Aglio e olio: το απόλυτο πιάτο με ζυμαρικά

aglio e oglio
Πηγή: unsplash.com

Aglio e olio, το απόλυτο πιάτο με ζυμαρικά. Μία απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο γευστική και απολαυστική μακαρονάδα. Ελαιόλαδο, σκόρδο, μυρωδικά και λίγο τυρί (καθαρά προαιρετικό, ειδικά την περίοδο της νηστείας ή για τους vegan φίλους μας) σύνθέτουν τον απόλυτο συνδυασμό και υπογράφουν την απόλυτη γευστική εμπειρία. Είναι εύκολη συνταγή και πιστέψτε με, θα τη λατρέψετε.

Συνταγή για Aglio e olio

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 5 κλαδάκια θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • μαϊντανό, φρέσκο
  • βασιλικό, φρέσκο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό. Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά μας φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο, και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει όλα του τα αρώματά. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλουμε την aglio e olio μας), το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε 2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την παρμεζάνα (προαιρετικά) και αφήνουμε 5 λεπτά τα ζυμαρικά μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε την aglio e olio με έξτρα παρμεζάνα (επίσης προαιρετικό στάδιο) φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες απο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Tips

  1. Αν δεν έχουμε μπούκοβο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι. Καθώς και αντί για θυμάρι, λίγη φρέσκια ρίγανη θα κάνει εξίσου τέλεια δουλειά.
  2. Τέλος, αν νηστεύουμε ή ακολουθούμε vegan διατροφή και θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση του τυριού στην aglio e olio, χτυπάμε σε ένα multi λίγα αμύγδαλα. και τα προσθέτουμε στην μακαρονάδα μας.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…