Παραδοσιακή ζουμερή καρυδόπιτα!

Πηγή: pinterest

Παραδοσιακή ζουμερή καρυδόπιτα! Παραδεχτείτε το, ένα από τα πιο ωραία γλυκά του ταψιού που όλοι αγαπάμε είναι η παραδοσιακή ζουμερή καρυδόπιτα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που κάθε νοικοκυρά έχει στην κουζίνα της. Τα καρύδια μπορούμε να τα καταναλώσουμε ως σνακ από μόνα τους, να τα προσθέτουμε σε σαλάτες, σε γιαούρτι με μέλι, στο πρωινό με τα δημητριακά αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και περιέχουν ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Τέλος, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Προμηθευόμαστε, λοιπόν, καρύδια νέας σοδειάς και ετοιμάζουμε λαχταριστές γλυκές συνταγές όπως η παραδοσιακή αυτή ζουμερή καρυδόπιτα ώστε να μοσχομυρίσει το κάθε σπίτι. Για σίγουρη επιτυχία δοκίμασε να φτιάξεις την δική μου παραδοσιακή συνταγή και δεν θα χάσεις!

 

Υλικά για την παραδοσιακή ζουμερή καρυδόπιτα:

15 αυγά

15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

50 ml ηλιέλαιο

Advertising

Advertisements
Ad 14

15 κουταλιές της σούπας παξιμάδι

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

15 κουταλιές της σούπας καρύδια

1 φλυτζάνι κονιάκ

Advertising

ξύσμα από πορτοκάλι

2 βανίλιες

λίγο κανέλλα σε σκόνη

λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη

Advertising

Πηγή: pinterest

 

Υλικά για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

φλούδες πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση για την παραδοσιακή ζουμερή καρυδόπιτα:

Advertising

Αρχικά, προτού ξεκινήσουμε καλό είναι να έχουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά, το παξιμάδι, την κανέλα, το αλάτι, τις βανίλιες, το γαρύφαλλο και με το σύρμα ανάδευσης τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο. Μόλις γίνει αυτό, συνεχίζουμε για 9 λεπτά περίπου το χτύπημα, ώσπου να γίνει το μίγμα αφράτο και πυκνό. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα στερεά υλικά. Τα αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις με μαλακή σπάτουλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρύδια και το ηλιέλαιο και αναδιπλώνουμε απαλά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο μακρόστενο ταψί και ισιώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Τέλος, ψήνουμε στους  170°C στον αέρα για 40′.

Διαβάστε επίσης  Λαμιώτικη μπαμπανέτσα, μια πίτα χωρίς φύλλο

Tips ψησίματος!

  • Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου, αν δεν περάσει ο χρόνος ψησίματος!
  • Αφήστε να κρυώσει τελείως προτού κόψετε!

Για το σιρόπι:

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού σε μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μία φορά με τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 – 5′ μετρώντας το χρόνο από την ώρα που θα πάρει βράση. Αν βράζετε σε χαμηλή φωτιά θέλει 5 λεπτά, ενώ αν βράζετε σε δυνατή θέλει 3 λεπτά. Το αφήνουμε  να γίνει χλιαρό για 15′. Σιροπιάζουμε το ΚΡΥΟ ΓΛΥΚΟ ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήστε τη να κρυώσει τελείως και μετά κόψτε τη σε κομμάτια.

Advertising

 

Tips σερβιρίσματος!

  • Με κρέμα βανίλιας και μην ξεχάσατε να πασπαλίσετε με κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού!
  • Για τους πολύ προχωρημένους γλυκαντζήδες, αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε την παραδοσιακή ζουμερή καρυδόπιτα Πηλίου με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού βύσσινο!

 

Καλή επιτυχία!

 

  • argiro.gr
  • healthia.gr

 

 

 

 

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μοναχικά ταξίδια: Χρήσιμες συμβουλές για πρωτάρηδες

Πώς να ταξιδέψετε μόνοι σας με ασφάλεια: Χρήσιμες συμβουλές για

Πώς να κερδίσετε παθητικό εισόδημα με το ποντάρισμα

Πώς να κερδίσετε παθητικό εισόδημα με το ποντάρισμα Το ποντάρισμα