Φριτάτα με ζυμαρικά και φέτα (Frittata)

Η φριτάτα μαγειρεύεται στο τηγάνι και ψήνεται και από τις δύο πλευρές, είτε αναπογυρίζοντας την, είτε ψήνοντάς την στον φούρνο μέχρι να έχουμε μία σταθερή και ψημένη ομελέτα. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν η κυκλαδίτικη φρουτάλια και η ισπανική τορτίγια (ομελέτα με πατάτες).

Συνταγή για φριτάτα ζυμαρικών με φέτα

Υλικά

  • 250 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 6 αβγά
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 100 γραμμάρια μπέικον κομμάτι κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Αρχικά, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε, αυγά, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρύα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το αφαιρούμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα μισά ζυμαρικά. Προσθέτουμε την γραβιέρα και τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Τέλος, μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τη φριτάτα από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά. Όταν ψηθεί και δημιουργηθεί κρούστα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά. Ειδάλλως, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.

Tips

Η φριτάτα εκτός από μια συνταγή αυτούσια, είναι και μία συνταγή που μπορεί να γίνει από leftovers. Αν σας έχει περισσέψει βραστό ή ψητό κοτόπουλο, λίγα λαχανικά, κάποια τυριά και αυγά, μπορείτε να κάνετε μία άλλου τύπου φριτάτα. Τέλος, αν είστε vegeterian, αντικαταστήστε την ζωϊκή πρωτεΐνη, με τα αγαπημένα σας μανιτάρια και απολαύστε την δική σας φριτάτα.

Καλή σας όρεξη!

Advertising

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…