banana bread
Πηγή: entertainingwithbeth.com

Banana bread, μπανανόψωμο ή κέικ μπανάνας, όπως και να το πείτε, πρόκειται για το πιο εύκολο, γρήγορο και απλό κέικ στον κόσμο. Υλικά που κάτα πάσα πιθανότητα όλοι έχουμε, ώριμες μπανάνες που δεν ξέρουμε πως να τις αξιοποιήσουμε, συνθέτουν αυτό το πλούσιο, γευστικό και άκρως απολαυστικό κέικ.

Συνταγή για banana bread

Υλικά

  • 220 γραμμάρια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη, καστανή
  • 125 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 γραμμάρια baking powder
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανιλίνες
  • 3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
  • 150 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας (ή τις βανιλίνες) και τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο, πριν προσθέσουμε το επόμενο. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Ακολούθως, αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το μείγμα με τις μπανάνες. Κατόπιν, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια αλευροβουτυρωμένη φόρμα για κέικ, διαστάσεων 30×12 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αφήνουμε το banana bread να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Tips!

  1. Τις σταγόνες σοκολάτας, μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούτα της αρεσκείας μας.
  2. Αν θέλουμε ένα πιο αρωματικό banana bread, λίγη κανέλα ή τζίντζερ θα οδηγούσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.
  3. Τέλος, η προσθήκη ξηρών καρπών θα ήταν μία εξίσου έξυπνη κίνηση. Καρύδια, αμύγδαλα, πεκάν ή φυστίκια Αιγίνης θα αποτελούσαν τις κορυφαίες μεταξύ αυτών επιλογές.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…