Cacio e pepe, μία μακαρονάδα όνειρο

cacio e pepe
Πηγή: www.thefreshmarket.com

Cacio e pepe, η πιο εύκολη, γρήγορη, κρεμώδης και απολαυστικά νόστιμη μακαρονάδα. Κάλλιστα, θα μπορούσε κάποιος να την συγκρίνει με την καρμπονάρα, με την οποία σε μία ενδεχόμενη μάχη θα ερχόταν ισοπαλία, αν δεν επικρατούσε κιόλας για κάποιους. Είναι μία από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες διότι καταφέρνει με λίγα και απλά υλικά να σε αφήσει άφωνο και απόλυτα ικανοποιημένο. Και επειδή πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά, πάμε να δούμε την συνταγή για την μία και μοναδική cacio e pepe!

Συνταγή για cacio e pepe

Υλικά

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 8 γραμμάρια κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Για την cacio e pepe, ξεκινάμε τοποθετώντας μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το νερό. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μισό βούτυρο. Βάζουμε το πιπέρι, αφού το έχουμε σπάσει ελαφρώς σε γουδί ή στο multi, και αφήνουμε να αρωματίσει το βούτυρο. Ρίχνουμε 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε αυτό το σημείο αν δούμε ότι δεν έχουμε αρκετή υγρασία, προσθέτουμε ακόμα 1-2 κουτάλες από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την άλλη μισή και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Σερβίρουμε την cacio e pepe με έξτρα τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μη αλατισμένο νερό, διότι έχουμε αλμυρά τυριά.
  2. Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε την αυθεντική συνταγή για cacio e pepe, τότε βάζουμε όλη την ποσότητα τυριού σε πεκορίνο. Ο συνδυασμός με παρμεζάνα ωστόσο μας δίνει ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και ακόμη πιο ωραίο δέσιμο στην σάλτσα.
  3. Αν είστε βίγκαν, μπορείτε να αφαιρέσετε πλήρως το βούτυρο και να ακολουθήσετε την διαδικασία ως εξής. Στο τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουτάλες από το νερό των ζυμαρικών, το πιπέρι και τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε τα στάδια της συνταγής όπως και πριν.

Καλή σας όρεξη!

Advertising

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

ΔΕΠΥ και διαταραχές ύπνου

ΔΕΠΥ και Διαταραχές του Ύπνου

“Ο ύπνος είναι για το νου ό,τι η ανάσα για
The House with Laughing Windows

«The House with Laughing Windows»: Η πιο νοσηρή ταινία giallo που γυρίστηκε ποτέ

Συχνά συναντά κανείς το magnum opus του Pupi Avati, ενός