Νetflix και φαγητό πάνε μαζί για πολλούς από εμάς . Πες την αλήθεια, κάθε φορά που επιλέγεις μια ταινία ή μία σειρά στο Netflix η αμέσως επόμενη σκέψη είναι «τί θα φάμε;».
Άπειρες επιλογές σε γεύσεις αλλά και κουζίνες . Άλλοι προτιμούν τα συνηθισμένα, άλλοι πάλι ξεφεύγουν λίγο από τα κλασικά και ψάχνουν γεύσεις και αρώματα. Αντί για ποπ κορν και πατατάκια κάποιοι προτιμούν με την ταινία να φάνε ένα ορεκτικό ή ακόμη και ένα κανονικό γεύμα. Και αμέσως καταλήγουμε σε άλλες δυο κατηγορίες. Σε αυτούς που η ταινία είναι το θέμα της βραδιάς και έχει επιλεγεί ώρες ή μέρες πριν το μενού που θα τη συνοδέψει, και σε αυτούς που ήταν απόφαση στιγμής, με το μενού περιλαμβάνει ό,τι έχουν στο σπίτι .
Όπως και να έχει, Νetflix και φαγητό ακολουθούν μια φιλοσοφία. Είναι από μόνα τους δύο μεγάλες απολαυστικές κατηγορίες, οι οποίες έχουν την τιμητική τους τις καραντινάτες μέρες που διανύουμε.
Αρμυρό, γλυκό ή και τα δυο; Εσύ πώς το προτιμάς; Σε ποιά κατηγορία ανήκεις;
1 . Οι κλασικοί του ποπ κορν και οι παραλλαγές του.
Κλασικά τραγανά ποπ κόρν
3 κ.σ καλαμποκέλαιο
μισό φλ. σπόροι καλαμποκιού
2 κ.σ βούτυρο
αλάτι
Ζεσταίνουμε μέσα στην κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κουνάμε την κατσαρόλα, ώστε να πάει παντού το λάδι στη βάση. Όταν κάψει το λάδι τότε ρίχνουμε τους σπόρους καλαμποκιού σε μια σειρά. Πρέπει να γίνουν, δηλαδή, μία στρώση αραιή στη βάση της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε με κουτάλα να λαδωθούν όλοι οι σπόροι. Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα, την τραβάμε από τη φωτιά και περιμένουμε μισό λεπτό.
Ποπ κορν με γέυση μπάρμπεκιου
μισό φλιτζάνι σπόροι καλαμποκιού
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουτ. σούπας πάπρικα
¼ του μικρού κουταλιού τσίλι σε σκόνη
¼ του μικρού κουταλιού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Βάλτε σε κατσαρόλα το λάδι με τους σπόρους καλαμποκιού και περιμένετε μέχρι να σκάσουν οι σπόροι. Στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωτιά, περιχύνετε τα ποπ κορν με το λιωμένο βούτυρο και με το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύετε πολύ καλά.
Ποπ κορν με σοκολάτα και μπισκότα
60 ml ελαιόλαδο
100 γρ. σπόροι καλαμποκιού
1 κουταλάκι αλάτι
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κουτί μπισκότα Oreo (αλεσμένα στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη)
Σε κατσαρόλα, φτιάξτε με ελαιόλαδο τα ποπ κορν και αλατίστε τα. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα, λιώστε προσεκτικά τη σοκολάτα. Στην κατσαρόλα με τα αλατισμένα ποπ κορν ρίξτε τα αλεσμένα μπισκότα και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε πολύ καλά.
2 . Oι PIZZA LOVERS
Ατομικές πίτσες με ψωμί του τοστ.
Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις φέτες του τοστ στη σειρά. Απλώνουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας στην κάθε φέτα και βάζουμε από πάνω μια φέτα κίτρινο τυρί. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, και βάζουμε μερικές πάνω από κάθε φέτα. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα αλλαντικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C βαθμούς στον αέρα για περίπου 10-15 λεπτά .
Πίτσα με πίτες για σουβλάκι
Στρώνουμε στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου, μια λαδόκολλα. Βάζουμε τις πίτες και στην κάθε μια απλώνουμε όση κέτσαπ θέλουμε. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, πιπέρι και βασιλικό. Από πάνω βάζουμε τη μισή μοτσαρέλα και με τη σειρά βάζουμε τα αλλαντικά, τη ντομάτα και την υπόλοιπη μοτσαρέλα .Ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
3 . Οι «ταξιδεμένοι» και οι κουζίνες του κόσμου.
Noodles με λαχανικά και κοτόπουλο
500 γρ. κινέζικα noodles
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
50 γρ. κρασί άσπρο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγη σάλτσα σόγιας
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
Σοτάρετε σε ένα τηγάνι γουοκ με ελαιόλαδο το κομμένο σε λωρίδες κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει καλά το αφαιρείτε και προσθέτετε όλα τα λαχανικά σοτάροντας τα σε δυνατή φωτιά. Mόλις μαραθούν λίγο (πρέπει να κρατάνε λίγο τα λαχανικά) προσθέτετε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα σόγιας. Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε μέσα τα noodles, τα οποία έχουμε βράσει για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τελειώνοντας, προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Greek σουβλάκια στο σπίτι
Κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια (κομμάτια κοτόπουλου ή χοιρινού χωρίς πολύ λίπος)
Σάλτσα: γιαούρτι στραγγιστό ή σπιτικό τζατζίκι ή σπιτική σάλτσα μουστάρδας
Ντομάτα-κρεμμύδι και προαιρετικά άλλα λαχανικά
Περάσετε εσείς σε καλαμάκια το κρέας, προσθέτοντας ανάμεσα και λαχανικά, όπως πιπεριά, ντομάτα και κρεμμύδι. Λαδώνετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε μπαχαρικά, όπως ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι. Μπορείτε, επίσης, να το μαρινάρετε επιπλέον και με λίγη μουστάρδα. Ψήνετε τα καλαμάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στη σχάρα του φούρνου 15-20 λεπτά στους 180°C.
Τάπας με προσούτο και ντομάτα
6 λεπτές φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση από μπαγκέτα)
1 μέτρια ντομάτα
2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 φέτες χαμόν ή προσούτο της αρεσκείας μας
αλάτι
Ψήστε τις φέτες ψωμιού για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σε ένα μικρό μπολ τρίψτε τη ντομάτα. Απλώστε την ντομάτα στο ψωμί, πασπαλίστε με αλάτι και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Κόψτε στη μέση το προσούτο, βάλτε από ένα κομμάτι σε κάθε φέτα, πάνω από την ντομάτα .
Και τώρα που είμαστε έτοιμοι ποιος θα πατήσει το PLAY;