ
3 αυγά
χυμό από δύο λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
2 κ.σ βιτάμ
Εκτέλεση:
Αρχικά, πλένουμε τα κολοκυθάκια καλά, τα κόβουμε στην μέση και στις άκρες για να μπορούν να σταθούν,
στη συνέχεια αφαιρούμε την ψίχα από μέσα με ένα κουτάλι ή το ειδικό εργαλείο και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά και αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Δυναμώνουμε τον φούρνο και αφήνουμε λίγο ακόμα να πάρουν χρώμα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό με το κορν φλάουερ τον κύβο και τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξη, στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει καλά η σάλτσα.
*Όταν θελήσουμε να τη ζεστάνουμε προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα αυγολέμονου.
Δεύτερη συνταγή:
Πίτα με την ψίχα από τα κολοκυθάκια:
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
Ψίχα από 8 κολοκυθάκια
100 γρ, φέτα
50 γρ. γραβιέρα
3 αυγά
αλάτι- πιπέρι
2 λουκάνικα κομμένα σε φέτες (ότι λουκάνικα θέλετε)
100 γρ. αλεύρι
φρυγανιά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένο πιρέξ και από πάνω πασπαλίζουμε με φρυγανιά,
ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι για περίπου 30 λεπτά, τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.
*tip: Αν δεν τρώνε τα παιδιά σας κολοκυθάκια είναι η τέλεια λύση για το σνακ τους αφού δεν θα τα πάρουν χαμπάρι.
Πολύ καλή επιλογή για το σχολείο τη δουλεία και τη βόλτα σίγουρα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…