Mac ‘n’ cheese αλά ελληνικά

Mac 'n' cheese
Πηγή: diethood.com

Mac ‘n’ cheese. Μακαρόνια και τυρί, ένας συνδυασμός που δύσκολα μπορεί να αποτύχει. Κατά συνέπεια, το πιάτο αυτό έχει πετύχει παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη εκδοχή ωστόσο, είναι προσαρμοσμένη περισσότερο στα ελληνικά δεδομένα μιας και έχουμε τόσο ωραία ελληνικά τυριά, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αυτά της κλασσικής συνταγής.

Συνταγή για Mac ‘n’ Cheese αλά ελληνικά

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό μικρό
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 750 ml γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 100 γραμμάρια φέτα (μέτρια σε αλάτι)
  • 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Advertising

Advertisements
Ad 14

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει (2-3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στη συσκευασία) και σουρώνουμε. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχουμε μια λεία μπεσαμέλ. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κασέρι, την φέτα, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Κατόπιν, σε ένα multi προσθέτουμε το ψωμί του τοστ, το σκόρδο, το μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε και τέλος πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας. Ψήνουμε το mac ‘n’ cheese για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Tips

  1. Μία εναλλακτική που μπορεί να απογειώσει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο mac ‘n’ cheese είναι η χρήση ζυμαρικών ολικής άλεσης ή από χαρούπι. Αυτό σημαίνει ότι γλυτώνουμε θερμίδες και ανεβάζουμε διατροφικά το πιάτο μας.
  2. Τέλος, η επιλογή των τυριών είναι καθαρά στην κρίση του καθενός. Το μόνο σημείο που χρήζει προσοχής είναι το πόσο αλμυρά τυριά θα χρησιμοποιήσουμε.

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…