Κοτόπουλο Caprese

κοτόπουλο caprese
Πηγή: orsararecipes.net

Κοτόπουλο Caprese ή απλά κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ντοματίνια. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μαγειρέψεις ένα ζουμερό και απίστευτα γευστικό φιλέτο κοτόπουλο. Μολονότι πρόκειται για μία απλή και καθημερινή ιταλική συνταγή, η οποία θέτει υποψηφιότητα να γίνει η αγαπημένη σας συνταγή με λευκό κρέας.

Συνταγή για κοτόπουλο Caprese

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 ml νερό
  • 60 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, ώστε να πάνε παντού. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές πολύ καλά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά). Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι, ρίχνουμε τα ντοματίνια, το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να τελειώσει το μαγείρεμα του το κοτόπουλο. Τέλος, τοποθετούμε το τυρί πάνω από το κοτόπουλο, το βασιλικό και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Tips

  1. Η μοτσαρέλα μπορεί να αντικατασταθεί από παρμεζάνα αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ένα πιο δυνατό και ταυτόχρονα πιο αλμυρό αποτέλεσμα.
  2. Σε περίπτωση που φοβάστε ότι το κοτόπουλο δεν έχει ψηθεί πλήρως στο τηγάνι, μόλις προσθέσετε το τυρί, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180°C στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
  3. Τέλος, μερικοί τρόποι σερβιρίσματος είναι το ρύζι, βραστά ή ψητά λαχανικά, μία πράσινη δροσερή σαλάτα (λόλα, ρόκα, baby σπανάκι) ή ακόμα και ζυμαρικά (πέννες, φαρφάλες, ριγκατόνι).

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…