Κολοκυθοκεφτέδες ούζου με σάλτσα γιαουρτιού

Κολοκυθοκεφτέδες ούζου με σάλτσα γιαουρτιού. Ένα πιάτο που το έχω συνδέσει άμεσα με το καλοκαίρι, καθώς το είχα δοκιμάσει σε περίοδο διακοπών. Είναι γρήγοροι, εύκολοι, αφράτοι και σε συνδυασμό με το γιαούρτι, χαρίζουν μια δροσερή νότα στον ουρανίσκο. Επομένως, τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα ορεκτικό, μία ζεστή μέρα του καλοκαιριού;

Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες ούζου με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

  • 500 γραμμάρια κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αβγά
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα γιαουρτιού

Advertising

Advertisements
Ad 14
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι, στραγγιστό
  • 4 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μια πετσέτα με λίγο αλάτι. Στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαιντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τη φέτα, τα αυγά, το ούζο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας. Αφού ζεστάνει το λάδι (δε θέλουμε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) τους ρίχνουμε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τους γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια.

Για την σάλτσα γιαουτριού

Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Κατόπιν, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. 

Advertising

Σύνθεση

Τέλος, σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μία μεγάλη πιατέλα ή ένα ξύλο κοπής, συνοδεύοντας τους με την σάλτσα γιαρτιού σε ένα μπολ ή στο πλάι.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…